Фън, спам, шитня, тр, тд!

Започната от Bobi, 18 Септември 2011 20:29:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

тука се превърнахме в моргата на Европа ... всякакви отпадъци се внасят че се и продават .. то за да има 200 к регистрирани ,внесените са над половин милион .. автокъщите са претъпкани

Жоро Петков

Луксозните ръста е 300% - от 6 на 18 Ролс Ройса!  (rofl)
Алекси не сме се превърнали ние сме си отдавна, но това е нормално - новите коли гонят ебахти цените,а предлагат 1 или макс 2 вида задвижване, което е неадекватно. А хората все пак се нуждаят от мобилност.
Обаче пазара и той изкривен на макс - давам пример:
В момента Мондео 2.0 дизел на 2г над 50-60000км цена ново 85-90 хил. му искат 65 хил. лв.
Моето мондео го купих на 2г на 60 000км цена ново 60 хил. лв аз го платих 32 хил. лв.
Това нормално ли е?

Alexi

не е нормално, да не ти казвам за колко взех Пежото че ме е срам ... то в момента им искат по толкова ,карам го 7ма година  :D следващата ми кола ще да е нова като гледам цените на втората употреба

Жоро Петков

Ми аз точно това в момента разправям на 1 приятел и той мисля се нави... Тя разликата между 3 годишна и нова е 10 000 лв на фона на 60 000. Да не са малко пари ама защо да си взимаш кола на 100 000км, която ще дадеш 3-4000лв да обслужиш като хората вместо чисто нова...
То не излиза сметката.
Нещо света яко е полудял - цените на всичко са адски нагоре... само заплатите на работниците не мърдат...

saggy

Голям проблем е, че не се приеха никакви закони да забранят вноса на стари бръкми, на ударени коли, на удавени коли и т.н. Да се внасят коли само след 2015г., т.е. вече десет годишни. Ей преди малко ме среща стар познат с неговото Ауди А4 1.9TDI. Свали прозорецът да си разменим няколко приказки, ами то около колата не се дишаше от изгорялата нафта, направо не можеш да седиш до колата. И това е втората кола в семейството и не се продава, защото всеки трябва да има кола в нашия град.

ivchotr

Ами с Аудито на приятеля ти е вече въпрос на това какви ги вършат в пункта за технически преглед.
За това, колко стари коли да се внасят, сме приказвали неведнъж. Истината е, че не възрастта на колата определя техническото ѝ състояние.
Впрочем, ако задължат джамбазите със стоката 2-ра ръка да продават само автомобили, които са преминали ГТП и са покрили съответната нашенска еко норма, нещата ще се саморегулират. За тях едни 100 лв макс за ГТП няма да са проблем, защото ще си ги калкулират в крайната цена. Но поне ще спрат да внасят тоталния скрап. Или пък да правят всякакви фокуси за да пробутат полумъртвеца на някой доверчив купувач, който после да си троши главата с него на принципа "очи гледали, очи плакали". Най ме кефят обяви от рода на: "... колата пали, но има шум в двигателя." Не виждам проблем за автомобилите "нов внос" да не се изисква регистрационен номер при минаване на прегледа, щото така или иначе се отразява VIN. А защо и да не се оборудват колите "нов внос" и с регистрационни табели?!? И без това вече няма значение с каква регистрация е колата спрямо адресната регистрация на собственика. И, ако рег. табелите се вадят лесно като в нормалните страни на ЕС, ще се намалят до минимум опашките пред каналите на КАТ. А пък лиентите ще си дават парите с кеф за кола с регистрация и валиден преглед.
А то сега си купуваш кола на късмет, отиваш в КАТ, висиш по някакви опашки, след половин ден висене се добираш до канала и там един вкиснат служител не те пуска на прегледа. И к'во правим тогава?

Наскоро един приятел на зет ми си беше купил Голф 5, а антифризът в казанчето беше с цвят на боза :D Младежът нищо не вдява, казали му че Голфът е пушка и той броил паричките...

Жоро Петков

ivchotr

И какво ще прави шефът на отдела за контрол на качеството?!? Ще проверява работата на някакви некадърни софтуерни специалисти, ли? Ми, че да вземат да сменят тях.

saggy

Групов иск срещу ПСА за 1.2 бензиновия двигател с ремък в масло.
https://automedia.investor.bg/a/2-novini/59660-podadoha-iska-za-115-miliona-evro-sreshtu-puretech

ivchotr

Alexi

то при форд отдавна мина ,по същия сценарий но делото беше в Щатите та доста заболя финансово ,мисля че включваше и кашкаваления Пауършит от първите години ,отделно 1.0 там го забраниха .. в момента и те го правят с верига вече

ivchotr

Цитат на: Alexi в 21 Декември 2024 13:43:38...в момента и те го правят с верига вече

Значи има шанс да си купя пак (fe)

Pyrhel

Вдигнаха бариерите и по суша, зачудих се какво ли се прави, когато ганя лятото ще изпреварва в насрещното между българската и гръцката граници и се изтреска в ничия земя (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

А, това е лесен казус. Ако е повече към нашата територия, ще ходят нашите да го описват. И обратно. А може да сложат и колчета като в Дефилето :D

saggy

Alexi

тя рекламката е интересна и свежа ,но модела е поредния който няма да постигне нищо - безлична визия ,попада на безмилостния пазар на компактните СУВ-ове където прошка няма .Форд се лутат чудят се какво да измислят след като спряха относително добри модели .. заигравка с голям модел от миналото им ,но няма визуална прилика .. очаквам да изкарат и Сиера по някое време  :D

ivchotr

Рекламата е насочена към хора, които не си вдигат носовете от екраните на смартфоните. За това, което прави тази купчина ламарини автомобил, нито дума не чух :D Може би защото ще откажат хората изобщо да ходят да го гледат в шоурумите на дилърите (tooth)

Иначе на външен и вътрешен вид ми допада. Изглежда по-добре от Дъстър.

Alexi

Дъстър ? този автомобил е 130к лв ,къде го сравняваш с Дъстъра .. електричка е това от клипа ,не знам ДВГ ще има ли ,хибриди вероятно ще има .. реално копира Експлоръра но изглежда доста по зле .. поредния безсмислен автомобил от Форд .. а Дъстъра пак ще е в топ 3 на най продаваните автомобили

ivchotr

Сравнявам направата на купето. Нищо повече. Не е задължително на другите да им харесва повече.
А за двигателите си прав. Нали и аз това казах по-горе - никаква информация по въпроса.

Жоро Петков

Заиграват се с имена на класически модели и унищожават марката.
Капри... Експлорър - официално ще са изцяло електрически.
Хибрид, мек хибрид и електрически ще е пумата.
Ще пускат нов ЕкоСпорт с ДВГ.

Единственото, което ми хареса като някаква иновация е това, че може да слагаш нещо зад дисплея... Дали ще е полезно не знам... Просто ми харесва като идея.

ivchotr

То зависи как са го захранили този подвижен дисплей. Че движещите се кабели не издържат много.

Ozzie

Обявата на деня!  (scared)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Ами тя нова, бе. Какво се чудиш :D Даже евитно я дават. Само за ценители :D

saggy

До какво водят ниското качество на новите коли и желанието бързо да се пусне един електрически модел в продажба.
https://automedia.investor.bg/a/2-novini/60184-tazhna-gledka-ot-svetovna-kola-na-godina-do-predavane-za-skrap

Жоро Петков

Аха и после аз ше трябва да пия от хартиена сламка, за да спася природата...
Колко ресурс е отишъл за производството на тия модерни тоалетни...

Alexi

не всеки може да прави електрички .. за съжаление европейските производители проспаха 5-6г ,сега трудно ще наваксат ,и някак си не си взимат поука и не гледат какво правят най добрите и да ги имитират ами се мъчат с трици маймуни да ловят - ползва се платформа за ДВГ и и се слага една 40-50 кВ батерия примерно ,както и едно моторче 120 коня и айде ето ти електричка за 50к евро .. да ама не

ivchotr

Alexi

Ozzie

и всяка година по два комплекта задни гуми  ;D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

колко пъти ще ти се налага да паркираш така  :D те електриците и без това всяка година си за гуми ,особено ако е нещо около 300те коня  :D