Ford S- max Titanium. Магнетичният семеен ван.

Започната от Nebhotep, 03 Август 2013 22:56:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nebhotep

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Backstage

ееейй  много гот..чисто...много добре стои!

Nebhotep

С още една новост се обзаведохме, видеорегистратор Mio MiVue358. Много готино снима в 1080 HD формат и е с много солидна изработка.

Ето как чудесно си пасна с колата:

Няколко клипчета за разгрявка:

https://www.youtube.com/watch?v=rqBAyOzx-eg

https://www.youtube.com/watch?v=j6UOHEHH19U

* Реалното качество е доста по- добро, youtube го компресира много!

mike28

Поздравления за придобивката. Струва ми се, че малко трябва да смениш позицията, поне от първия клип се вижда, че част частта пред огледалото орязва гледката.

Dmitarcho

Браво, Веско ;) Клиповете са повече от добре, дори и компресирани ;) Вярно , че стойката малко загрозява гледакта,но и така се вижда всичко ;) Звук нарочно ли няма, или принципно снима без звук ?
Иначе да Ви пикам на Софията :) 2 коли няма къде да се разминете :D
Ръца Пръца

Nebhotep

Все още го тествам, днес го сложих за пръв път. Малко ще го смъкна.8)   Мите ти ме хвърляш в музиката има си звук. Друг някой да не чува звук?

Dmitarcho

Мда .. като съм спрял звуците, е нормално да не чуя нищо :D Извинявам се, чува се ;)
Ръца Пръца

freeflight

Чудесно се е получило, много ненатрапчиво и същевременно полезно! Откъде обаче минава кабелът за захранването?
Повечето проблеми идват от главата... Особено ако е празна.

Nebhotep

Под кората на тавана, след това под дясната предна колона и от там под жабката и в сплитера. Кабелът на захранването е дълъг около 2 метра, така че има предостатъчно дължина да достигне!

Lucy

Имаш задача! Заставаш на пост и дебнеш кога ще профучи едно 206 покрай трафопоста ;)
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

Nebhotep

Днес ме изненада с разхода  ^-^. Всичко е занулено в София и на път за Велико Търново след изминати близо 180 км., показа това:

supertorr

Тук трябва да си малко преди Севлиево. Иначе аз правя СФ-ВТ 5,1 по борд

Nebhotep

Дойде време да сложа и нещо на прозорците, за да сме добре подготвени за летните пътувания. Дълго се чудих дали да слагам тези или фолио на стъклата (цената беше приблизително еднаква), та накрая си купих от ebay щорите:

Честно казано очаквах малко по- високо качество на изработка на самите щори, но и така пасват на около 90% по контурите на рамките. Реалното затъмнение е около 35-40% и осезаемо комфорта в купето при слънчев ден и по- висок.
Все още не съм решил дали да оставя щората на задното стъкло, вашето мнение?

pAbLo

Когато сложат UV филтър на щорите,тогава ще си сложа  8)
Фолио и то от ИСТИНСКОТО е истината...
Малко в есенно-зимния период карането на заден е леко по слух ама шанс :))
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Nebhotep

Производителят твърди, че имат UV филтър. А пък за есенно- зимния период ще бъдат свалени, поне това става за секунди...  ;D

pAbLo

Фолиото не може - там е тука има - тука нема :))
Аз съм си доволен от фолиото и ако следващата ми кола не е ОЕМ затъмнена,пак лепя фолио.
Просто разликата в температурата е голЕма ^-^

opex

и аз съм за фолио, но само на llumar, даже мисля у нас на прозорците да сложа
според мен нищо друго не е толкова ефективно като фолиото
при Камен не помня имаше ли фолио на предните стъкла, но отзад беше супер при това слънце дето беше
иначе за задната щора ако не ти пречи по средата двойната черна лента дето се получава от щорите оставяй ги
щората според мен няма как да има УВ филтър, тя е на дупки - където е дупка си минава, където не - не, ама щом производителя казва.. ::)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Nebhotep

При Камен са фабрично затъмнени задните стъкла, много е готино. Ама при мен пусто, ни оригинални щорички във вратите ни фабрично затъмнение, та затова предприех тази стъпка най- вече заради децата. Мислех даже да си купя само фабрично затъмнени стъкла от ebay ама трябва да се минава Технотест и се отказах...

pAbLo

Какво те спира да си сложиш КАЧЕСТВЕНО фолио ::)
Фиестата е с ОЕМ затъмнени стъкла,но на Макса фолиото повече ми харесва.
Недостатък е карането в кофти атмосферни условия на заден ход.

Dmitarcho

Аз съм с фолио на комбифалката ... през вътрешното огледало назад нищо не се вижда /почти/, но от малък си карам на странични оглдала, и нямам проблеми ;)
Ръца Пръца

opex

по принцип ако се говори за затъмняване и се гони този ефект - да, реално може да се вижда кофти от вътре или хич особено по тъмно
но с нисък процент затъмнение фолиото и особено ако е марково на Лумар примерно разликата може да е минимална
в случая идеята на Весо предполагам е по-скоро комфорт откъм по-малко нагряване на купето вътре от слънцето отколкото за други цели като примерно по-младите хора :D
УВ филтъра си е отделно от процента затъмнение, т.е. 90% или 30% - все едно, даже човек ако се замисли след определен % колкото по-черно става фолиото ще започне да обръща ефекта като се загрява
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Nebhotep

Реалният ефект от щорите:

В горната част на задната седалка е слънцето премрежено от щората, а в долната част е светлината влизаща през предното стъкло! Радва и това, че колата по- бавно се загрява на слънце.

Nebhotep

Малко снимки от Гръцко:

Nebhotep

Кеф на гръцката магистрала. Скоростта е 120 км/ч., а все едно си спрял:  ;D  ^-^

http://youtu.be/iMFtJSSAJQ8

Dmitarcho

Там е така... Гърците карат като луди,но милиционерите чакат някой чужденец да превеши за да му смъкнат кожата
Ръца Пръца

Nebhotep

След точно една година притежание на Магнетичния имаме следните резултати:

Километри по километраж: 88 197 км. Градско: 27%, Извънградско: 73 %
Среден разход: 7,02 л./100 км.
Изминати км. за 1 година: 26 252 км.
Ремонти: Смяна на фабрично вложените задни накладки на: 76 869 км. Предните още имат живот!
Обобщение: Предоволен от комфорт, возия, разход. Недоволен от сравнително не високата ремонтопригодност на автомобила!

pAbLo

Пиши когато смениш предни дискове,накладки и амортисьори.
Интересно ми е колко карат 8)
И защо задните накладки заминаха първи ::)

Dmitarcho

И на мен на Фокуса ми заминаха първо задните накладки ?!?
Ръца Пръца