Изваждане на дубликат на ключ за фиеста

Започната от BaCeTo, 08 Юни 2015 20:30:20

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

BaCeTo

Привет,

днес се сдобих с Fiesta MK6 1.6l. Обаче колата я взех само с един ключ с дистанционно с бутони за централно заключване и чип за имобилайзера. Дистанционното е вкарано в самото тяло на ключа с 3 бутончета за отключване, заключване и отваряне на задна врата (т.е. багажника).

Имате ли идея къде мога да изкарам дубликат с който да мога да си ползвам централното, да изключва имобилайзера и спокойно да мога да си паля колата. Притеснява ме да не взема да загубя/затрия единствения ключ и после да се разправям с ключари и чудесии. В краен случай ще се ходи до Мото Пфое, но предпочитам да не ми свалят кожата от гърба. Всякакви контакти и ориентировачни цени са добре дошли.

Благодаря предварително :)

plamen_67p

Цитат на: BaCeTo в 08 Юни 2015 20:30:20
Привет,

днес се сдобих с Fiesta MK6 1.6l. Обаче колата я взех само с един ключ с дистанционно с бутони за централно заключване и чип за имобилайзера. Дистанционното е вкарано в самото тяло на ключа с 3 бутончета за отключване, заключване и отваряне на задна врата (т.е. багажника).

Имате ли идея къде мога да изкарам дубликат с който да мога да си ползвам централното, да изключва имобилайзера и спокойно да мога да си паля колата. Притеснява ме да не взема да загубя/затрия единствения ключ и после да се разправям с ключари и чудесии. В краен случай ще се ходи до Мото Пфое, но предпочитам да не ми свалят кожата от гърба. Всякакви контакти и ориентировачни цени са добре дошли.

Всеки ключар го прави и струва 100 лв.с чипчето без него е 20 в МП ключове не правят доколкото знам
Цитат на: BaCeTo в 08 Юни 2015 20:30:20
Привет,

marti1996

да ти кажа аз как си реших проблема с имобилайзера, извадих ампулата и я сложих до патрона залепена, сега си паля с всеки ключ.
така просто е по-евтино.

BaCeTo

Вчера покрай един познат намерих ключари в Практикер Дружба (София), които свършиха чудесна работа. Момчетата ми намериха същото дистанционно на Форд, клонираха чипа на имобилайзера, обучиха дистанционното за централното заключване, и изрязаха перото на самия ключ. За около 40 минути ключа беше готов. Чудесно изпълнение направиха, ключа бачка идеално, тествал съм го на всички врати, отключва волана, колата пали от раз. Момчетата освен всичко ми направиха доста голяма отстъпка покрай общите познати. Всичко на всичко новия ключ с дистанционно излезна 130лв.

Отделно от това пак покрай приятели, които работят в Мото Пфое проверих при тях цените на услугите. "Евтина" китайска заготовка само с чип струва около 95лв, обучението на чипа е допълнително 50 лв, а изрязването на перото е отделно при добър ключар.
Доколкото дочух ново дистанционно за централното с чип и изрязано перо при тях излиза над 300лв.

Ако на някой му се налага да вади дублитат, силно препоръчвам момчетата в Практикер - Дружба, изключително съм доволен от цената, отношението им, и самия дубликат.

Dmitarcho

Не, че нещо ... но 150 лв. е напълно нормална цена за програмиране на ключ ;) Поне на мен толкова ми искаха в Габрово да ми направят втори ключ - вярно, не знам с каква заготовка/кутиика ;)
Ръца Пръца

Bivola

Стара тема, но все пак ...
като като тегля чертата нов сгъваем ключ ми излезе 24лв + 15 нарязване на пирона и си го обучих с Forscan. Общо 39лв стъпва всичко. Въпреки притеснително ниската цена, ключът си идва с батерия, чип 4D63 и електрониката.
При обучението се ползва PATS calculator, който връща обратния код за обучението на имобилайзера - има ги в нета тези калкулатори.

...взе че дойде за 11 дни от Хонг Конг.Мислех, че ще го чакам поне месец.

ПП
... днес ми докараха GEM с дистанционно отключване  от Мегапартс 4ST6T-15K600-Cx. Стария GEM беше с индекс B и имаше само централно и не подържаше дистанционно отключване. Преди малко ги размених и нещата заспаха. Вече ключа отключва, заключва, пали и отваря и багажника дистанционно. В режим обучение на дистанционно управление се влиза при затворени врати и поставени предни колани, 4 пъти се върти ключа от поз.0 до поз.II в рамките на 6 секунди след това се връща ключа в поз.0 и се чува сигнал, че сме влезли успешно в режим обучение и трябва да се натисне по едно копче от дистанционните, които искаме да ползваме.
Специфичното при подмяната на GEM-а е, че в него са някои от т.нар. "Комфорт опции" и при подмяната му, се налага да се закачи с Форскан или друга диагностична програма и да след подмяната му да се настроят. За да не се налага да помните настройките на отделните опции, си правите един скрийншот преди подмяната на опциите в стария GEM, за да можете след това да настройте новия по същия начин.

nixel

Доста рискова операция си предприел със смяна на gem модула.
Запознат ли си с материята? Няма ли опасност да не се разбере новия модул с останалите компоненти в системата?

Bivola

Ами преди да го направя, четох в английските форуми и във fusionguru.ru, че не е прблем и докато при подмяна на  PCM-a или така нареченото ЕCU-то се налага да се "запознаят" с колата и с ключовете, то при смяната на GEM-a това не е необходимо. Моята кола е преди фейслифта, тоест до 2005г и това е единственото условие, да е GEM от кола до 2005. Според предпоследната буква от номера му се определят опциите, които подържа - ако е 4ST6T-15K600-Аx - няма централно и не подържа предно отопляемо стъкло и аларма и дистанционно, 4ST6T-15K600-Вх - с централно, с предно отопляемо стъкло,без аларма и дистанционно(такъв беше моя, който свалих), 4ST6T-15K600-Cx -  с централно, с предно отопляемо стъкло, с дистанционно, без аларма и последния е 4ST6T-15K600-Dx - който подържа всичко дотук казано+ двойно заключване.
Затова реших да пробвам и взе, че стана. Дано да няма някакви проблеми по-нататък.

nixel

А колко пари струва един gem?
Имам разни творчески идеи :)

Bivola

Това е въпрос на търсене. Аз моя го взех от Мegaparts за 30лв, но те не знаят какво продават. Имат 5-6 бройки на сайта и примерно за най-куция GEM,който е с индекс Ax искат 70 до 90лв, а пък моя го бяха обявили на 40лв. Спазарихме се на 30лв и го взех. За твоя Фокус, можеш да почнеш да се оглеждаш и когато изскочи нещо по-тънко го грабвай.

заядлив змей

Здравейте , сблъсквам се и аз с този проблем с ключовете.

Мога ли да взема ГЕМ модул от двуврата фиеста същата година като моята с дистанционните и да го сложа на моята 4врата ?

моето дистанционно явно не е от моята кола защото не се обучава и си заключвам с ключ.

Bivola

Ако погледнеш горе скрийншота горе, който съм качил, на последния ред в него ще видиш, че пише Five doors - тоест 5 врати. Тоест модулът е универсален от гледна точка на броя на вратите. Ти ги задаваш дали са 5 или 3.
Преди да купуваш нов GEM провери твоя какъв е запиши точния модел и го качи тук да го видим. 
!!! Важен момент за влизането в режим програмиране е да са сложени предните колани! Ти как точно си пробвал?

заядлив змей

не съм пробвал с коланите наистина..или пробвах не помня. Въпроса е ако дистанционното не е от моята кола може ли да се обучи?

другото е че сложих седалки от блъсната кола и май са им за смяна пиропатроните защото ми светна бега на таблото. Това проблем ли е за обучението? вероятно да...

Ако не е ще слизам пак да обучавам.

Bivola

Ако дистанционното е правилния модел, но от друг Форд ще може да се обучи. По-скоро си мисля, че ако са ти гръмнали пиропатроните, GEM-a може да не вижда изобщо коланите и затова да не влиза в режим обучение.
Пробвай за всеки случай със сложени колани, за да сме сигурни, но трябва да погледнеш и точния модел на GEM-a.
Има вероятност и нещо по платката на твоя ключ да не работи по някаква причина. Може и ключовете да не са оригиналните или колата да не поддържа дистанционно отключване, ама и двата ключа да не работят  - едва ли!
Ти изобщо централно заключване и отключване имаш ли на колата?

заядлив змей

Пробвах и със старите седалки ,  ис новите никаква разлика.
Дистанционното си е за тази кола. Централно си има колата но действа през ключалката... ще тествам с модул видяло се е .

Може ли да ми пратиш един телефон на лично да се чуем ако ти е удобно?

Bivola

Ако предпоследния знак от номера на модула ти е "B", няма да поддържа дист. отключване. Тогава си за друг GEM.

Виж ми подписа под мненията - днес и утре там ще ми е телефона , защото още не можеш да получаващ лични.

заядлив змей

много ме съмнява фейсовата фиеста да няма опция за дистанционно ноо ще видим ..всичко е възможно , може и модула е друг.
Уж това и е оригиналния ключ , най безболезненото решение ще се окаже наистина новия гем модул. ако мога да обуча и сегашното дистанционнно към него ще стане по хубаво от рожден ден.

заядлив змей

Проблема е решен. Колата беше с модул с предпоследна цифра А , сложих модул от кола с цифра Б .Взех го с дистанционноти и сега всичко е наред. Стария ключ отказва да се обучи  , вероятно е за кофата.

Bivola

Бях ти обещал да ти пратя  линка , от където си взех моя ключ. Дойде сравнително бързо - доколкото си спомням за по-малко от две седмици.

А ти не е лошо да вземеш да си направиш една тема за Фиестата и да покажеш "преди и след" (thup)

emil69

Здравейте, а този модул къде се намира в колата, и може ли да се замени от друга фиеста модел 2002г. заедно с ключовете.