Кой е по-добрият акумулатор?

Започната от Fikus, 23 Септември 2015 19:22:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Fikus

Здравейте колеги!

Най-напред да ви поздравя за хубавия форум. Преди години се бях регистрирал в другия, но не мога да си спомня паролата (хаха), а от днес вече и тук. Виждам, че още е активен, значи са 2? Няма значение това.

Сега по моя въпрос. Имах Фокус 1999 година 1.6 бензин, но катастрофирах, но всички сме добре и няма пострадали, освен колата. Имаше ръждички тук-там, а и беше позахабена и решихме, че е по-добре вместо да оправяме тази, да вземем друга, но по-запазена. Излезна много приятна отново 1.6 бензин от 2000 година и го купихме. Полека-лека ще прехвърляме всичко - газовата, радиото и т.н. а и мисля стария да не го махам все още, може на новия да излезне нещо и да го ползвам за части ако са наред разбира се.

Отново по моя въпрос, че се отплеснах. И двата фокуса са с на пръв поглед здрави акумулатори на една и съща възраст. Моят е с Ексайд 50Ah, а новия с Бош 52Ah. Мисля, че тия 2Ah няма да имат абсолютно никакво значение. Въпросът ми е как да разбера кой е по-добрият акумулатор, за да си го оставя, а другия мисля да отива в OLX. Мерих ги с мултицета, еднакви напрежения имат, но не знам какво повече да направя, може ли идеи?

Благодаря предварително и поздрави за форума още веднъж

VENTCI

Проверява се с товарна вилка. Може да го проверят в магазин за акумулатори-пари не вземат  ^-^

Alexi

принципно по новия е по добре ако са от 1 клас ,а акумулаторите освен име имат и модел ,примерно Ексайд Премиум е доста по добър от Ексайд Ексел при Бош са S3-S6 класовете

Fikus

Мерси колеги. А има ли вариант нещо в домашни условия, за да спестя разхождане и влачене на мизерии в колата?

Иначе моделите им не ги знам, утре ще ги погледна по светло. На едни години са ама вече модели класове не знам.

Dmitarcho

В домашни условия няма как - сами с товарна вилка се проверяват колко живот е останал в тях. Занеси ги в някой магазин да ги премерят ;) И да се похвалиш в Дневника с новата приздобивка ;)
Ръца Пръца

marti1996

според мен и двата ги пращай в olx, и си вземи ОБСЛУЖВАЕМ акумулатор искра или монбат

Alexi

аз съм на друго мнение .. качествен акумулатор може спокойно да зарови 2-3 монбата ( това е марката която аз лично съм зачеркнал като цяло ,акумулаторите им изкарват 2 до 3 месеца след изтичането на 2 годишната гаранция )

Pyrhel

Мда, и аз съм на мнението на Алекси за Искрата. Познати са взимали Искра заради по-ниската цена - то пишман по-ниска, не е да кажеш х2, че да има смисъл да се мислиш. Точно както казва - 2 години и половина и е чао. Гледам Ексайда и то най-ниския клас колко съм го тормозил със Сиерата, че съм се придвижвал и на стартер - още държи...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

V.Buzev

Меганчето го кара жена ми с Exide Premium EA530 - 53Ah, Стартов ток 540А. Смело мога да твърдя че това е 10 пъти по-добър акумулатор от Bosh S3 серията.
Към колегата остави си този който е по-нов и по-голям стартов ток.
Иначе най-добре е да се тестват и двата и който излезе по-читав :).

Milcho

Как може да правиш такова сравнение - Exide Premium с Bosch S3?

Иначе в момента цена-качество Exide е чудесен избор - препоръчвам!
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

Alexi

ексайд премиум може да се сравни с бош S5 .. но е по евтин ексайда .. дори ексела изкарва поне 5-6г а е малко по скъп от монбат

marti1996

искрата на сиерата изкара 7 години 1-вата втората 5, отделно качеството им е много добро, отделно и как стои въпроса с гаранцията на бош,варта,ексид и др, тоест веднага ли го сменят при повреда?,
при наш семеен приятел на жигулата акумулатора му изкара 12 или 15 години, като не е стоял и 1-на нощ в нея.

Milcho

Доста неподходящи примери даваш. Нито Сиерата, нито Жигулата товарят акумулатора, колкото един съвременен автомобил (електрически консуматори, консумация при покой, консумация докато "заспят" управляващите блокове след загасяне на автомобила и т.н.).

Относно гаранциите - най-вече зависи от търговеца, към когото е гаранцията. Примерно при нас ако имам на стелажа бройки от дефектиралия акумулатор - веднага слагам на клиента нов, а при следваща доставка ми се възстановява бройката. Но не сме длъжни да го правим това... има си 30 дневен срок за разглеждане, уважаване или отхвърляне на рекламация.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова