Ford S- max Titanium. Магнетичният семеен ван.

Започната от Nebhotep, 03 Август 2013 22:56:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mitakinen

Новото осветление не е ли много силно. Ако светнат някоя лампа по време на движение вечер няма ли да ослепееш?
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

pAbLo

Всеки с проблемите си (rofl)
Аз по тази кола повече не мисля да пипам.
До тук само глупости се получават,така че си остава BONE STOCK 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Nebhotep

Малко интересни цифрички на километража:

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

ihovahi

Еййй всички все с пълен резервоар бре :) Браво пу пу пу :)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

pAbLo

Ам тя още не се е разработила 8)
Аз отдавна минах 111 111 ;D

Nebhotep

Още като купих S-max-а осветлението в багажника не ми хареса: само едно плафонче отдясно и то светещо срещу другата задна колона. Затова днес направих и осветление от другата страна, като изрязах отвор в ревизионното капаче за обслужване на задните фарове.

Ето как се получи:

ihovahi

Nebhotep

Nebhotep

Днес пристигна вертикалната щора за багажника, почти неизползвана в отлично състояние на цена 4 пъти по- ниска, отколкото се продава:

Край на изпадащия багаж при отваряне на багажника:
  ^-^  ;D

amplified

Bobi

Щората наистина изглежда и е застанала доста добре. Но продължавам да твърдя, че мястото на резервната гума е абсурдно. :)

mitakinen

Предназначението на тази щора на мен не ми харесва. Все ми се привиждат две агънца блеещи от яслата  :D
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

pAbLo

Ако струва колкото две бутилки маркови уискита,си струва.
Толкова са ми щетите от равния под на багажника ;)

Nebhotep

Продължаваме с леките подобрения в стил S-max facelift произвеждан след 2010 г.  ;D

Купуваме си дясно капаче с място за плафон с FINIS: 1704655 , плафонче с фасонка, прекарваме си инсталация през маншона на багажната врата и получаваме това:

Dmitarcho

А ... това е супер :) На Мондето мисля, че няма място да се постави такова капаче ... така, че ще се наложи да си играя с поялника :D На лято .. като се стопли ;) Макар, че багажника ми е доста добре осветен, само от плафона там, това ще свети по скоро извън купето, в локвата в която вече сме нагазили за да отворим багажника :D
Ръца Пръца

Nebhotep

Малко безпътица край Мелник:

Nebhotep

Сложих диоди в плафоните в огледалата, доста добре се получи като интензитет на свeтлинния поток.

Използвах тези с 5630 диоди:

Допълнение за ihovahi: http://www.ebay.co.uk/itm/151220130660?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

ihovahi

Добре се е получило. Може и линк да пуснеш от къде ги взе.

2.9

ефектно е..и готино!а кога светят?

Nebhotep

При отключване на колата в продължение на 90 сек., и при отворена коя да е от вратите, до 180 сек след отварянето.

2.9

^-^Благодаря.за миг си помислих че свети постоянно ???.Супер свежо-ти ли сготви времената?

Alexi

това си е фабрично мисля за титаниум ,просто е сложил диоди там вместо крушки ( което и аз съм направил ,разликата е доста голяма с диодите ) ..

2.9

мерси Алекси-наистина не знаех ???...излагам се-свикнал съм с осветлението на дъното на вратата

Nebhotep

Ровейки си из ebay случайно забелязах, че светещите плафони във вратите от Galaxy до 2006 г. много приличат по форма на светлоотразителите на Макс-а. Тъй като много от нещата в Галакси са съвместими с други части от VAG групата ми хрумна идея да се обзаведа с такива плафони. Чудно защо на S-max и Galaxy тези плафони са спестени даже и във високата комплектация!

* Всички плафони от Golf MK3, МК4, Bora, Sharan, Passat- до 2006 г. и др. пасват във вратите на S-max.

Размерите са съответно, дължина 70 мм., височина- 32 мм., форма овална.

Поръчах си плафончета от Golf MK4 с кабели и букси:

След като пристигнаха се заех да ги инсталирам. Реших да не режа кабели и директно забодах кабелите в пиновете на буксата преди огледалата (взeмаме напрежение от захранващите проводници на плафоните в огледалата):

Кабелите влизащи в 12 пиновата букса, захранващи плафоните в огледалата, са с цветове лилав/зелен, като масата е на 6-ти пин, а 12v на 8-ми пин. На пасажерската врата отпред, цветовете са други, но пиновете в буксата са едни и същи. Ето така изглежда буксата след интервенцията.

Във вътрешността на буксата са номерирани пиновете, така че не може да се объркат местата, все пак внимаваме за да не се запалим в последствие.

Ето така изглеждат на вратите (хем предупреждаваща червена светлина, хем бяла за осветление около праговете):

Като ми пристигнат лед крушките (оригинално плафоните са с C5W) ще направя допълнителни снимки как изглежда.

*Ако решим да правим интервенцията трябва да имаме в предвид, че товара към плафоните е сметнат почти без резерви и ако сложим още 5w във вратите натоварването рязко скача и може да изгорим предпезител. Затова трябва да имаме led крушки и в огледалата и в плафона, които не надвишават обща мощност от 6-7 w.

Dmitarcho

Мбраво ;) И аз се каня да слагам такива плафони по вратите ;)
Ръца Пръца

Nebhotep

Нямаш проблеми, на следващата сбирка ще ги монтираме...  ^-^  8)

opex

Малките неща доставящи голямо удоволствие :)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

amplified

Nebhotep

Най накрая ми пристигнаха мощните led крушлета с 5630 диоди и нека бъде светлина:

С оригиналната крушка C5W си е мижава работа!

Nebhotep