Летни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 25 Октомври 2011 21:38:11

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Alexi

нокиан са добри гуми ,нямат нищо общо с китайските .. цената защо е такава не знам ,вероятно ще са с по старичък дот или са последни бройки - трябва да се пита .. но дори да са дот 11 ,за по 114 лв си заслужават ..

Pyrhel

Карам с Nokian V и съм мнооого доволен :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

supertorr

Такъв Нокиан взех миналата година с за по 120 с отстъпката.
1. По стар модел
2. Възможно да са залежели
3. Без борд
4. Малко по-шумни / от Yokohama C Drive/
5. Препоръчват ги за по-малкия цолаж / 13-14-15/ за по-големите имат V & H

Аз си взех 205-55-16 и си ги търкалям- за тия цени, нова гума добра марка

hotblooded

Цитат на: moni74 в 24 Март 2013 21:08:02
Nokian I3 ако са добри, защо са по-евтини от китайчетата? За зимна гума имам впечатления от тази марка, но за летни - нищо. Иначе като се сетя че дадох по 105лв на парче за 14" зимна Вредещайн за Яриса, и ми става лошо...
Ами от този сайт и аз реших да поръчам FALKEN 914.... ама се оказа че "ама то няма в склада вашия размер, искате ли да ги сменим с други"...  Отделно на ниски цени се чистят стари бройки (DOT от преди 2 години и повече)  В сайта на "гуми Европа" намерих 4 Vredestein-а 205-55-17 летни на цена по 150 лв.... водеха се че са в Бургас, пича ми вика - "по комп ми се водят, ама къде са закопани в склада.... от 4 години ми ги водят, ама не сме ги намерили къде са..."

supertorr

moni74

----------------------------

Alexi

цената на мене не ми се вижда много сходна ,с по 50 лв са по скъпи от нокиана това са си 200 лв общо .. дори при 18" 50 лв е сериозна разлика ,а тук е 50% направо ..

moni74

Цитат на: Alexi в 24 Март 2013 22:02:01
цената на мене не ми се вижда много сходна ,с по 50 лв са по скъпи от нокиана това са си 200 лв общо .. дори при 18" 50 лв е сериозна разлика ,а тук е 50% направо ..

Имах предвид двете гуми на сходна цена :) И струват ли си парите /по 50лв над Нокиана/? И двете са с борд, и са по-маркови...

Alexi

според мен не стига нокиана да не са твърде стари .. моите 18ки са EfficientGrip ,много добра гума но в случая говорим за 50% отгоре на нокиана ..

Bobi

Аз съм на мнение, че Нокиан са най-добрите гуми, ако съпоставим цена/качество. Доста по-евтини от премиум марки, но по нищо неотстъпващи на тях.

moni74

Чакам оферта от гуми "Европа", но в отговор на първото ми запитване:
1. Vredestein Sportrac 5, Размер: 205/55R16 91H - 120лв  ???

Чакам цените на още няколко гуми и ще ги постна.

hotblooded

Цитат на: Bobi в 24 Март 2013 22:54:08
Аз съм на мнение, че Нокиан са най-добрите гуми, ако съпоставим цена/качество. Доста по-евтини от премиум марки, но по нищо неотстъпващи на тях.
Доста от "не премиумните марки" не отстъпват по нищо на "баш премиумните" освен в цената....  Специално за Kleber, BF Goodrich, Toyo, Falken, Vredestein, Nokian,  говоря и може и да пропускам някои :)

moni74

Цитат на: moni74 в 25 Март 2013 11:00:18
Чакам оферта от гуми "Европа", но в отговор на първото ми запитване:
1. Vredestein Sportrac 5, Размер: 205/55R16 91H - 120лв  ???

Чакам цените на още няколко гуми и ще ги постна.

Pirelli P7 Cinturato Размер: 205/55R16 91H - 142лв

Не знам, но ако реша да си взема нови гуми, може би ще предпочета Вредещайн на 120лв или това Пирели /то не беше ли избор №1 миналата година?/ пред Нокиан I3, Клебер, Гудрич и т.н.

supertorr

Цитат на: moni74 в 25 Март 2013 11:16:04
Pirelli P7 Cinturato Размер: 205/55R16 91H - 142лв

Не знам, но ако реша да си взема нови гуми, може би ще предпочета Вредещайн на 120лв или това Пирели /то не беше ли избор №1 миналата година?/ пред Нокиан I3, Клебер, Гудрич и т.н.
Къде сложи Нокиана с Клебер и Гудрич?

moni74

Сложих го, защото I3 не им е топ модела, а базовия.

Alexi

Цитат на: hotblooded в 25 Март 2013 11:07:03
Доста от "не премиумните марки" не отстъпват по нищо на "баш премиумните" освен в цената....  Специално за Kleber, BF Goodrich, Toyo, Falken, Vredestein, Nokian,  говоря и може и да пропускам някои :)
спокойно може да зачеркнеш Тойо от списъка си :))

valeri1972

Цитат на: Alexi в 25 Март 2013 13:36:54
спокойно може да зачеркнеш Тойо от списъка си :))
Ами аз съм с Тойо и не бих ги "зачеркнал" 8)

Alexi

моите впечатления са следните - мека и приятна гума с много много кратък пробег .. най много 30к км и са на ограничител .. това реално ги оскъпява с едни 50%

moni74

За себе си съм решил - ще сложа Vredestein Sportrac 5. На 120лв са си супер, само трябва да разбера дали е с ДДС цената, че искам и фактура :)

petermitkov

Аз съм голям фен на Вредещайн и мисля че са много добри гуми за цената си!
sapienti sat

moni74

supertorr

petermitkov

sapienti sat

amplified

Твоя хром нещо дефектен, моя го отваря :D

martin_krastev

Един въпрос относно новите индикации.
Понеже и аз избирам летни гуми, та общо взето основните ми критерии са сцепление на мокро и икономичността на гумата.
Общо взето на това съм се спрял, мисля да не си променям мнението, но ще оставя някой да ме обори, ако реши ;)
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/dunlop/bluresponse-19565-p-113783.html

А относно гумите, това е единствената контактна площ на колата с пътя, не знам защо има спорове дали трябва да са нови или стари, предполагам, че всеки който може ще си купи нови, който не, търси хубави стари ( аз лично не бих купил стара гума, но това си е мое мнение)

Alexi

добре е да знаеш ,че сцепление с пътя и икономичност на гумата са противоположни неща .. икономичност се постига с по малко триене/сцепление .. високите класове гуми постигат някакъв баланс но това е последния показател който бих гледал ,и без това икономия на 0.00005% не е съществена

martin_krastev

Да за икономията съм съгласен, по-интересното е поведението на мокра настилка. Някой има ли информация за въпросните индикации?
А относно сцеплението и икономичността някой от производителите са на различно мнение:
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/new_labels.php

DUNLOP SPT BLURESPONSE
1. Икономия на гориво: В
2. Сцепление на мокра настилка: А

::)

martin_krastev

Тук специално бих искал да чуя мнението на Боби, който както разбрахме си е взел Dunlop SP Fastresponse 205/55/16, понеже има няколко такива вида гуми, индексът за сцепление с мокра настилка малко варира. Та интересно ми е има ли разлика, ако си ги сложил вече де   ^-^

Bobi

Още не съм ги сложил. Ще дам мнение като покарам 2-3 седмици с тях.

escobar

Ако наистина се усети такава разлика, ще бъда много впечатлен.
Търкалял съм Мишлен Енерджи, дето се водят ужасни на мокро, е усетих лошото им поведение на мокро, само докато им четях теста.