Цените на горивата

Започната от AlexanderBozhinov, 22 Юли 2012 08:07:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TourneoRS

Цитат на: Alexi в 19 Февруари 2013 07:50:47
спокойно ,като ги посъветват как се движат цените и кой ги диктува ще прекратят тая порочна практика да продават 10 ст надолу от големите :))

Вече има 3-4 бензиностанции които от поне година и половина си бачкат на 10-12 ст надолу .Поне аз от които зареждам не са вдигали досега цените .  Все си мислех че бият в количеството , но заредих в една 10 л туба и толкова излезе и по колонка . Нафтата е нормална , не съм имал проблеми зимата . Конкуренцията ги кара да бачкат през 3-4 ст , защото повечето големи фирми си бягат на Лукойл и ОМВ . Преди няколко години , точно преди кризата зареждах на Еко с фирмена карта се бях запознал с едно от момчетата които зареждаха . Той ми сподели че всяка втора седмица зареждат по 50 тона дизел . В тази която зареждам сега , както разбрах  харчат по тон и половина два на ден . При условие че зареждат почти само коли и бусове . Бензиностанцията е една никаква мръсна , само с една колонка но заради цените имат клиенти .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

петрола падна с едни 60% за 6 месеца .. горивата паднаха с около 30% - преди маржа беше 40 стотинки ,трябва да е станал 60 стотинки + завишените обороти - живи да ги оплачеш бензиностанциите ..

hotblooded

Имаше доста залежали горива на старите цени, има и загуби за избиване... В Сърбия и Хърватия бензина и нафтата са цени от 2.20 - 2.40 лв - от ноември изобщо не са паднали  ??? (В момента съм в Крагуевац)...

Alexi

добре има залежали ама като тръгне нагоре петрола през 2 часа вдигат ценичките :)) тогава явно нямат залежали ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 22 Януари 2015 11:35:36
добре има залежали ама като тръгне нагоре петрола през 2 часа вдигат ценичките :)) тогава явно нямат залежали ..
Даже са вдигани с повод "предстоящо повишаване на цените на петрола"...  (rofl)

Vesel

Гледам мнения от преди половин година и се чудя има ли смисъл да питам риторично, защо от 3 месеца цената на петрола пада и е паднала с близо 25%, а цените на горивата не помръдват. Няма ли в тая държава поне един нормален политик от управляващите, па и от опозицията който да поразбуди разни там комисии, кеф му антимонополна, кеф му антикартелна или каквато друга има за да проверят защо в най- бедната държава в европейския съюз цените на горивата са по-високи от поне 10 държави от ЕС и не мърдат надолу въпреки драстичния спад на петрола. Този въпрос също е риторичен май. Нормален политик е ясно че няма. И наяждане на наглите монополисти също няма. Точно по време на отпуските когато най-много се пътува, това падане на цените им дойде дюшеш и дерат колкото могат. По груби сметки от януари-февруари когато цената на петрола беше около $45 , цената на дизела беше около 1.90. Сега цената на петрола е около $50 , значи цената на дизела трябва да е около 2 лв. , а е 2.32-3. Смятайте по 30 ст. на всеки литър дали добре им идва на мръсниците - да им приседне дано печалбата (angry)

Alexi

доста въпроси и все риторични :)) маржа е далеч над 30 стотинки клони към 50

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .