Това остава от BMW M5 след удар с 300

Започната от ForeverFord, 20 Април 2012 20:04:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Германските суперседани са особена порода автомобили, описвани често с клишета като "направени за аутобан". Прясна катастрофа с BMW M5 от вторник обаче потвърждава, че надали има по-подходящи возила за немските магистрали, в някои участъци от които няма ограничение на скоростта.
Причина за инцидента на аутобан A81 недалеч от Тюнинген до швейцарската граница станала неадекватна маневра на друга кола, заради която 60-годишният шофьор на M-петицата губи контрол, удря се последователно в лявата и дясната мантинела, след което се претъркулва неколкократно през покрив и 100 метра по-късно спира в тревата.От предния капак на баварския седан започва да излиза пушек, но двамата синове на шофьора, които го следват с M6 и M3, успяват да измъкнат баща си и 20-годишната му спътница от развалините и да угасят пламъците. Според Suedkurier.de автомобилът е катастрофирал с над 300 км/ч.Водачът и пътничката са откарани в болница с тежки наранявания, но в стабилно състояние. Оцеляло е дори кучето на задната седалка.
Магистрала A81 стига от Щутгарт почти до границата с Швейцария. Аутобанът е известен с една от най-дългите отсечки без ограничение на скоростта в Германия.

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

hotblooded

От предния капак на баварския седан започва да излиза пушек, но двамата синове на шофьора, които го следват с M6 и M3, успяват да измъкнат баща си и 20-годишната му спътница от развалините и да угасят пламъците.
Тея да не са били българи бе :)

G_o_c_e_v

Егати здравия баварец, кажи речи цял си седи...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

M5 e ограничен на 250 км/ч софтуерно както всичко за Германия

hotblooded

Цитат на: Alexi в 20 Април 2012 20:56:40
M5 e ограничен на 250 км/ч софтуерно както всичко за Германия
И в Германия има такива дето махат тези ограничения

Dmitarcho

Хубаво, че са оцелели хората. Но според мен си повече късмет отколкото безопастност на автомобила. Дали се е обърнал с 250 или с 300 ... немисля, че е голяма разликата :) Добре, че Мендю неможе да бяга толкова ;) Дано се оправи дядото ... и 20 годишната му "спътница" ;)
Ръца Пръца

TourneoRS

Надали е било с 300 ... колата щеше да се пръсне само от инерцията на части  (nut) , виждал съм аЛди А8 блъснато с 240 км/ч  ... меле не се разбира че е кола .

ПП това за спътницата и аз си го помислих ...някой квартален милионер ще да е - пенсионер с 150 000 евро пенсия на месец ..бедняци какво да правиш  :D все пак са отървали кожата това е важното .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

ForeverFord

Може би,това което ще постна няма нищо общо с темата но вижте при 200 км какво остана от един фокус

Crash Test a 200km/h
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Dmitarcho

Стана като кенче Шуменско ;) Но това си е челен удар в неподвижна бетонена стена. Тук G_тата са малко по-различни от онова търкалящо се BMW  ;)  Непожгелавам никому подобно нещо :(
Ръца Пръца

pantata

amplified

На това последното видео... не знам дали ви прави впечатление, но първата минала кола СПИРА да види какво става.
Тук може би кола номер 100 ще спре и то да погледа сеир, може пък и само да намали и да е спре изобщо.

Аз винаги спирам и почти винаги хората, с които се возя...
'Защо спираш... те ще се оправят'
следва отговор
"Ти ако се размажеш на пътя и някой реши, че ще се оправиш и не спре как ще е е?"
"... многозначен поглед... Еми да са внимавали"
??!!

Българчетата се мислим за голяма интелигенция и винаги прави... ама сме прави колкото счупен крак на маса, също толкова интелигентни на моменти.

Dmitarcho

Цитат на: amplified в 21 Април 2012 17:01:05
На това последното видео... не знам дали ви прави впечатление, но първата минала кола СПИРА да види какво става.
Тук може би кола номер 100 ще спре и то да погледа сеир, може пък и само да намали и да е спре изобщо.

Аз винаги спирам и почти винаги хората, с които се возя...
'Защо спираш... те ще се оправят'
следва отговор
"Ти ако се размажеш на пътя и някой реши, че ще се оправиш и не спре как ще е е?"
"... многозначен поглед... Еми да са внимавали"
??!!

Българчетата се мислим за голяма интелигенция и винаги прави... ама сме прави колкото счупен крак на маса, също толкова интелигентни на моменти.

Съгласен съм !!! И аз винаги спирам ! Макар, че само веднъж ми се е случвало да попадна на аварирал/катастрофирал автомобил ... ;) Иначе "винаги" .... :D :D :D
Ръца Пръца

AlexanderBozhinov

Истината е ,че трябва да се спира,защото затова сме хора да си помагаме.Сега се сетих за последният си случай,в който освен ,че сърцето ми се качи в гърлото,ами разтрепери дори и приятелката ми,която дори не разбра какво стана,а като и обясних се вцепени.
Пътуваме София-Ямбол , тръгнахме от София към 12 и нещо през ноща (късна смяна в Мтел на Кукуш1 =>красота) и пътуването беше адски спокойно,докато след Злати Войвойда(ако не се лъжа) на пътя точно по осевата линия забелязвам една инвалидна количка...и тъй като карах с 90 не можах да видя добре,но ми се стори празна.Веднага набих спирачки пуснах аварийни и със затаен дъх тръгнах назад тичайки да видя за какво става дума,като бях натиснал вече 1 1 2 , оставаше само зелената слушалка...Стигам до количката...няма никой,взимам фенера и почвам да светя(добре ,че бях с жилетка,защото край мен най-спокойно си минаваха колите,без дори да обърнат внимание на количката,която си беше все още в средата на пътя.И накрая какво да видя...едно дядо- Солидно почерпено беше в храста и пъшкаше и охкаше...отдъхнах си ,че поне е жив(да го еба ->пияните наистина има кой да ги закриля), обадих се на 112 ,след 15 мин. дойде патрулка ,полицаят ме потупа по гърба и каза,че съм добро момче,и аз доволен и спокоен си продължих по пътя :)
Затова помагайте,защото все пак сме хора.
П.С Аз в училище толкова дълги разкази не съм писал,деба :)

pantata

И аз веднъж спрях да помогна и се оказа пиян... минавам през с. Върбица към Димитровград около 23часа и от една пресечка излиза мерцедес 124-ка поднася и се качва на бордюра. Гледам испанска регистрация, спрях и гледам колата на кантар, само бордюр без тротоар. Бяхме трима и опитахме да го бутнем назад. Не става, човека слезе и като се доближи лъхна на алкохол. Всички дружно се спогледахме - обратно в колата и да ни няма. Обадихме се и в полицията, не знам какво е станало нататък. Ако пак видя някой аварирал пак ще спра.

Marlboro

Имал съм случаи на по-зачукани пътища и на полицаи да не спирам, да не говорим за някой закъсал. От къде да знам, дали е наистина закъсал или е "закъсал", има си пътна помощ. Аз съм с абонамент към СБА и съм много доволен от тях, коректни хора и бързо идват. Вноската е 35лв на година... Ако е птп, задължително ще спра, но на някой тръгнал с неизправна кола или на който му е свършил бензина... Наскоро имаше пак случай, мъж и жена германци, ако не бъркам с Galaxy ги бяга обрали завързали и им бяга запалили колата...
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Dmitarcho

Аз говоря да спра на ПТП . Когато спирах, беше зимата по пътя Варна - Добрич ... сняг да си е*е ... и от едната страна на пътя се подаваха само едни авариики ;) Пича каза, че от близо половин час стой и никой не му е обърнал внимание. 2 часа се мъчихме да го извадим - през това време - чвно като са ме видели и мен спрял на пътя с авариини - се посъбрахме 4-5-6 коли.
Много ясно, че на черен междуселски път ... много ще се замисля дали да спра на някой който прото е спрял отстрани на пътя ;)
Ръца Пръца

amplified

Абе... аз градско при проблем спирам винаги. Пък и винаги мога да кажа "Чакай в багажника ми е..."
Понайте какво има в багажника. Ще подскажа - устройство за удряне на бели топки с червени шевове :D Такова олд скул дървено.
Иначе последния път като спрях да помагам на една закъсала мацка ме блъснаха отзад. Тъкмо бях пребоядисвал задната броня миналата седмица, та алианц много ми се зарадваха :D

Случката:

Кръговото на 4-ти във средна лента закъсала мацка, седи в колата и реве. Е как да не спреш да помогнеш като точно след 1 минута ще я отнесат нанякъде. Спирам на автобусната спирка откъм Дружба. В момента на спирането колата се поклаща. Ей, как ми причерня... слизам.
И кво... няква решава да заобиколи случката, и аха да се шмугне между мен и бордюра ама нещо не станало и бам в мен. Автобусаджията разбира се почна да кълне къв съм аз да спирам на автобусната спирка и нямало как да мине. Разбира се как да мине имаше.
Казах му, че съм спрял да помагам и някъв киселяк в никакъв случай няма да ме накара да си мръдна колата, която не пречи. Той взе да се пени, аз взех да приближавам до кабината... той взе да вдига прозореца... абе мъж зад прозорец. Как да е, избутах мацето. Нея пък едвам я убедих да я бутна, щото след 20 минути мъжа й идвал...
Абе, жена... блъснаха ме, едвам не набих автобусаджията я се стегни и освободи от скорост.
Избутах я, през това време другата нервачка беше си тръгнала, автобусаджията ме гледаше на кръв, аз му махнах. Малко преди да тръгна ме заобиколи и мина. А, ся де? Що беше целият цирк?

И пак ще спра, и пак ще помогна!

Тая зима на 15-тото изкарване от пряспа на някой шофер спрях да ги броя. Даже едни манговци с 318i комби турбо кочина... без съединител, що па да не я дръпнем на леда. УУУ браво бате жив и здрав да си а у, разбира се пак ненаказаното добро, след като ги дръпнах ми светна колонката за бензина.

Ай, сиктир!
Пътна помощ ще взема да стана, какъвто съм самарянин.
:D

hotblooded

Преди години още бях с рено 5 - та прибирам се от Варна и след Обзор гледам спрял някакъв човек и маха, спирам аз, тоя ме посреща:  "колега, спуках гума, ама нямам крик,...." дадох му моя, с уговорката че ще мине да ми го остави в Бургас (беше "градски")....  и още го чакам...  И въпреки това - пак бих направил същото и днес... може би само ще изчакам да си взема крика :)

G_o_c_e_v

Аз на връщане от Търговище ме хвана сняг. За 10 минути пътя стана 2 пръста лед и видимост до стоповете на предния, който е на 6м пред мене. Караме леко има няма с 60 и в един момент с периферията съзрях току що угасващи стопове в крайпътните драки на 6м навътре в дърветата, Аз естествено набивам спирачки и чак след 15м успях да спра (ако не и повече), тръгвам да връщам назад, като същевременно дебна и някой да не ме изхендри. Връщането няма да коментирам, че не стана по права линия, защото предницата искаше да бяга на всякъде, спрях в банкета и притичах до колата да видя дали има пострадали. Отвори мъжа вътре и ми каза, че всичко е ОК и след малко щели да дойдат да го изтеглят... ( е аз за всеки случай си спрях де, може да има пострадали нещо, да трябва да се карат до болница или където трябва)
Тръгването също беше голяма картинка, но ... минало...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!