Фън, спам, шитня, тр, тд!

Започната от Bobi, 18 Септември 2011 20:29:53

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

saggy

Преди малко мой познат сподели как се е прибирал през прохода Петрохан в посока София и на върха валял сняг, по-надолу било заледено, но имало коли с летни гуми, които използвали мантинелите да спират. Верно, че изведнъж застудя, ама да минаваш планински проход с летни гуми е абсурдно през ноември.

ivchotr

Що, ве?!? Нали всичките изпитания доказвали, че с летните гуми е по-безопасно през зимата (rofl)

Жоро Петков

Е те тия с летните гуми просто не са го знаели това...  :)) 

ivchotr

Ъхъ. Зимата пак ни изненада :D

П.П.

Петрохан съм го минавал през '96 г. с Москвича при половин метър сняг на пътя, с някакви незнайно какви гуми. Задните май бяха Видинки. Ама със сигурност не са били зимни. Не е като да нямаше пързаляне, ама имах и двама помощници да турят по едно рамо, когато се наложи :)

Alexi

бе едно време бащите ни само със зимни гуми са карали ще знаете .. и с тракшъни АБС и кво ли не  :D

saggy

Какво искаш да кажеш с това, Алекси? Че е прекалено вталяване в детайлите през планински проход да минаваш със зимни гуми при снеговалеж ли?  (tooth)

ivchotr

Едно време с летните гуми в най-трудните моменти слагахме вериги :D Слагал съм вериги и посред лято. На една кална поляна оттатък Камбаните :D  Аз и сега ги возя в багажника, де. Че с тази лека предница из баирте и зимните гуми понякога не се справят.
Твърдо съм ЗА зимните гуми, де. Не ме разбирайте погрешно. Щото зимата не е само сняг и лед.

Жоро Петков

Цитат на: Alexi в 11 Ноември 2024 13:56:19бе едно време бащите ни само със зимни гуми са карали ще знаете
Едно време дядовците ни (малко по-млад съм  (tooth) ) са знаели кога да не потеглят на път. А и ладичката/москалчето дето е по 1000кг 1во по-трудно се закопава и 2ро по-лесно се избутва ако заседне. А и са карали с 10-15км/ч, а не с 60-70 при заснежено.
Иначе и аз винаги в багажника имам вериги, защото с бебето не мога да си позволя да закъсам.

ivchotr

Ейшшшшш. Айде сега с 10 - 15 км/ч (tooth)

April

Имам сняг на двора. Форда спи в гаража. Рай.

ivchotr

saggy

Жоро каква идилия описа  (tooth).
Какви вериги ползвате? Ако сте с алумиеви джанти, силиконови вериги ли ползвате или обикновени метални?

Жоро Петков

Днес кога е събора на феновете на летни гуми?

Вериги съм си взел меча лапа класически.

saggy

За алумиеви джанти стават ли веригите меча лапа, защото ми се струва, че ще надерат джантите?

April

Аз съм със зимни гуми, макар и стоящ в гаража, нямам вериги и няма да си купя, защото не ми се налага да катеря някакви труднодостъпни места. Горна баня е песен в сравнение с други села  (tooth)

И с голямо нетърпение мечтая за пролетта, когато на новите роналки ще си сложа нови континенталки и ще мина 5000 км за сезона  (rofl)

Жоро Петков

Цитат на: saggy в 12 Ноември 2024 13:13:52За алумиеви джанти стават ли веригите меча лапа, защото ми се струва, че ще надерат джантите?
Е нали са облицовани със силикон там откъдето минават през джантата. Бахти ако избора ми е да се измъкна от ситуация или да остана с ненадрани джанти... Макар, че пак казвам там където минава през джантата е със силиконово покритие. Не мисля, че ще надере джантата.

Ай при мен е по-лесно тя жена ми вече едната джанта я надра.

Веригите съм ги взел от "страх лозе пази".

saggy

Нещо не мога да ги преценя дали има силиконово покритие около веригите около джантата. Не че и моите не са надрани, но все пак не бих до доразкрасявал повече - https://leoparts.bg/product/verigi-za-snyag-mecha-stapka-ot-030-do-130

ПВЦ веригите също са някавка опция, но много лесно се късат, особено евтините. https://leoparts.bg/product/pvc-verigi-za-snyag-za-leki-koli-mecha-lapa-6-broya

Сайтът е първият, който ми попадна.

ivchotr

Моите са метални, ама още не съм ги слагал. Даже са малко по-големи от размера на гумите, щото когато ги купувах нямаше моя размер, а пък се налагаше да се качвам в горите тилилейски. Обаче си пазя от предишните вериги обтягащите каучукови пръстени с халките, които се закачат за веригата на няколко места и така я достягат. Предишните също бяха метални и съм ги ползвал на какви ли не джанти, в това число и на алуминиеви, но не са ги надирали. А и да ги надерат ще е най-малкият проблем, както каза и Жоро.

saggy

Като погледнах набързо тестове на ПВЦ и силоконови вериги в Youtube, баш не стават за нищо и най-добре с метални вериги.

ivchotr

То това е ясно и без да гледаш клипове.

Предлагат се и течни "вериги", дето се нанасят със спрей: ЦЪК "Те" дали държат ::)

saggy

Не държат, сходно зле са с най-евтините китайски силоконови вързки (уж вериги). Истината си е в желязото.

ivchotr

Тъй, де. Въпросът ми беше риторичен.

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Има някаква логика. Аз бях набил по една шепа грес в дифа и предавателната кутия на Москвича :D

Alexi

чувал съм че се слагат ситни дървени стърготини и утихвал ,като за продаване  (tooth)

April

Това го пишеше в една детска книжка - Матилда. Много силно впечатление ми направи някога  (tooth)

ivchotr

Alexi

той може да го загуби и без да му плащаме 100 лв  :D

ivchotr

А, бе като си платиш, е по-сигурно (tooth)

saggy

Бием 2019г. по внос на коли. Цифрата е сериозна - 200хил+ за нови и втора ръка. Верно, че 70% са стари кошници от Италия, но има голям ръст при луксозните коли.

https://money.bg/auto/koi-sa-nay-tarsenite-avtomobili-na-staro-u-nas.html?utm_source=news.bg&utm_medium=article&utm_campaign=sidebar