Ford vs. Ferrari, Audi, BMW & VW

Започната от Kique, 06 Август 2012 11:15:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Kique

Здравейте хора,

екипът на Ford за България наскоро пусна в интернет поредица от клипове, които представят новия 1.0 ЕcoBoost Ford Focus.
Поредицата разгръща експеримент на Ford с нищо неподозиращи участници, който трябва да отгатнат какви са техническите характеристики на автомобила, който управляват.

Страхотно е! Гледайте тийзера, а към него са включени линкове към цялото видео, както и препратки към целите епизоди с учасниците, които поетапно се качват в официалния YouTube канал на Ford Bulgaria.

Гледайте видеото тук:

...и не забравяйте да пишете как ви се струва  ^-^

Социални мрежи:
Facebook
Twitter

Pyrhel

Ами... Вместо да пишем, направо на 6ти септември ги палете към Габрово - на пистата ще кажем как ни се струват :P

Иначе инструктора с това "ДИЗЕЛ!" ме накефи... :))
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

К.Методиев

Ами аз вече го карах този мотор на фокус 1.0 екобууст, казано честно след презентацията която ми направиха в мотофое очаквах повече от мотора може би, но лично аз не усетих големия му въртящ момент както го рекламират.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

vladi tanev

Хахаха тоя как се изцепи,че било дизел,лично на мен много ми харесва новия фокус но нямам никакви наблюдения над двигателя.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

Dmitarcho

За двигателя е рано да се вадят изводи ... да побръмчи малко из родните пътища и бензиностанции ... да навърти 100 К - 200 К км. и ще го видим колко е "читав" ;) дано да са го измислили да не се предава бързо мотора ;)
Ръца Пръца

TourneoRS

Мдам , то и 1.4 TSI на VW беше представено с големи надежди и шумотевица , но сега се чува  че не е толкова перфектен  (stir)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

дори и той беше двигател на годината а излезе капризен боклук .. дори вече не се предлага в първоначалния си вариант с компресор и турбина а само с турбина .. така че да не бързаме да се кефим на новите мотори ,не са минали изпитанието на времето и пробега ..

escobar

Те VW дълго време поддържаха и един безумен дизел - 2.5 TDi. Всичко живо псува, че е бъкан с дефекти и малоумия, тях роса ги роси.
2.0 TDi между 2006-2008 също е голяма греда, доколкото съм чувал.
Грешки на растежа.

Но ФОРД все пак имат опит с даунсайзинга - http://www.ford.com/new/f-150-torture-test/
Колкото до титлата за двигател на годината - мисля, че важи принципът "Плащай в брой и съм твой".

ForeverFord

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

mitakinen

Гледах филмчето няколко пъти и не можах да направя връзката на Форд с Ферари и другите. Може би, че цената на Фокуса е стигнала цената на джантите при Ферари? :) Или може би мотора му харчи колкото климатроника на немските коли и мощността им е еднаква? Иначе приветствам идеята да се поразчупи начина на рекламиране и то при фирма с много закостели догми - по закостели от догмите на православната църква

escobar

Беше свързано с това, че вади повече конски сили от литър от повечето суперколи.
Това обаче са само избрани моменти от клипчето и не става ясно...

hotblooded

Цитат на: escobar в 07 Август 2012 13:33:17
Беше свързано с това, че вади повече конски сили от литър от повечето суперколи.
Това обаче са само избрани моменти от клипчето и не става ясно...
Винаги можеш да напомпаш някое малко двигателче и да кажеш "ехааааа". А за мотоциклетни двигатели дето вадят по 100 коня от по-малко от 1000 кубика и без турбо - какво да кажем, ако ще се сравнява така?

escobar

Ами това са рекламите.

hotblooded

Цитат на: escobar в 07 Август 2012 19:05:57
Ами това са рекламите.
Именно, реклама....  иначе двигателя eco-boost не е нищо невиждано - турбо - бензинови двигатели с директно впръскване има отдавна. Просто дойде време да се раздуе за нещо революционно при бензиновите двигатели, за да се привлекат малко клиенти... Само че колкото повече бензиновия двигател се приближава до дизеловия като качества, толкова се приближава и от към недостатъците - директното впръскване иска чисто и качествено гориво, скъпи филтри и навременната им смяна, демпферни маховици, EGR-клапни и др. а всеки ремонт е  :'( от към цена!

escobar

По спомен 1.0 Ecoboost е с около 4000 лева по-евтин от дизеловите Фокуси, което е сериозно ценово предимство.

hotblooded

Цитат на: escobar в 07 Август 2012 19:33:27
По спомен 1.0 Ecoboost е с около 4000 лева по-евтин от дизеловите Фокуси, което е сериозно ценово предимство.
Имах предвид цената на поддръжката и евентуалните ремонти, защото в България ще стане масов след 5-6 години и повечето ще са бивши германци или италианци. Иначе за кола от класа на Фокус - не си струва разликата в парите и после икономията че да купуваш дизляк (за чисто нова) освен ако не правиш 30+ хил. км на година!

Alexi

разликата е 3500 ,но дизела е с 6 степенна кутия .. по евтин е то инак никой няма да си го купи много ясно ..

escobar

Като разход Екобууста е много близко до дизела, а с 4 хилки по-евтин дори и с 30,000 километра годишно дизелът не е по-изгоден.
Дизелът да харчи с литър-два по-малко на 100, ама 4 бинки са 1500 литра гориво...

Ако някоя компания ги вземе за служебни, ще им турят на бързо 100,000 километра и ще се чуе.

Bobi

Escobar е прав, но и hootblooded е прав. Турбина + ЕГР+ колектор като един агрегат .... дори не си представям каква ще е сумата за ремонт.

escobar

Сайтът на ФОРД ми беше забил, ама сега гледам че и ЕКОБУУСТ е със 6 скорости, даже и със старт-стоп, който за дизела е още 540 кинта горница.
Освен това на този двигател не му е взета душицата напълно - момчетата го помпат с още 22 коня и въртящ момент.

Alexi

Цитат на: escobar в 07 Август 2012 19:49:35
Като разход Екобууста е много близко до дизела, а с 4 хилки по-евтин дори и с 30,000 километра годишно дизелът не е по-изгоден.
Дизелът да харчи с литър-два по-малко на 100, ама 4 бинки са 1500 литра гориво...

Ако някоя компания ги вземе за служебни, ще им турят на бързо 100,000 километра и ще се чуе.
да речем че въртиш 30к на година .. дизела ще е средно 2 литра отдолу .. за 100к вече си на далавера с дизела .. нали няма да си продадеш 3 годишната кола на едва 100к пробег ? ако е така ще се прецакаш .. повечето дизели се търкалят поне 200-250к преди да сменят собственика си ,като си избил едни 5к само от гориво спрямо бензина .. до 250к на един дизел нищо почти не пипаш ( реални обаче ) след което който иска да го кара :)
ЕДИТ :не гледаш добре модификациите .. модела със 6 скорости е 125 коньовия ама той не е с 3500 по евтин :)

Danchev

По-евтин защото получаваш по-малко мотор :D за мен не е проблем кубатурата, а гадният 3 цилиндров разбалансиран агрегат.
How about a magic trick?

hotblooded

Цитат на: Danchev в 07 Август 2012 20:11:29
а гадният 3 цилиндров разбалансиран агрегат.

Идеално балансирани са R6 и V12 :) e и V16 :)

escobar

1.0 EcoBoost 125 Trend - 32,500
1.6 TDCi 115 Trend - 36,100 без старт-стоп.

Върху тая разлика от 3,600 лева, само разликата в застрахователната премия е 180 лева за първата година (при 5% ставка). Разлика в полза на ЕКОБУУСТ.
За филтрите и маслата разлика няма, но ЕКОБУУСТ няма DPF, а ако караш 250-300к със сигурност минаваш през приключението DPF.

Би било интересно да се направи анкета колко хиляди километра си карате колите годишно. По мои наблюдения средностатистическия българин минава между 10,000 и 15,000 километра годишно.

hotblooded

Еко бууст има катализатор които след 200-300к също ще хвърли топа и не е по евтин от DPF.

Bobi

Усещам как маалко темата се измества към бензин vs дизел. Аз лично съм скептично настроен към този 1.0, но много бих искал да пробвам 1.6 екобууст-а :). Предната ми кола ( 1.6 TDCi) с 5 човека тръгваше все едно няма турбо, а този не искам да си го представям.. Говоря за 1.0 .

Danchev

Цитат на: hotblooded в 07 Август 2012 20:18:41
Идеално балансирани са R6 и V12 :) e и V16 :)

Така е, но при четворката се ядват нещата ... как се подкарват 3 цилиндъра без балансни валове.
How about a magic trick?

escobar

В английските форуми са в екстаз, че няма ДПФ.
Двигателят ако не друго, поне е нещо ново... Трябва да има прогрес и се радвам, че идва откъм ФОРД.
Нормално да се сравнява с дизел, то дори рекламата му е такава.

И аз поддържам идеята за голям двигател с достатъчно коне, които да съответстват на купето...но всекидневно се учудвам на коли от типа Пежо 508, 1.6 атмосферка - 120 коня или 1.6 дизел, 115 коня, Авенсис 1.6 атмосферка, 130 коня, Insignia 115 коня атмосферка и т.н. А това са големи фамилни седани предвидени за дълги разстояния и с яки багажници. Те не се ли мъчат постоянно при положение, че са едно 300 кила отгоре на Фокуса?

Alexi

такива мотори се предлагат при по високия клас да ,но ако погледнеш процентите 2-3% от продажбите им са с най малките мотори и това са 100% служебни коли .. повечето почват от 2.0 дизел реално моторизациите ..

hotblooded

Цитат на: Danchev в 07 Август 2012 20:28:44
Така е, но при четворката се ядват нещата ... как се подкарват 3 цилиндъра без балансни валове.
Има си такива - сещам се за Тико - 3 цилиндорво моторче без "ланчестър"-и уравновесяване (зависи на кои точно усилия) е възможно и с противотежести и с подбиране на масата на бутала и биели, както и с отношението на дължината на мотовилката към хода на двигателя. Във всички мотори с изключение на Р6, R8 (на практика ги няма) V12, H12, V16 (последните два не се монтират на леки автомобили) има непогасени усукващи и аксиални колебания. Впрочем уравновесяване +  равномерен ход (не е е едно и също макар да са свързани) е по неприятно при двуцилиндров 4-тактов двигател - там едно от двете неща се жертва,