Mondeo Mk3 TDCi Retrofit круз контрол (темпомат)

Започната от hotblooded, 13 Август 2012 14:11:45

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Уж ги възстанових оня ден. Ако пак са ги изтрили вече ще трябва да разглобя корите и да снимам пак. Мамка им на бис.бг.
PS сега видях - в другата тема ги има. Утре ще ги оправя и тук.

Иван Вълков

Цитат на: MaIKaL в 26 Ноември 2014 17:48:35
При мен положението е следното:

C32

Букса под кормилото

Какво е положението при педалите

Дано да има изгледи да заработи цялата схема  ::)

П.С.
Имам един мътен спомен от когато колата беше в Мото-Пфое и тогава мисля, че ми казаха, че сигнал от бутоните стигат до компютъра защото ги четели.
Стоя и си мисля - дали не е възможно някой разбирач от компютри да излъже колата за ключовете, които ги нямам по педалите и примерно да си чете от сегашните които има.

При мен положението е същото както при колегата. Значи не съм звънял, белия, кафевия и зелено/жълтия, но ги има на буксата въпреки че местата им за разменени. Въпросът ми е дали си заслужава да закупувам бутони и ключета?

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

hotblooded

Пичове, ако можеше без някой ключ - Форд щяха да го спестят :) 

К.Методиев

Може без този на сеъдинителя бутон ако го дадеш на маса работи и без него.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Иван Вълков

Мерси ще го имам в предвид.

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Vanko

Без бутони е малко "циганска работа", пробвано е така да се кара но не е добър вариант.

Mondeicho

Не си заслужава заради 20 лв.( може и по евтино 2-ра употреба) да се спестят и да се чудиш ще ти работи ли коректно цялата система.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Vaseto

Колеги, извинявам се ако не е тук мястото... но не намерих по-подходящо!
Моля за съдействие със софтуерното обучение на круиз контрола/темпомата на Мондео мк3 2,0 TDCi 2006та (за София).
До колкото разбирам, колегата Pyrhel е на Ти с нещата. Ако е така добър да откликне, ще бъда благодарен.

Pyrhel

Кликам, клик-клик :D [тел.]
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

emilio142

Здравейте,колеги.Препрочитах внимателно изписаното до тук но дали от много четене или просто липсваща информация но с каква програма и къде точно трябва да се провери и даде активация на темпомата?!Възможно ли е да липсва,като софтуер ,а от там и да се налага намеса в самия компютър на автомобила?Извинявам се още веднъж ,ако някъде е споменато за програмата но стигнах до 95 % от подготовката за темпомат но проблема за момента е разрешаването на темпомата.

hotblooded

Само с оригинална диагностика се разрешава,  една отметка е,  дори и да не е наличен физически, ако отметката е сложена, след монтажа на липсващите части - тръгва

emilio142

Благодаря за отговора.Остава да намеря някой в района на Стара Загора за да направим нужното.Според по-горе описаните проверки излиза,че след слагането на споменарата от колегата отметка,би трябвало всичко да тръгне.Надявам се да намеря човек,който успешно да активира нужното , ще има и почерпка съответно,благодаря предварително.

Mondeicho

Не е само с оригинален софтуер и с Форскан става с удължен лиценз. Наистина е само една отметка ???
Ако си в София мога да ти помогна за активацията...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

emilio142

Цитат на: Mondeicho в 02 Февруари 2018 21:52:53
Не е само с оригинален софтуер и с Форскан става с удължен лиценз. Наистина е само една отметка ???
Ако си в София мога да ти помогна за активацията...
Стара Загора съм.

emilio142

Колеги, търся колега с компютър , с който да опитаме да активираме темпомата на мондеото.В понеделник живот и здраве съм в София към 9 30 , след това съм свободен.Ако някой в района може да помогне ....

pantulov

Цитат на: emilio142 в 09 Февруари 2018 18:33:03
Колеги, търся колега с компютър , с който да опитаме да активираме темпомата на мондеото.В понеделник живот и здраве съм в София към 9 30 , след това съм свободен.Ако някой в района може да помогне ....
Здравей Колега,
Аз имам компютър и мога да ти помогна да го активираме, но нямам кабел. Ако намериш кабел или елм устройство, то бих се навил като идвам към Стара Загора да се видим и да те активирам.

Danielkyosev

Здравейте,колеги след всичко изчетено и преровено по нашите и чуждите форуми след обстоен преглед на инсталацията имам всички налични кабели по всичките букси със изключение на буксата за ключето на спирачката тоест за зеленото ключе при мен са 2 букси една на съединителя и една на спирачката втората за спирачката я няма от новите ключове които купих излизат 6 бр жици при мен има 4бр някой може ли да ми каже другите 2 къде трябва да се вържат
Благодаря ви предварително

hotblooded

Колега, а червената букса с 4 пластинки ли е, или с две?

Danielkyosev

При мен е със 2 кабела новата е със 4 кабела червената букса