Фън, спам, шитня, тр, тд!

Започната от Bobi, 18 Септември 2011 20:29:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Жоро Петков

А не си изчакал достатъчно - timeoff-a а е доста голям на медиите. Щеше да се самооправи след няколко минути най-вероятно...
Но такива случаи се чудя за какво плащат на Софтуерните тестери...

saggy

Alexi

най вероятно ще ни засегне ,след 10-15г ,до тогава всичко ще е на ток така или иначе

Жоро Петков

Това няма как да стане. Със същия успех ЕС може да се опита да накара в колите да се влагат само оригинални части. Не ми се търси колко закона за свободна търговия ще наруши това. Поредните тъпаци в ЕС, които понеже са депутати в парламента трябва да имат предложени проекти...
Накараха Епъл да направят телефоните си ремонтопригодни, а сега колите само в официален сервиз - шизофреници...

ivchotr

Е как точно ще оборудват колите, които масово се ползват в ЕС и у нас конкретно, с такъв софтуеър изискващ разрешение от кораба - майка, че да не може да се обслужва и ремонтира в сервиз различен от фирмения?!? За колите, които ще се произвеждат след приемането на тази недомислица ще се въведе някакъв ред с рестикции, ама за вече произведените как ще стане тази работа, особено след като в сервизите вече има наличен лицензиран сервизен софтуеър?
А, че са се събрали една шайка джендъри и откровени тъпаци, спор няма. Ама ние сме по-големи тъпаци, щото се набутахме сами в тази кочина и продължаваме да се бутаме зорлем натам.

Pyrhel

Не се връзвайте на сайтове тип фейсбук, брадва, петел...

По-скоро се насочете към регламент 858 от 2018 г., чл. 61, който започва така:
ЦитатManufacturers shall provide to independent operators unrestricted, standardised and non-discriminatory access to vehicle OBD information, diagnostic and other equipment, tools including the complete references, and available downloads, of the applicable software and vehicle repair and maintenance information. Information shall be presented in an easily accessible manner in the form of machine-readable and electronically processable datasets. Independent operators shall have access to the remote diagnosis services used by manufacturers and authorised dealers and repairers.

Но чл. 63:
ЦитатThe manufacturer may charge reasonable and proportionate fees for access to vehicle repair and maintenance information other than the records referred to in Article 61(10). Those fees shall not discourage access to such information by failing to take into account the extent to which the independent operator uses it. Access to vehicle repair and maintenance information shall be offered free of charge to national authorities, the Commission and technical services.

Което е така от години за някои марки - не можеш да пишеш по някои от модулите ако не се отключи от сървъра на производителя, което е платена услуга.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

ivchotr

Pyrhel

Радвам се да те видя (fri)

TourneoRS

Добре че има честитки за рожден ден. ^-^  Съвсем бях забравил за форума...

малии гледам от 13 години съм регистриран... кога мина толкова време , ако се видим не можем да се познаем  :)) , някои сме в пред/пенсионна възраст.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

saggy

И Магнети-Марели ще фалира. А имам бензинова помпа от тях и какви ли не други електроники по колата.
https://www.24chasa.bg/biznes/article/20717314

ivchotr

Ама и евентуалната фирма купувач как се нарича - мамино синче (rofl) Иначе Магнети Марели от много години са по-известни с името Магнети Умрели :D

Жоро Петков

Ума ми не го побира как може компания със 100+ години традиции да фалира.
Егати неможенето е във висшия мениджмънт...

saggy

Да ги купят индийци отново не е спасение. Иначе доста компании си отидоха не поради некачествени продукти, а поради грешки на управлението. И тук сигурно е така.

Pyrhel

Цитат на: Жоро Петков в 16 Юни 2025 18:05:41Ума ми не го побира как може компания със 100+ години традиции да фалира.
Как... Устойчивият пазарен модел е да не разчиташ само и единствено на 1-2-3 огромни договора (партньора), а да имаш и няколко залъгалки, които дори да ти пречат в добрите времена, може да те спасят в лоши. Дори в БГ има подобно сгънали компании.
Лесно е на теория, на практика не е никак - договорки се променят, появяват се по-удобни или силни играчи, които те избутват, а при борсовите компании пък ми е трудно да разбера "логиката" понякога :)

Е ги и тия - Нисан, Стелантис, неуспешни сезони, големи кредити, няколко лоши инвестиции и хоп, недоволни инвеститори.

И да се повторя - с борсовите компании понякога е мистерия. С First Republic какво стана - уж разклащане, уж сътресения, JP им мушнаха 30 млрд и след това опа, ние ще ги спасим като ги купим от федералните. JP спечелиха, част от акционерите също, други изгърмяха с доста пари. Защо пък да не е игра на високите нива.

ivchotr

Игра е. Ама някои похвати в тази игра са обявени за престъпления. Е там вече си проличава кой какъв играч е :D

ivchotr

Бая ме развеселиха тази вечер (tooth)

Ozzie

у фацебука го има клипчето в оригинал, с озвучаване от автора "мяуу, мяу ве...."  (tts)  (tts)  (tts)
https://www.facebook.com/reel/736250012390680
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Alexi

Положението е - да не ти мине черна котка път в Шумен  (tooth)

ivchotr

(tooth)

Вземи да пробваш някоя черна пантера - черна Панамера  :D
И от нея ще ти треперят коленете, ако може да се вярва на ТОВА

saggy

Alexi , прибери френският лъв в гаража, че вече има нов цар на дивата природа в Шумен  :D
Link

ivchotr

Цитат на: Mladen92 в 08 Юли 2025 16:35:22Така.... човека дето купих дифа от него ми изпрати друг уж каза ,че преди да го свали е карал колата 10км нямало проблем по негови думи са го свалили понеже кугата е хвърлила кутия и са я преправили на ръчна и само на предно (така ми каза и за първия) на прима Виста като въртя главата има минимален луфт дано е нормален и ако е обяснява по-нататъшния проблем след време ::) като го сменя ще видим какво ще стане ,като за начало преди да тръгна ще сменим кода с този на който ще слагам понеже сервиза ми е на 60 км и да не стане някой фал.

Съжалявам за спама, ама тук вече трета Куга е хвърлила е диф, я кутия, я и двете, както е тръгнало, и само един Грейт с подобен проблем насреща :D

Mladen92

Грейта нещо не ми допадат като визия ама то се е видяло ако и този диф трака ще се минава на *K*AVAL   (rofl)

ivchotr

Гледам, че и Донгфенг са изкарали нови "джипки" :D

Mladen92

ivchotr

Слагай ѝ китайски диф, продавай я и пред теб ще се разкрият доста възможности :D

Mladen92

Имам я от година и тъкмо съм я вкарал в ред и не ми се иска ,ще я карам още 2, 3 години и тогава ще я сменям.

ivchotr

Понякога трябва да се вземат навреме кардинални решения. Иначе ще боли повече. При тези цени на нов, оригинален диф, не мисля, че 2 - 3 години са оправдан срок на ползване. Ако я караш повече пък като цяло ще ѝ падне продажната цена и пак ще приплаче за диф. Със стари диференциали ще влезеш в постоянен режим на подмяната им, щото явно не изкарват много. С китайски имаш шанс да дадеш малко пари и да изкара много, обаче не е лошо да потърсиш мнения на вече пробвали ги. За да не стане като с оригиналните. Та затова други на твое място биха вкарали в ред колата и биха я разкарали, преди да започне голямото изваждане.

Mladen92

Колега и ти си прав, но пък от друга страна ще я продам поле взимам пак нещо което те първа ще започна да наливам пари в него и уж ще е с по-евтина подръжка и по-малко се чупи а реално е "котка в чувал" примери имам много два от тях : приятел взе тойота и след 5000 км пречука двигателя и я купи от приятел джамбазин ,друг познат купи Хюндай също не беше направил километри за смяна на масло откакто я взе пак от комшия джамбазин оказа се ,че една дюза е спукана а на другите бяха слагали втулки от каквото е останало в на бай Иван сервиза това се установява след като напълни мотора с нафта а не беше направила регенерация за да е прекъсне и на това да се дължи наложи се и DPF да махне километрите на които се оказа ,че е няма да ги коментирам.Ето вие не сте имали проблем с грейта ,а колегата казва ,че е с техния е имало хем е нова от магазина.Няма по-здрава и по-чуплива кола всеки си хвали магарето посто едни са попаднали други не а на всички нови подръжката им е скъпа.Тук не говорим за кола до 5000 лева и като си я взел трябва да си направил сметка ,че при появил се проблем каиша ще е по-голям ,да след години цената и ще е друга но все пак си я ползвал.В крайна сметка най-евтиното решение ще е да махна дифа и кардана ,да я бутнем софтуерно и да я карам така ако се олее и този диф и просто да намеря друг като тръгна да я сменям и всичко по обратен ред.  ::) Ето и аз ще си похваля магаренцето .... първата причина заради която не ми се маха я споменах предния пост а другата колкото и не скромно да звучи колата е уникат защото е на доказан малък пробег ,титаниум изпълнение, и е изключително запазена.