Въпроси, препоръки, оплаквания и проблеми с форума

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 00:45:35

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Опитвам да кача снимки от комп-а, през "качи снимка" и от това се "фака"...

Pyrhel

Нещо не мога да хвана проблема... Ако намерите такъв линк, може да ми го пратите по ЛС, а ако не работи и там - по ФБ/Вайбър/мейл.
Направих аватарите да са заоблени, май по-добре изглеждат.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

G_o_c_e_v

Потвърждавам. Така аватарите и на мен ми допадат повече
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

chokolino771

Колеги само аз ли имам проблем и не мога да кача обява трети ден вече или има нещо със сървъра ?

Pyrhel

Какъв е проблема? Какво се случва като опиташ да качиш обява?

chokolino771

Pyrhel , сега като се прибера ще видя на лаптопа , че там съм заредил обявата  , но ми изкарва бяла страница и отгоре пишеше нещо FORBIDEN с големи букви и продължава някакво изречение.

Да ето това ми излезе пак

chokolino771

сега качих една обява и на втората пак същото нещо ми излезе,да не би аз да бъркам нещо ?

Pyrhel

Хмммммм... Не е изобщо нормално. Ще ми пратиш ли снимките и текста на обявата на anatoliy@fordbg.com, за да търся проблема?

chokolino771

Изпратих ти две снимки ако трябва други кажи да пратя.Сега пробвах пак да я кача и пак същия проблем.Дали размера на снимките нещо не бъркат нещо,иначе се качват в сайта за снимки но после публикацията се обърква.

Pyrhel

Milcho

Леко се изнервих при опитите си да кача няколко снимки преди малко, та реших да драсна тук.

Значи ъплоудвам 7 снимки в postimage, после хващам "hotlink for forums" и ги слагам в поста си, цъкам "Предварителен преглед" и резултата е това:
  ---->>>

Сега забелязах, че като пробвам с 2 снимки няма проблеми, но със 7 примерно не става.

Да не би аз да бъркам нещо?

"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

Pyrhel

Не е от теб проблема, това е като при Чоколино, не съм го чоплил още да хвана от какво идва. Като има някакви определени символи един до друг и по някаква причина се шашка...

TourneoRS

Нормално ли е ако съм онлайн от компа, през телефона да не мога да влизам във форума?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

chokolino771

Pyrhel , като качвах обявата примерно с 5 , 6 или 7 снимки ми даде тази грешка,махнах няколко докато останат три и стана , както казва Милчо.Не знам дали размера на снимките ли прави проблем но с повече от три не се качва обявата.

Pyrhel

Цитат на: TourneoRS в 17 Октомври 2015 19:36:36
Нормално ли е ако съм онлайн от компа, през телефона да не мога да влизам във форума?
Не, нещо се шашка при теб, аз редовно съм така.

По повод снимките с Forbidden, не е заради броя, а има някакво странно съчетание от символи, което го шашка, все още не съм го намерил обаче.

TourneoRS

Изобщо не ме допуска, връща ме на потребител и парола.

TourneoRS

Май ще излезе от телефона, никъде не мога да вляза от него, нито поща, форуми и т.н.

Pyrhel

TourneoRS

Модер факер стана цялата работа. Телефонът е виновен, освен в програмата никъде другаде не се логва. Бал съм го, ще му стопя
уай фи системата тия дни .. ей тъй .. да му е за урок  ^-^

Pyrhel

За всички с тоя проблем:
ЦитатForbidden

You don't have permission to access /forum/dnevnik/ on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Хванах го от къде е. Когато ъплоудвате снимки от postimage.org и слагате повече от 3 в пост, излиза тази грешка. Има 2 варианта да я избегнете.

Първи начин:
При вмъкване на снимки от Postimage.org, "img" таговете се ограждат с "url" тагове: [url=http://postimage.org][img]http://bla-bla[/img][/url]
За да избегнете грешката, махнете URL тага, той е там единствено с цел "реклама" на Postimage. Не успях да хвана от къде идва толкова време, защото попринцип махам такива паразитни тагове - няма никаква полза от тях, само пречат (буквално).

Втори начин:
Не използвате postimage.org :D

За себе си предпочитам втория вариант, Пикаса е един доста добър избор, включително има и Desktop клиент, който намалява големината на снимките при web upload без допълнителни цъкания. И знаете, че снимките няма да изчезнат или да им сменят адреса, както направиха във ФБ, например.

V.Buzev

Защо темите в Непрочетени публикации ми се ресетват по някоето време през нощта?
Такава е логиката на форума или е нещо при мен и може да се направи с настройка?

Pyrhel

Форумът пази непрометените от последното влизане. Предполагам, че имаш Тапаталк и той по някое време влиза, за да прочете какво тава и заради това се скриват. В страницата с непрочетените има един линк "всички непрочетени", там ще ги видиш със сигурност - там са непрочетените теми не са от последното влизане.

Pyrhel

Случайно хванах един проблем днес, търсих темата за крушките и написах в търсачката "крушки кола", а темата се казва "крушките в моята кола" и не я намери. В търсачката имаше проблем (не мога да го нарека точно проблем, защото е оптимизация, която не е предвидена за такива ситуации), който е отстранен, сега вече при търсенето на дума ще излизат нейните варианти - членувана, множествено число и т.н.
Например ако се търси "инструмент", ще изкарва "инструмент", "инструменти", "инструментът" и т.н.

Dmitarcho

Супер...товя ме е спирало много често да ползвам търсачката :) Имаш една пържола от мен
Ръца Пръца

baibradar

Нещо ми липсва бутон "Отговор" по темите в раздел продава.

Alexi

Цитат на: Pyrhel в 26 Май 2016 02:09:53
Случайно хванах един проблем днес, търсих темата за крушките и написах в търсачката "крушки кола", а темата се казва "крушките в моята кола" и не я намери. В търсачката имаше проблем (не мога да го нарека точно проблем, защото е оптимизация, която не е предвидена за такива ситуации), който е отстранен, сега вече при търсенето на дума ще излизат нейните варианти - членувана, множествено число и т.н.
Например ако се търси "инструмент", ще изкарва "инструмент", "инструменти", "инструментът" и т.н.
е то това е от самото начало така  :D де да знаехме ,че е проблем да го докладваме .. да ти напомня ( все пак 2 години минаха от както споменах  :D ) да сложиш малко иконки към бързия отговор - емоушъните ,прикачи картинка/линк и други по използвани

Pyrhel

Нали го дъвкахме това, бързия затова е бърз, да не зарежда всички дрънкулки и бонбонки :D
Иначе това с търсачката беше много тъпо, понеже никога не съм я ползвал, а винаги през гугъл съм търсил разни работи и... Мда, зле :(

Pyrhel

Имаше ъпдейт за нивата за достъп, кажете ако нещо не работи или не е както трябва.

opex

Пробвах да търся vanvan има ли тема за фокуса си, но като задам в търсачката *vanvan и отметка само на "Дневник", търсачката все пак иска да има нещо написано срещу "Търси:", а това може да изкриви евентуалното търсене.
Преди това пробвах само от статистиките на юзъра, обаче там само пише колко броя публикации има или колко броя стартирани теми има, но не може да се кликне като линк за да се видят кои са.
С други думи, може би е нужен някакъв tweak в тази посока.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Влизаш му в профила и цъкаш на "Покажи участието". В профила можеш да влезнеш през търсене на потребител. Ако искаш да ползваш разширеното търсене и да намериш всичко от даден потребител, в полето за търсене напиши ** и избери потр. име и там каквото те интересува от опциите. Иначе няма тема на СТ-то :)