Летни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 25 Октомври 2011 21:38:11

« назад - напред »

0 Потребители и 111 гости преглеждат тази тема.

Vas

Миналото лято карах с Michelin Energy, не струват от сухо на мокро

hotblooded

Цитат на: escobar в 27 Март 2013 19:04:17
Ако наистина се усети такава разлика, ще бъда много впечатлен.
Търкалял съм Мишлен Енерджи, дето се водят ужасни на мокро, е усетих лошото им поведение на мокро, само докато им четях теста.
Повечето "енергийно ефективни" гуми - дето дават нисък разход са зле на мокро (в сравнение със "обикновените" и "спортните"). Също и "лонг лайф" - имат проблеми като стане дори леко влажно. Но все пак - тези гуми са правени за хора които карат нормално, а не спортно (не се и опитват да достигнат лимитите на автомобила си)...  В тези случаи химията още не е преборила физиката. Ниско съпротивление при търкаляне, високо сцепление при предаване на тягово-спирачни усилия (на мокро, сухо, студено, топло) и дълъг живот- поне едно от нещата е жертвано.

Bobi

Цитат на: moni74 в 25 Март 2013 16:14:24
За себе си съм решил - ще сложа Vredestein Sportrac 5. На 120лв са си супер, само трябва да разбера дали е с ДДС цената, че искам и фактура :)

Същите гуми от Диана, с клубната отстъпка, излизат към 110 лв парчето :). Цените са с ДДС.

Линк

moni74

Дайте съвет за 14" - трябват ми за Яриса. Кара се предимно градско, и много рядко с 90-110км/ч, така че скоростния индекс не играе роля при него :) Засега съм се спрял на:

Марка: BARUM, Модел: Bravuris, Размер: 175/65 R14, Сезон: Летни, Скоростен индекс: H, Товарен индекс: 82, Цена/бр.: 65.63 BGN
Марка: FULDA, Модел: ECOCONTROL, Размер: 175/65 R14, Сезон: Летни, Скоростен индекс: T, Товарен индекс: 82, Цена/бр.: 75.66 BGN

----------------------------

TourneoRS

В този случай Фулда е по-удачен избор , този Бордюриус е пълен т"шак .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Bobi

Тази марка ( Барум) трябва да я забранят със закон. Баси скапаната гума. Само Марангони и Уанли могат да се състезават с тия за най-скапана гума.

radikn

Цитат на: Bobi в 07 Април 2013 02:24:43
Тази марка ( Барум) трябва да я забранят със закон. Баси скапаната гума. Само Марангони и Уанли могат да се състезават с тия за най-скапана гума.
ааа  Dayton го пропускаш
с такива излетях от завой който след две седмици взех с +30 км на дъжд с моята кола

Вчера видях любимия си Dunlop произведен в Тайланд... ???

escobar

Днес и аз смених и се забърках в ебаси филма. Размерът е 205/40/R17, сюриозна работа, да започна с това.

Вътрешната страна на едната ми лятна гума е поизядена и от там се заключи, че колата като не е минавала реглаж 3 години, е от това.
Туп 30 лева за реглаж, бърника отдолу юнака, направи ми шоуто, ама колко да е от реглажа като Сава Ескимото не ги е пипнала грам отвътре, не знам.
Влизам в магазина и за нови Firehawk ми се съобщава 250 кинта за гума. Казвам на единия юнак да сменя, както е изядена и че ще мисля вариант после. Натисна веднъж, обясни ми как ще тропа, как няма да взима завоите и така нататък. Отбих ги тия атаки.
Мина време и ме привика един друг юнак на машината за изправяне и баланс... И почна да ме облъчва и той...ужас много е деформирана и така нататък... Предложи да ги сменим предните две, аз пак казах, че 500 лева не нося. Нищо ще намерим нещо почти ново на втора ръка.
Почти новото, което ми се представи за Goodrich се оказа Good Ride от 2008 за 120 лева парчето. Прибрах се вкъщи, колата включваше ESP на два пъти за 2 километра, та се наложи да се върна с 300. Сега съм изядената гума и направих изправяне и баланс на джанти за 130 лева...

Сега съм се спрял на тези - http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/105576164 Mich
En Pilot Sport. Знам, че са със стар DOT, но струват ли? Поне не са използвани.

Alexi

зависи колко стар .. ако са 10 примерно ,нищо им няма ..

amplified

Другата седмица ще дам отзиви за ACCELERA PHI 235/40/18 index 300km/h
Стига да пристигнат... :P
При тая цена никакви мнения не могат да ме сломят  8)

moni74

Пресни промоции на сносни летни гуми 205/55/16 с предпазен борд и 175/65/14 има ли? Нещо ново :) и по-тънко...

Alexi

промоции на летни гуми има есента и зимата ,тогава се купуват :)

Bobi

Цитат на: martin_krastev в 27 Март 2013 16:20:55
Тук специално бих искал да чуя мнението на Боби, който както разбрахме си е взел Dunlop SP Fastresponse 205/55/16, понеже има няколко такива вида гуми, индексът за сцепление с мокра настилка малко варира. Та интересно ми е има ли разлика, ако си ги сложил вече де   ^-^

От около 2 седмици вече съм с гумите. Мога да кажа само добри думи за тях. :)

TourneoRS

Цитат на: moni74 в 12 Април 2013 21:05:04
Пресни промоции на сносни летни гуми 205/55/16 с предпазен борд и 175/65/14 има ли? Нещо ново :) и по-тънко...

Имам колега който си продаде пежото 607 с новите зимни гуми , и летните му останаха . Мисля че ги продаваше , купи ги скоро  на един сезон са , май им искаше по 60 лв ама не съм сигурен .Не му стават на Туарега за негово съжаление  :D
става дума за тази марка  ,

http://medina-med.com/shop/?action=viewDetail&productId=7777

Alexi

Генерал биват ,особено на 1 сезон за 60 лв

moni74

Не съм карал такива, нямам впечатления. Те и като нови не са скъпи особено. Какво производство са?

Alexi

марката е американска ,но къде са произведени Божа работа ..

TourneoRS

Китайски са / мисля / , аз им бях разглеждал грайфера есента и видях тук там отчупени парчета . Но дали е било от калпава гуми или от камъчета в каналите не мога да кажа . Колата 90% се караше градско , да са минали 7-8000 км пробег .

moni74

Попаднах на летни гуми Accelera Alpha 215/55-16 с дот 0511 + предпазен борд.
Цената е много добра. Този размер 215/55/16 ще влезне ли в оригиналните 6.5J джанти на Форд? Или да ги слагам на Дезентки-те, че са 7J. Калкулатора дава разлика +11мм, което е допустимо.

Pyrhel

Влизат и застават перфектно с предпазния борд, с тоя размер карам и аз :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

влизат и стоят добре ,високи и гумени   ;D

moni74

Гумени - тоест по-твърдо ли возят?

hotblooded

Цитат на: moni74 в 12 Април 2013 22:33:32
Гумени - тоест по-твърдо ли возят?
Едвали, ще си застанат без проблеми, аз съм с 215 широки гуми на 6,5 J джанта - ако си обърнал внимание - стоят си перфектно

moni74

Утре ще звънна, ако ги има още ще ги взема вероятно. 2-3г все ще изкарат.

:'( :'( :'( :'( продадени са...

Нова оферта - 205/55/16 Nokian Line 91 Н /модел от тази година/ с борд - 136,00лв./бр. Сега чакам отговор дали има такива 215/55 и каква цена са. Става въпрос за нови гуми!

Bobi

Аве, Мони, взимай онези Вредщайнки за по 105 лв от Диана-та.

Alexi

escobar

Смених предните гуми с Kleber Dynaxer HP3, спрямо старите - много доволно. Трябва да ги пробвам и на дълъг път и мокро.

amplified

http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/105576310/

някой карал ли го е това да даде отзиви? Че цената е... о.О

hotblooded

Цитат на: amplified в 17 Април 2013 22:17:44
http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/105576310/

някой карал ли го е това да даде отзиви? Че цената е... о.О
Наличността е 1 бр.... Имам лоши спомени от този сайт когато попитах за гуми които бяха посочени "наличност - при заявка" или нещо подобно. Инче Унирояла имат добро сцепление и на сухо и на мокро - един приятел си кара Ауди-то с такива и доста ги хвали.

escobar

Щом нямат новото етикитеране са стар модел и DOT.
Аз си бях харесал Мишлен от същия сайт на много добра цена и добрата цена се дължеше на това, че са стоели 5 години на склад. Коректни са, не са го крили.