Да премахнем "Благодаря" от някои от разделите

Започната от Pyrhel, 18 Ноември 2013 21:31:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Да премахнем ли тотално "благодаря" функцията?

Да, трябва да се изтрие всичко и да няма и помен от нея.
3 (16.7%)
Не, трябва да се премахне само от някои раздели.
9 (50%)
Не, да остане както е в момента.
4 (22.2%)
Друго (ще го напиша в темата).
2 (11.1%)

Общ брой гласове: 18

Гласуването приключено: 24 Ноември 2013 22:17:35

Pyrhel

Предлагам да премахнем "Благодаря" функцията от разделите "Снимки/Видео", "Общи приказки" и "Новини". Няма нужда за всяка тъпотия някой да цъка мерси бутончето и да се трупат фалшиви благодарности. Утре-другиден някой ще каже да мерим нещо по тая стойност и няма да е много честно.
Предлагам също и да премахнем съществуващата "благодарност" от тия раздели.
Какво мислите?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

hotblooded

Marlboro

Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Pyrhel

Горе пропуснах да кажа, че идеята е на whaaazp от снощи. Радвам се, че има почитатели на идеята, не се бях замислял до снощи, но хрумването е супер. Ще се радвам всякакви такива неща да ги споделяте веднага щом ви хрумнат! (beer)

Bobi

Аз бих добавил и раздел "Дневник" към гореспоменатите.

Marlboro

Аз си мислех че или го има или го няма, не съм предполагал че може да се маха. (rofl)
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

hitrata_lisi4ka

Искам нещо русо, може и метла!

Pyrhel

Чудих се за дневника, ама нали от време на време там се пише нещо умно и кое как се прави (как да отучим хората да не питат по тия теми, а да пускат нови...?), затова не го добавих, но ако прецените - и от там може.

moni74

----------------------------

hitrata_lisi4ka

Според мен в "Дневника" има повече полезни теми и мнения, отколкото спам.

TourneoRS

Ако може да се маха , бих желал да се махне от моя профил , както и от постовете ми .. ако е възможно . Идеята на това "Благодаря " се изопачи много .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

ForeverFord

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

mitakinen

Аз съм за пълното премахване на "благодарността", че наблюдавам хора проверяващи през 5 мин. за получени благодарности  :D Тук сме общност от хора да си помагаме взаимно, а не да си четкаме егото.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Pyrhel

А защо дебнеш кой какво прави? :D
Благодарността дойде вместо кармата с идеята да се подтикнат потребителите да дават по-добри отговори.

hitrata_lisi4ka

Прекалено на сериозно го взимате това с благодарността.

Bobi

Има и други варианти - в много други форуми няма "благодаря" и под профила не се показва броят им. За сметка на това има бутон "харесвам" и ако дадено мнение събере над 10 или 15 харесвания (примерно), се оцветява в различен цвят. По този начин се открояват хубавите/полезните мнения.

mitakinen

имам поръчение от ДАНС да следя за хората, които са против правителството  :D Да гледаш как жужи кошера е по-интересно понякога от меда
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

hitrata_lisi4ka

Чрез последното си "благодаря" изразявам съгласието си с мнението на Боби.

whaaazp

Мда, щях да пускам тема... ^-^ както казах съм напълно За - да се махне от някои раздели, бих добавил и "клубни срещи". ^-^

TourneoRS

Цитат на: hitrata_lisi4ka в 18 Ноември 2013 22:58:57
Чрез последното си "благодаря" изразявам съгласието си с мнението на Боби.

Точно затова поне 80 % от изказаните благодаря не са реални , цъкнати са само за съгласие с мнението . Ако това е по-добър вариант  , не е ли по добре да има + и - които си остават само в мнението . В повечето други форуми , няма такава екстра и май е по- добре . ::)

Dmitarcho

Ръца Пръца

tropper

Конкретно по въпроса - ЗА да се махне от някои от разделите.

Според мен може да се остави в следните раздели:
1) Всичко и Всички - само в Правни въпроси
2) Форд за всички - всичко без Новини
3) Моделите на Форд - всички подраздели
4) Обяви - само в Подарявам
5) Като за финал - само в International Corner - въпреки че тук има по едно мнение на година ;)

Малко разсъждения по допирателната - според мен неудобството идва от това, че има само една функция за гласуване по мнение - въпросното "благодаря". Ако са повече, според мен, ще може по-лесно да се отсее кое цъкване е защото някой виц те е хвърлил на земята и кое е защото мнението ти е помогнало да си решиш проблема.
Не знам някой от вас дали е попадал на stackoverflow - общност за програмистска помощ най-вече - но там системата кърти мивки. Казвам го с уговорката, че там работи добре, защото са милиони потребители. Има два вида гласуване на мнение:
1) с плюс и минус, което всеки регистриран потребител може да направи, като според това се трупат за "плюс" 10 точки ранг на постера на мнението и 1 точка ранг на цъкналия плюса. За минус постера му се отнемат 5 точки, а на цъкналия минуса се отнема 1 точка. По този начин се стимулира обективна, а не безразборна оценка. До всеки пост стои сумата от (плюсове - минуси).
2) "приет отговор" - това може да го цъкне само питащия или модератор - цъка се на отговор, който най-точно и изчерпателно дава отговор на поставения въпрос. Тогава, този който е дал отговора получава доста повече точки за ранга отколкото се дават от един плюс. Този който е стартирал темата като приеме отговор получава няколко точки и той, за да е стимулиран да го приеме. Ако отговора е даден от човека, поставил въпроса, и той си го е приел, точки не се получават, но по този начин той казва какво е решението и помага на следващия, който ще намери тази тема. А точки не се дават, защото така може да се злоупотребява - приемрно днес да пусна тема - "коя е втората буква от азбуката?", утре да си отговоря сам на себе си "Б" и да си вдигна ранга  (rofl)

Огромния плюс на тези два вида гласуване, е че когато през Гугъл влезеш там, дори като гост, и намериш въпрос точно като твоя, веднага можеш да се ориентираш кой е най-добрия отговор и кои отговори също заслужават внимание да се прочетат.
За да не стават лични дразги и вътрешни терзания, същата система може да се приложи и без да се събират точки за ранг на потребителите, а просто да се изобразяват приетите отговори и точките на постове. Друго подобно, което намерих тия дни, е т.нар. "community moderation" - когато някой пост събере по-отрицателна оценка от определено число, този пост се скрива  и не се вижда, докато не цъкнеш на линк "Този пост е скрит заради ниска оценка", за да го отвориш.

Анатолий, една по-лесна добавка (макар и с мъничко пипане по кодовете :P ) към сегашното "благодаря", която според мен би била полезна:

"Благодаря" да носи +3 (или 5...) точки на получилия го и да взима 1 точка на този, който го е дал. Така ще се ограничи беразборното даване на благодарност.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Alexander

То като цяло стана малко като "Like" бутон. Найстина в е безсмислен в доста раздели. Но това което казват колегите да се оцветява мнението или нещо такова, би било хитро за да се ориентираш в една тема кое мнение е най-полезно, стига да може да стане.
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

hitrata_lisi4ka

Това с точките за мен не е добре. Това, което TourneoRS е най-удачното, ако изобщо се вземе решение да има такова нещо.

TourneoRS

Също може да се помисли и върху ограничението , да не се броят мненията в някои раздели . Те са си жив бълбукащ спам  (rock)

hitrata_lisi4ka

Пак ще повторя, че много се задълбава в тези неща. :)

TourneoRS

Сега като се замисля , бих добавил още един отрицателен  довод за премахването им . Вместо  да цъкаме благодаря и изразяваме съгласие , ние си псуваме - сиреч "мълчим" и темата остава празна . А би било по-добре да си кажем мнението , Анатоли нали това ни натяква постоянно - постове , мнения , теми .. анатеми    :D

Лисичке , честно си казвам , аз лично не виждам смисъл в тази екстра . Ако е  в полза на самият форум , или на членовете му - съгласен съм . ....

Както и да е , дадох моите 20 стинки  по темата .

Pyrhel

Да направя една анкета тогава в тази тема за тоталното премахване на "благодаря"-то и ще видим?
Лошото при вкарването на нова такава функционалност е, че старите теми и отговори няма да се включат в нея.
Питам за тоталното махане, защото ми е далеч по-лесно да изтрия "благодаря" данните, отколкото да обикалям тема по тема, страница по страница и да чистя... :)

ЕДИТ: Направо пуснах анкетата, гласувайте, за да не се чудим.

Alexi

повечето големи форуми имат такава система ,според мен не е излишна стига да не се цъка произволно