Фън, спам, шитня, тр, тд!

Започната от Bobi, 18 Септември 2011 20:29:53

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Alexi

тука се превърнахме в моргата на Европа ... всякакви отпадъци се внасят че се и продават .. то за да има 200 к регистрирани ,внесените са над половин милион .. автокъщите са претъпкани

Жоро Петков

Луксозните ръста е 300% - от 6 на 18 Ролс Ройса!  (rofl)
Алекси не сме се превърнали ние сме си отдавна, но това е нормално - новите коли гонят ебахти цените,а предлагат 1 или макс 2 вида задвижване, което е неадекватно. А хората все пак се нуждаят от мобилност.
Обаче пазара и той изкривен на макс - давам пример:
В момента Мондео 2.0 дизел на 2г над 50-60000км цена ново 85-90 хил. му искат 65 хил. лв.
Моето мондео го купих на 2г на 60 000км цена ново 60 хил. лв аз го платих 32 хил. лв.
Това нормално ли е?

Alexi

не е нормално, да не ти казвам за колко взех Пежото че ме е срам ... то в момента им искат по толкова ,карам го 7ма година  :D следващата ми кола ще да е нова като гледам цените на втората употреба

Жоро Петков

Ми аз точно това в момента разправям на 1 приятел и той мисля се нави... Тя разликата между 3 годишна и нова е 10 000 лв на фона на 60 000. Да не са малко пари ама защо да си взимаш кола на 100 000км, която ще дадеш 3-4000лв да обслужиш като хората вместо чисто нова...
То не излиза сметката.
Нещо света яко е полудял - цените на всичко са адски нагоре... само заплатите на работниците не мърдат...

saggy

Голям проблем е, че не се приеха никакви закони да забранят вноса на стари бръкми, на ударени коли, на удавени коли и т.н. Да се внасят коли само след 2015г., т.е. вече десет годишни. Ей преди малко ме среща стар познат с неговото Ауди А4 1.9TDI. Свали прозорецът да си разменим няколко приказки, ами то около колата не се дишаше от изгорялата нафта, направо не можеш да седиш до колата. И това е втората кола в семейството и не се продава, защото всеки трябва да има кола в нашия град.

ivchotr

Ами с Аудито на приятеля ти е вече въпрос на това какви ги вършат в пункта за технически преглед.
За това, колко стари коли да се внасят, сме приказвали неведнъж. Истината е, че не възрастта на колата определя техническото ѝ състояние.
Впрочем, ако задължат джамбазите със стоката 2-ра ръка да продават само автомобили, които са преминали ГТП и са покрили съответната нашенска еко норма, нещата ще се саморегулират. За тях едни 100 лв макс за ГТП няма да са проблем, защото ще си ги калкулират в крайната цена. Но поне ще спрат да внасят тоталния скрап. Или пък да правят всякакви фокуси за да пробутат полумъртвеца на някой доверчив купувач, който после да си троши главата с него на принципа "очи гледали, очи плакали". Най ме кефят обяви от рода на: "... колата пали, но има шум в двигателя." Не виждам проблем за автомобилите "нов внос" да не се изисква регистрационен номер при минаване на прегледа, щото така или иначе се отразява VIN. А защо и да не се оборудват колите "нов внос" и с регистрационни табели?!? И без това вече няма значение с каква регистрация е колата спрямо адресната регистрация на собственика. И, ако рег. табелите се вадят лесно като в нормалните страни на ЕС, ще се намалят до минимум опашките пред каналите на КАТ. А пък лиентите ще си дават парите с кеф за кола с регистрация и валиден преглед.
А то сега си купуваш кола на късмет, отиваш в КАТ, висиш по някакви опашки, след половин ден висене се добираш до канала и там един вкиснат служител не те пуска на прегледа. И к'во правим тогава?

Наскоро един приятел на зет ми си беше купил Голф 5, а антифризът в казанчето беше с цвят на боза :D Младежът нищо не вдява, казали му че Голфът е пушка и той броил паричките...

Жоро Петков

ivchotr

И какво ще прави шефът на отдела за контрол на качеството?!? Ще проверява работата на някакви некадърни софтуерни специалисти, ли? Ми, че да вземат да сменят тях.

saggy

Групов иск срещу ПСА за 1.2 бензиновия двигател с ремък в масло.
https://automedia.investor.bg/a/2-novini/59660-podadoha-iska-za-115-miliona-evro-sreshtu-puretech

ivchotr

Alexi

то при форд отдавна мина ,по същия сценарий но делото беше в Щатите та доста заболя финансово ,мисля че включваше и кашкаваления Пауършит от първите години ,отделно 1.0 там го забраниха .. в момента и те го правят с верига вече

ivchotr

Цитат на: Alexi в Вчера в 13:43:38...в момента и те го правят с верига вече

Значи има шанс да си купя пак (fe)