Лабораторен vs реален разход

Започната от Bobi, 28 Май 2013 18:23:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Pyrhel

И лабораторните ускорения са същия чеп...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

ЦитатСпоред директива EEC90/C81/01 в Европейският съюз се дефинират два цикъла, които се измерват и обявяват - Градски и Извънградски. Градският се измерва чрез многократни спирания, тръгвания и движение със средна скорост 19 км/ч., максимална 50 км./ч за отсечка от 4052 метра и при студен старт на двигателя. Тези спирания и тръгвания (цикли) са строго дефинирани (а не произволно избрани от мерещия) в документ наречен New European Driving Cycle (NEDC) и симулират градско движение. Извънградският цикъл включва подобни строго дефинирани цикли със средна скорост от 62км/ч и максимална до 120 км/ч

http://en.wikipedia.org/wiki/New_European_Driving_Cycle
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

факта ,че дадените разходи неса достижими в реални условия говори за доста изкривена методика на измерване целяща не толкова точност ,колкото да заблуди клиента че новите коли са икономични .. ако вземеш примерно един съвременен атмосферен бензин с директно впръскване променливи фази и кво ли не - харчи си като първобитен инжекцион от началото на 90те години .. само че данните му по каталог са доста по ниски щото е измерен при други условия ..

hotblooded

Принципно условията са нормирани за да бъдат точни сравненията между моделите. Само че за съжаление са доста далече от реалната експлоатация...  И няма воля да бъдат променени защото ще лъсне и нещо друго - колите хич не са толкова "еко" колкото ги представят.  При бензиновите двигатели има и нещо друго - сигурно сте се запитвали защо 100 коня от 2006та са по спънати от 75 от края на 90те? Ами контрола на обогатяването - за да се вписват в еконормите се допускат все по малки отклонения от "идеалния" състав на гориво-въздушната смес.

Bobi

Ново изследване, проведено от независимата организация International Council on Clean Transportation, показва кой от производителите на автомобили с колко лъже при показанията за среден разход на гориво. Оказва се, че всички от водещите автомобилни марки дават различни сведения за разхода в сравнение с тези от реалните тестове.

Авторите на изследването сравняват официалните данни от производителите с измерените от тях. Изследването ползва и информация, предоставена от автомобилни клубове, лизингови компании и онлайн портали. Като цяло са взети данните от 500 нови автомобила, на които им е измерено реалното потребление на гориво.

Оказва се, че BMW дават средно по-нисък разход с 30%. Официалните показатели на Audi са занижени с 28%, а тези на Mercedes-Benz - с 26%. От Toyota изопачават най-малко истината, като дават данни с 15% по-ниски от реалните. Показанията на PSA Peugeot и Citroen, както и тези на Renault отчитат с 16 % по-нисък разход.

В заключение специалистите от International Council on Clean Transportation казват, че средностатистическият водач в Европа изразходва с 25% повече гориво от отчетеното в официалните изследвания и статистики на автомобилните производители. Изследването на ICCT е направено по поръчка на Европейския съюз.

http://fakti.bg/technozone/67751-koi-s-kolko-laje-za-razhoda-na-gorivo?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage

Dmitarcho

Е знае ли се с какво гориво ги правят тея тестове ... Обществена тайна е, че горивата са различни в почти всяка държава. Никога не съм, и няма да вярвам на показанията за разход на производителите ;) Да си лъжат колкото си искат - мен немогат да излъжат ;)
Ръца Пръца

hotblooded

Разхода на производителя е  просто за сравнение - общо взето ако една кола гори по-малко от друга по "книжка" то и в реалността е така. Освен гумите, горивата, режима на работа при теста играят роля и състоянието на настилката, теглото, температурата.... тестовете се правят при двигател достигнал оптимална температура, идеално сцепление с настилката, чисто нови гуми и др неща които на практика няма как да се случат.

Alexi

мте те специално БМВ се увлякоха .. новото 320д  е със среден разход 4.4 а е 184 коня ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 30 Май 2013 23:56:24
мте те специално БМВ се увлякоха .. новото 320д  е със среден разход 4.4 а е 184 коня ..
4.4 среден разход на тон и половина кола вече е къртене на тавана с гол дирник :) Хайде извънградско, с 80, наравно, с еко-гуми, на хубава настилка - може и да е възможно....

amplified

Цитат на: hotblooded в 31 Май 2013 06:39:01
4.4 среден разход на тон и половина кола вече е къртене на тавана с гол дирник :) Хайде извънградско, с 80, наравно, с еко-гуми, на хубава настилка - може и да е възможно....

Що бе? Засилваш се с 200 и гасиш колата  (rofl)

hotblooded

A do 200 - как ще я засилиш? Като Флинтстоун или ще вадиш мачта с платно през шибедах-а ?

ihovahi

Цитат на: hotblooded в 31 Май 2013 11:05:53
A do 200 - как ще я засилиш? Като Флинтстоун или ще вадиш мачта с платно през шибедах-а ?

Хахаха хванал си е девойки да му надуват платното  :)) :)) :))
Който фôрка "майстор" си нахôда!

bay_huy

Цитат на: amplified в 31 Май 2013 10:06:16
Що бе? Засилваш се с 200 и гасиш колата  (rofl)

Гасиш колата и палиш свещ!

Alexi

опс ,малко съм се объркал ,това са данните на 320д ,163 коня :
Разход (в града)            5.2 (5.0) л./100 км.
Разход (извън града)    3.5 (3.6) л./100 км.
Разход (комбиниран)    4.1 л./100 км.
:))

ihovahi

Цитат на: Alexi в 31 Май 2013 13:30:55
опс ,малко съм се объркал ,това са данните на 320д ,163 коня :
Разход (в града)            5.2 (5.0) л./100 км.
Разход (извън града)    3.5 (3.6) л./100 км.
Разход (комбиниран)    4.1 л./100 км.
:))

Алекси :) я кажи, ти си със 155 кончета сигурно разхода ти е 2.8 извън града нали :)

hotblooded

Цитат на: ihovahi в 31 Май 2013 13:39:47
Алекси :) я кажи, ти си със 155 кончета сигурно разхода ти е 2.8 извън града нали :)
A aз със 5те коня по малко - като застана зад някои дето пуши повече и започвам да връщам нафта обратно в резервоара :)

ihovahi

Иво за това не се бях сетил  (rofl) от днеска почвам и аз да търся някойто, дето турми белким ми се напълни резервоара  :D

bay_huy

Имам навик да си сабирам бележки от зареждането ама чат пат забравям но в повечето случей зимам и ди ги слагам в подлакатника

Днеска реших да го изчиста че стана пренаселен и резултата е 2350.07лв от 30.11.12 до днеска :D Относно разхода в БГ няма как да се постигне това което пише по книгите защото горивото е shit! Аз патувам с мойта и веднага щом зареда във Словения пада с 2л. Нищо не се променя нито начина на каране нито товаримоста, гуми, мадла и тн само бензина и разликата е фрапантна. Така че с хубаво гориво ще са много близки стойностите до заводските

Alexi

абе май навън спазваме ограниченията щото глобите са зверски за това пада разхода :)

bay_huy

Не от тва :D патувам пакет с едини бусове и се кара около 120. Там разхода беше 10 а щом заредих в словения пада на 8. Два пъти съм го правил резултата е един и същ. Веднъж патувах само и разхода беше 12 и падна на 10 на 160 каране

hotblooded

Цитат на: Alexi в 31 Май 2013 16:52:39
абе май навън спазваме ограниченията щото глобите са зверски за това пада разхода :)
Не само, ако щете вярвайте и пътната настилка оказва влияние... При нас всичко е "шит" и колкото по (северо)западно от Калотина отиваме - толкова повече "шит"-а намалява... съответно и разхода
А карането плътно зад бус или ТИР-бързак - сваля разхода доста прилично.

Alexi

какъв щее тоя ТИР бързак те вдигат най много 100 :)

hotblooded

Цитат на: Alexi в 31 Май 2013 17:31:13
какъв щее тоя ТИР бързак те вдигат най много 100 :)
Aбе има и с "лекувани ограничители", ама са рядкост...

Alexi

все по малко са щото всичко се пише на тахошайбата и после боли

Pyrhel

Я се пише, я не, нали играе телта с магнита. Дано да са по-малко от колкото бусовете в България, които са с махнат ограничител... :))

hotblooded

То вече почти не останаха тахографите със шайби... все повече са електронни с карти. Сигурно и там има пинизи, но не ги знам..

Pyrhel

Има, масово се кормят, никой не ги проверява след като мине проверката след инсталацията.

Alexi

аа ,проверяват ги ,даиджиите доста са се овълчили имат и техника .. оня ден гледам разпънали кантар на пътя ( едно като платформичка ) да проверяват за претоварени ,имат и приносим димомер

pAbLo

Ecoboost 100коня за момента ми е на комбиниран разход 7!
По каталог дори аналогичния 1.4 96то коня не гори толкова ::)
Ще видим с времето как ще се държи,но за сега всичко ми седи като маркетингов трик (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D