Скорпиона на Виктор

Започната от viksata, 17 Септември 2011 19:39:33

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

ffmk1l

Eeee, човек, назаем ще ти дадем, едни 100-150лв за колко ще ги съберем? Веднъж в годината е все пак! Защо не писа по-рано в темата? За какво е Форума, Викторе? (bang)
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

viksata

БЛАГОДАРЯ колеги трогнахте ме  (hrn)

Вече половин година все съм на заеми, с тая работа ме умориха :-[

Иначе аз ще съм на Дракон, пак Марто ще ме вози (fri) , утре ще разправям....... (thup)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

scorpion4o

Е нищо , аз се радвам че се запознахме днес на пистата.А скорпиото е станало бижу.Ще го покажеш другия път. Ако имам път към София направо ще мина да го видя.Поздрави!

viksata

За тази година спирам бъзикането по колата... ^-^

Общо взето доволно се справих и тази година :)

Освен боята смених и предните амове с чистак нови газови SACHS,  с пружини от 2.0 за да клекне малко муцуната...както и нови лагери на тампона на макферсона...

Пуснах официално колата на газ .....

...работи много добре и равномерно, като се покара ще се до настрои:)

За в бъдеще остава ....

• Да сложа шпера
  • Нови дискове и наклатки от пред , че сега съм със стоковите 260 мм
  • Подмяна на дисковете и апаратите от зад с такива от Мондео МК3
  • Смяна на съединителя комплект
  • Монтиране на МТ 75 кутията и кардан и т.н.
  • Подмяна на прогнилата генерация с налична нова

В обмисляне съм за в бъдеще да сложа едно 4.0 v6 на мястото на 2.9 но това е като вече няма какво да се занимавам вече ;D

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

varby

Станала е чудно!А "осанката" е трепач.

whaaazp

Светльо

Красота! много добра стойка вади така и с новата боя... :)

hotblooded

Мото Пфое да не са намерили нови скорпове в някои склад? Страхотна е станала!

К.Методиев

Супер е Викса, така трябва да изглежда едно истинско Скорпио.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

scorpion4o

Браво майсторе - трепач е!

zombayyy

Еи колега едва ли си спомнях един самонадеян хлапак като доиде преди година или две и ти купи салона :) :) :)

Backstage

Викса ти ме разби с тая визия браво човек!!!

viksata

Благодаря, Колеги ...остана едно пастиране да му направя и е готов, от днес сме и с гражданска и офицялно сме на пътя  (happy)

Цитат на: zombayyy в 18 Септември 2013 02:14:50
Еи колега едва ли си спомнях един самонадеян хлапак като доиде преди година или две и ти купи салона :) :) :)

Надявам се да не бъркам ...дойде с едно комби и взе седалките от МК2 Скорп. ;)  Добре дошъл! Ще се радвам да представиш автомобила си в нашия дневник  (thup)

viksata

Как ме изненадаха днес с вида на тортата ... :D
Все пак си имам млад фордаджия.....

К.Методиев

Браво, да му е честит рождения ден.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Иван Вълков

Честито на малкият фордажия има вкус от сега се вижда, да ти е жив и здрав...а за слушането то се знае че започнат ли много да слушат правят бели ;)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

pAbLo

"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

mirohristov

Да ти е жив и здрав малкия форд-аджия!
Голяма изненада е била тортата !
Ами ти къде зяпаш ?  (rofl)
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Светльо

Честит да му е рожденият ден! Най вече здраве да има, другото се постига! И тортата е един път.... просто уникална само един скорпион и липсва така загадъчно долу в десният ъгъл  :P

scorpion4o

И от мен едно честито със закъснение, да ти е жив и здрав.

Dmitarcho

Ти ли си близнал от тортата ... и гледаш тавана ;) Да Ви е жив и здрав малчугана :) И вие покрай него, че да можете да го слушате ;)
Ръца Пръца

viksata

Да изтупаме прахта от темата .....а прахта се е лепнала по колта :D

Момчето е минало технически преглед,нова гражданска и винетка....

Желая на всички много здраве и успехи през 2014 година

Весели празници колеги  (fri)

rosen700

Цитат на: Alexi в 24 Септември 2011 00:11:24
120 са ти 2500 оборота ти си като дизел :)

Де да можеше и при мен да е така...........определено при 120 оборотите ми са повечко.............
С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!

viksata

Светльо

viksata

Привет,

покрай Пунтото ми остана време малко и за Скорпа.....

вчера смених маслото с 15w50 ....

и последната ми надежда умря за този повдигач... :'(  хлопа си...

смених наклатките и престъргах пак дисковете с 5 десети и дойдоха на 23 мм дебелина...

но за 2 дни каране дисковете са по зле от преди да ги пипам на струг, явно с годинките самите дискове от вътре се скапват....
трябва да си взема нови ...(Дайте идея от къде да взема качествени и що годе без пари :D дискове за монди мк3)......и нови тампони на носачите 1 година и са аут...баси ще си поръчам от тези този път дано да са качествени...Heavy duty уж >:(

http://www.autopower.bg/%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%BD-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%87-sidem-ford-granada-mk-3-gaegge-2.9-i-3283cakit-g6287c21-i14516783.html

2.9

Виксa що не пробвaш с полиуретaн?и без товa скорпионa си е мaлко дъвкa отпред

viksata

Ми полиуретaна си е решение , даже някъде бях питал за него в някоя тема из форума...

но нищо не разбирам от видовете полиуретaн :(

намерих даже преди време фирма ...полиератан

замислям се даже сега.....може да има щастливо решение тази дилема с годишните смени на тампони ....

Благодаря ;)

П.С. Каква твърдост трябва да е полиератана 70 - 80 - 90 ?

И сам си отговарям... и естественно от Рено форума едно цитатче...
ЦитатЗначи готовите пресовки който ще ползваш са на определена твърдост - твърдоста на полиуретана е през 5 единици - масовата е 80 по Шор, тва са лилавите на ПФ и нашите черни.......не ти препоръчвам да ползваш твърдост над 85.......нито пък 75.......80 и 85........85 за тампона който посреща удара, 80 за тоя дето трябва да извибрира......
Оставяй винаги поне 4-5 десети натяг като определяш диаметъра на тампона, по добре е да влезе по стегнато, отколкото да влезе точно или хлабаво........не леж на кълката че като вкараш после металната втулка през тампона и тя ще го разпъне леко........тва е грешка която редовно правихме в началото.........
Полиуретана може да надживе в пъти обикновенния тампон, но понеже всяко нещо е за сметка на друго, полиуретана иска да въде смазан......за българските условия най - добре е морската грес.......англичаните слагат медна, тя също е добра, но за пътища по който има само водица, а не кал, пясък, пръст, и всякаква мизерия........идеята е греста да се отмива трудно, а не да е някаква супер смазваща или да издържала да хиляди градуси........просто трябва да е прилепчива.......
В началото сложихме на 4 еднакви коли литиева, графитна, медна и морска........последната се задържаше най - добре от всичките.....
П.П - полиуретановите тампони променят директноста на колата, а не твърдоста и......твърдоста се определя само и винаги от пружини и амортисьори......
Питай ако имаш каквито и да е въпроси......

К.Методиев

Викса моите тампони са 85 по Шор. Червени са на цвят.

Радко

Каква е добавката към маслото?