голям разход

Започната от georgi1975, 24 Август 2014 15:13:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

georgi1975

помагайте колеги.голям разход на гориво.това не е фокус а зил.филтрите са сменени.двигателя работи перфектно.никакви пушеци.22 литра нафта 300 километра.на магистрала при скорост 100-110км.без климатик.

Dmitarcho

7 на 100 ... не е малко. Някакви светкания по таблото, докато ги минава тея 300 км. ? На мен ми капеше нафта от разпределителя преди дюзите, и ми вдигаше с около литър на 100. Но цялата задна врата беше в нафта и ми влизаше в авариен режим фокуса.
Ръца Пръца

Alexi

не казваш какво е правено по колата .. виж си ЕГР ,горивен въздушен турбото прави ли налягане колкото трябва ,кофти нафта ,фаза на луната ,кофти късмет и други !

VENTCI

Дали си я засякъл точно ?    То и в града би трябвало разхода да е по нисък.
При такава скорост на магистрала не повече от  4.1-4.2  на 100 км.

georgi1975

филтрите са сменени.егр нямям представа как да го проверя или какво да гледам по него.никакви течове.никакви святкания по таблото.напълних я догоре и след тези километри пак я напълних.от това засичане по точно незнам как.нафтата е от омв. :'(

hotblooded

Да не се те излъгали с литрите?  Ако ти гори толкова трябва да пушиш като парен локомотив

georgi1975

там е проблема че няма некакви симптоми.някой ако има някакви идеи ще се радвам да помогне.

hotblooded

Освен да ти изтича нафтата от някой цепнат маркуч

georgi1975

навсякъде е сухо.никакви течове никъде.  :-[

TourneoRS

Има вариант , да не си я напълнил  или допълнил както трябва . Разликата може да идва от там . Ако изключим техически дефект , щом казваш че е перфектна .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Иван Вълков

И аз съм на мнение че нещо не е напълнен резервоара както трябва първият път. Да не забравяме, че лятно време + скоростта на наливане нафтата образува пяна, която също изключва пистолета. За напълване до горе поне става на три пъти с изчакване да спадне пяната.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

martin1977

7 е малко повече от нормалното, но и 4 няма как да е .... при нормално каране по нормален път в добрия случай ще ти даде 5

georgi1975

всичко до тук което сте казали колеги е проверено.течове.турбо и т.н.а що се отнася за пълненето на резервоара не епълнен на бензиностанция.лино съм го пълнил от пластмасови бутилки.нафтата е от омв така че и това отпада.егр клапана само незнам как да проверя.някой от колегите беше споменал за него.око може малко повече инфо. :'(

hotblooded

Колега, ако 11/100 нафта извънградско отива в мАтора ти - отзад ще правиш димна завеса. Ако мотора не къде като парен локомотив - значи нафтата отива някъде другаде.  Да не би да имаш печка и да е включена?

georgi1975

да имам печка.и е включена.сети се къде.......... (rofl)

hotblooded

Цитат на: georgi1975 в 01 Септември 2014 19:49:13
да имам печка.и е включена.сети се къде.......... (rofl)
В контакта?  (rofl)
Колега, опитваме се да помогнем....   Ако при подаване на газ нямаш облаци пушек отзад - значи нафтата отива другаде, или нещо погрешно си отчел разхода - втори път пробвал си да видиш колко гори пущината?

georgi1975

няма нищо колега.разбираш ли.от резервоара до двг всичко е сухо.няма течове.засичал съм я два пъти.разликата е 100 грама.

georgi1975

някой да има някакви други идеи. :o

hotblooded

От разстояние - толкова, съжалявам :(   

Alexi

аз мисля че 7  не е чак толкова много ( никъде не виждам да се споменава 11 ,22 литра за 300 км не за 200 ) ,да не забравяме ,че и мотора не е първа младост ,добрите му км ( първите около 200к ) отдавна са минали ..

hotblooded

Аз останах в впечатление че е минал 300 км и разхода му е бил 11+ на 100...

georgi1975

благодаря на всички.

hotblooded

Цитат на: georgi1975 в 14 Септември 2014 13:17:43
благодаря на всички.
Какво стана колега -   откри ли проблема