Ford S- max Titanium. Магнетичният семеен ван.

Започната от Nebhotep, 03 Август 2013 22:56:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nebhotep

Жииив съм, airbag-а не ми гръмна в лицето. След два часа пипкава работа най- накрая инсталирах круиз контрола на Магнетичния. Даже го тествах в града, но нямаше много възможности за скорости над 70 км/ч. Общата цена на екстрата достигна 208 лв., това включва волана с бутоните от ebay+доставка+софтуерна активация. Трудът от мен.  8)  :D

Благодарности на Анатолий за вчерашната софтуерна активация.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

mitakinen

Браво за новата екстра. Нали видя, че не е трудно. Защо не благодари на Анатолий и в другия форум или се притесняваш да не те наритат оттам :))
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Nebhotep

Не не ме е страх, просто не искам да попадам в конфликтни ситуации. Те вредят на всички ни, нали видяхте, че все пак им написах,че не правят събиранията си със сърце...

Nebhotep

Днес ми пристигна мини резервната гума от Volvo V60 125/80/R17 Michelin, почти нова. Също така крик от Мондео МК4 и ключ за болтовете.
Прилежно си я обух в калъфче и засега седи на пода на багажника, докато реша как да я закрепя  безопасно.

Nebhotep

Комфортът в купето при 120 км/ч. на 6-та скорост на АМ "Тракия".

Ford S max 2.0 TDCI

pAbLo

Приемам всякъкви предложения относно закрепването на "патерицата"
Доста често като и дам газ и се разхожда отзад,но не ми се рискува без нея.
Мислил съм за мрежа за багаж,но за сега не съм реализирал нищо
П.С.
А помпата с манометър от кое МК е :))
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Dmitarcho

За закрепване ... има едни "буркани" с ластични въжета с кукички в двата края. Различни размери има в "буркана" . Аз си бях взел такива да си връзвам пожарникара ... но ми подариха органайзер :)
Ръца Пръца

Nebhotep

Ето така стана закрепването на гумата. Оригиналната мрежа е доста стабилна и засега ще карам така.

Alexi

то не останало багажник .. слагай едни рънфлатки и я махай .. тая машина няма ли място поне за патерица под кората на багажника ..

Nebhotep

За съжаление няма! А за рънфлат ще трябват сензори за налягане в гумите, модул за управление...

Alexi

за какво са ти сензори тя като поспадне гумата ще я усетиш ,но поне няма да останеш на пътя .. комбинирано с 1 компресорче за всеки случай покрива 99% от проблеми с гумите

mitakinen

Именно заради това, че не остава багажник няма да сложа никога резервна гума. Един рънфлат е предостатъчен ако се нареже гумата и пяната няма да те спаси. Ако се наложи да се возят хора на третия ред, ще е интересна гледка как са гушнали колелото :). И не е нужно да имаш сензори за рънфлата. Зимните ми вече са рънфлат и за следващите летни ще гледам да са такива

whaaazp

Цитат на: mitakinen в 02 Октомври 2013 20:23:31
Именно заради това, че не остава багажник няма да сложа никога резервна гума. Един рънфлат е предостатъчен ако се нареже гумата и пяната няма да те спаси. Ако се наложи да се возят хора на третия ред, ще е интересна гледка как са гушнали колелото :). И не е нужно да имаш сензори за рънфлата. Зимните ми вече са рънфлат и за следващите летни ще гледам да са такива

Има ли промяна във возенето с рънфлата?

pAbLo

Предишния стопанин на макс-а ми го завеща с патеричка,нося си я.
Май заводско излизат с рън флатки всички,просто през времето се минава на нормални.
Досега не съм карал с такива,но поради по твърдия борд БИ трябвало да е по твърдо.

deshi

Ако имаш тава за стиропор и компресорче, може да пробваш да събереш гума там ... при мен днес се получи ...и багажника ми вече е празен  ;D
Грозен си кат` OHC  .....

pAbLo

На Фиеста става,тук под седалките има място за... аптечка и триъгълник ;)

fozzy

От както имам S max  зимните ми са рън флет и не съм имал сензори,вози малко по твърдо.
От другото лято и летните ще ги взимам рън флет а ако се спука се осеща на волана, така че нямам проблем с резервната гума.
Но това което си направил направо си изял багажника.
Поздрави

Nebhotep

Обемът на гумата е 0,06 m3, което е равно на 60 литра. Това е около 10% от полезния обем на багажника, така че не е болка за умиране, а и на снимките изглежда доста голяма, но наяве не е така.  ::) А и винаги може да се изправи права при превозване на голям багаж!

Nebhotep

Малка модификацийка на плафона над третия ред седалки:

Nebhotep

Изминалата Събота и Неделя направихме малка разходка из северна Гърция с Магнетичния през новия ГКПП "Маказа".

Вече в гръцко:

След изминати 992 км. с двама възрастни, две деца и 50 кг. багаж разходът надмина очакванията ми  ^-^ : само 6.01 л./100 км. по колонка. По борд компютър 5.80 с 58 км/ч средна скорост.

ihovahi

Я разкажи повечко за пътуването, пътя, колата, къде си пекохте дупетата... гледам закачил си на темпомат 90 км/ч и това е :)

п.с. Много извинявай, ама направи ми се стори, че е неговата кола. Ще черпя като се видим да се реванширам  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Nebhotep

Май обърка автора  ;D  ;D

Няма нищо, снимките показват плажовете на Фанари (Fanari) и Авдира (Avdira). Да наистина карането беше доста спокойно с темпомат на основните пътища в диапазона 90-100 км/ч и по магистрала Тракия - 110 км/ч. Тъй като съм от Кърджали тръгването за Гърция в Събота сутрин бе от там.

ihovahi

Значи другия път, като тръгваш за гръцко може да те следвам на разходка :)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

mike28

Бахму, три години работих на 3 км от това КПП, нашите (всъщност турци го направиха де) бяха направи пътя точно до границата, гърчолята обаче се опъваха. Мечтаех си за 20 минути след работа да отида на море, сега, когато вече не съм там, главанаците го отвориха.  :'(

Nebhotep

ЦитатЗначи другия път, като тръгваш за гръцко може да те следвам на разходка :)

Няма проблем да отидем групово, ние през месец отскачаме натам. Даже ако се събере по- голяма група на пролет може да направим автомобилен поход до там. През 2014 г. есента ще се открие и новото трасе, по което пътят от Кърджали до Комотини ще трае само 45 мин.

Nebhotep

Днес успях да завърша и слагането на рефлекторна част във всички плафони. Колкото и смешно да звучи използвах картон покрит с лъскаво фолио от опаковка на детска играчка. Най- добрият вариант е да се търси фотографска светлоотразителна планка, използвана при светкавиците, но за момента не намирам. Ето как се получи, ефектът за мен е осезателен:

Тук се вижда рефлекторът:

pAbLo

Третия ред плафони да не би да е екстра при ТИТАНИУМ.
При мен са само два реда ::)

Nebhotep

Екстра е да. По всяко време може да си сложиш такъв, просто си правиш шаблон и изрязваш. Най вероятно даже окабеляването му е залепено на горната част на тавана. Само внимаваш да не срежеш някой кабел при изрязването на кората.

mitakinen

И аз имам само на първия и третия ред осветление - между тях е джама

Nebhotep

Е да вий гъзарите с панорамен покрив...  ::)  :))