Обучение на ключ от друг Фокус - възможно ли е?

Започната от petkomz, 17 Юли 2013 23:45:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petkomz

Здравейте! Наскоро се сдобих с нов автомобил (виж профила ми), но е само с един ключ който няма бутони за дистанционно управление на централното. Проверих и моя  радио модул се оказа модел 1S7T-15K600-FC и според тази таблица има функции за заключване, отключване и отваряне на багажника!My Link
Въпросът ми е може ли ключ от Фокус 1.6 Зетек април 2000 г. да се програмира към моя модул, защото мога да купя такъв от една морга заедно с модула, който е различен от моя и искам да използвам само ключа? Проблема е че модулите преди и след фейслифта са различни, но дали ключовете са еднакви? На тези снимки ключовете изглеждат еднакви,но дали не е само на външен вид?My Link Благодаря!

tha22don

Според мен е по-удачно да си търсиш направо такъв модул с ключ като за твоята кола, ако става безпроблемно смяната - т.е. няма някакви допълнителни обучения на компютъра. Тогава просто ще си смениш отпред "пирона" и ще ти го нареже ключар по стария ключ. Незнам дали и ако сложиш съвместим модул, дали пак няма да се налага програмиране на ключа...
Иначе ключовете са еднакви отвътре, ако става въпрос за оригиналните стандартни ключове.
Ако вземеш този от моргата - както казваш няма да ползваш несъвместимия модул, но и самият ключ ще трябва допълнителна работа по него - "пирона" отпред ще трябва да се нареже за твоята ключалка, трябва и самият ключ да се програмира за имобилайзера на колата, което само с един ключ, освен в МП май при кварталния ключар няма да стане. Колегите да кажат също :)

petkomz

А вариант - взимам ключа, програмирам само дистанционното с бутоните да си командвам централното и багажника, без да го ползвам за имобилайзера, възможен ли е (без да се налагат ползване на услугите на ключар или МП)? Идеята ми е да си отключвам/заключвам колата дистанционно, без да вкарвам ключа всеки път в ключалката защото е много досадно! Пък след време като реша (опарича  :D) мога да си го програмирам и за паленето!
Ключа е стандартен (оригинален).

ganador

Мога да ти помогна с упътване за обучение на новия ключ към твоя модул:

1. Затворете всички врати, за да се предотврати възможността за издаване на конфликтни звуци в процеса на програмиране.
2. Четири пъти завъртете ключа за запалване от позиция I в позиция II в рамките на шест секунди.
3. Завъртете ключа на запалването в положение 0.
4. Звук и включване на LED показва, че имаме достъп до обучаващата програма.
5. Не по-късно от 10 секунди след предишната стъпка, натиснете и задръжте някой бутон на дистанционното, докато не чуете звуков сигнал и мигащ LED. Това показва, че новият код на трансмитерът е успешно приет.
6. След всяко успешно програмиране на дистанционното, автоматично се влиза в  друг 10-секунден режим, до четири пъти максималното.
7. За да програмирате допълнителни предаватели, повторете стъпка 5.
8. Системата излиза от паметта, когато запалването е включено в позиция III, и за 10 секунди няма сигнал  или имаме четири вече програмирани дистанционни.
9. ЗАБЕЛЕЖКА: Неправилно изпълнена процедурата по програмиране не влияе на запаметените кодове.

road runner

Варянта с взимане на ключа и обучение само на централното не те устройва ..... тогава ще трябва да си мъкнеш и стария ключ за да си запалиш колата :)

ganador

Не съм много запознат с тези ключове, но неможе ли само да премести стария транспондер в новия ключ?
Както е писано тук

petkomz

Цитат на: road runner в 26 Юли 2013 18:30:23
Варянта с взимане на ключа и обучение само на централното не те устройва ..... тогава ще трябва да си мъкнеш и стария ключ за да си запалиш колата :)
Да, това ми е ясно че е така. Мога да махна ножа на ключа с бутоните и да го ползвам като дистанционно/ключодържател. Но не разбрах, описаното от ganador може ли да стане при условие че имам само един ключ, без да ползвам услугите на ключар или МП?

Dmitarcho

Можеш ;) Аз обаче съм чел, че трябва първи на старото дистанционно да се натисне копче, и после на новото /което се обучава/. Бях ходил даже в МП да пробват да ми програмират едно дистанционно - но не стана работата, тогава пича извади ключ с бутони - и моя няма бутони - и го програмира за моята каляска за 5 секунди :) Значи може и да не е нужно да се натиска първо бутон на старото дистанционно ;) Нищо не ти пречи да пробваш, да го програмираш така както го е описал ganador ;)
Ръца Пръца

petkomz

Да споделя какво направих: купих само ключа с бутоните (за 10 лв.) от друго място, но пак от Фокус преди фейслифта.
Успях да го програмирам по начина описан от ganador, с една разлика - трябваше да завъртя ключа 4 пъти от поз.0 до поз.II, а не от I до II.(намерих описанието в книжката на автомобила, даже има и илюстрация).
Сега мога да откл./ закл. и отварям багажника дистанционно! ;D Остава ми да програмирам чипа и да си нарежа нов нож, някой може ли да ме насочи към подходящи хора със софтуер и хардуер, защото У наше село, май няма кой да ми помогне! Благодаря на включилите се в темата!

Streetracing

Малко късно се намесвам и аз, убедил си се и сам че ключа ще стане. Аз смених модула от друг фокус защото моя не можеше да влезе в режим за обучение и не можех да си обуча ключа да му работи дистанционното. Купих си друг модул и обучих моя ключ към новия модул и всичко заспа, само че спря да ми работи потгряването на предния прозорец и сега ще трябва да го мисля как да го подкарам и него. Явно тази кола от която е модула е нямала потгряване.

whaaazp

Би трябвало да може да се активира тази функция софтуерно - колата трябва да се закачи със хубав софтуер/кабел който да може да вижда и променя ВСИЧКИ опции включително и по GEM модула. ;)

Streetracing

Да де ама къде да го намеря май само във Форд го имат това ..

sotko80

Здравейте.Да  вдигна малко темата . Закупих колата само с един ключ( обикновен пирон) и дълго време се мотах докато напправя още един. За целта си закупих от Ebay ключ с дистанционно,чип и пирон за 50лв. Нарязаха ми ключа за 20лв,а в Мото Пфое ми го програмираха за 43лв.,но проблемът ми е там,че не може да се вкара в програмен режим за да се обучи дистанционното.От МП казаха,че модула е дефектирал,но не посмях да питам колко струва при тях нов модул,та питането ми е.Ако си закупя друг модул както е направил колегата какво ще трябва да правя след това? В смисъл имобилайзера в този модул ли е? Или просто махам 5-те букси,махам моя модул и слагам другия?

Pyrhel

Не е там иммо-то, откачаш твоя и закачаш другия. Това е GEM.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

marti1996

друга опция: извади ампулата и я лепни за имобилайзера и си пали с секи ключ.

sotko80

Marti1996 аз нямам проблем с имобилайзера имам си вече 2 ключа и двата са си със собствени ампули,проблемът ми е,че GEM както казва колегата не влиза в програмен режим и не мога да си обуча дистанционното за да си отварям и затварям колата чрез него.

Благодаря за бързия отговор колега.Зададох въпроса защото намерих модул,но пише комфорт модул с имобилайзер и викам да не купувам само ей така.

piksi88

GEM-a поддържа ли такова отключване. Под жабката е отвори я и го снимай :)
ето я схемата, не ти върши работа този с буква "B" на него. Ако модула ти е в графата с поддържащо отключване откачи буксите за 5 мин и ги закачи пак. Ако и така не стане си вземи нов масови са има ги навсякъде за 25- 30 лв. Зумера работи ли ти щото сигнала за влизане в програмен режим е от зумера. И завърташ ключа от положение "0" до "II" 4 пъти за 6 секунди

sotko80

Да докладвам. Моя модул е FB ,поръчах си от м......тс FC,току що го монтирах,влиза в програмен режим,пифка,святка както си му е реда. След 1 година и половина вече имам обучено дистанционно.  Алелуя.  Живи и здрави да сте пичове,за помощта която ми оказахте. (buddies)

velkov914

Момчета, тъй като и аз съм само с обикновени ключове, искам да попитам следното - може ли да използваме дистанционно като това от линка по - надолу. Питам, защото в една автокъща виждах ключ и отделно дистанционно, но сега не си спомням дали беше точно като това.

http://www.aliexpress.com/item/3-BUTTON-433MHZ-REMOTE-ENTRY-KEY-KEYLESS-FOB-CASE-FOR-FORD-TRANSIT-MK6-2000-2006-Free/32221723606.html

marti1996

Цитат на: velkov914 в 31 Март 2015 21:42:04
Момчета, тъй като и аз съм само с обикновени ключове, искам да попитам следното - може ли да използваме дистанционно като това от линка по - надолу. Питам, защото в една автокъща виждах ключ и отделно дистанционно, но сега не си спомням дали беше точно като това.

http://www.aliexpress.com/item/3-BUTTON-433MHZ-REMOTE-ENTRY-KEY-KEYLESS-FOB-CASE-FOR-FORD-TRANSIT-MK6-2000-2006-Free/32221723606.html
да на една и съща честота са, виждал съм такова отделно от ключа.

velkov914

Цитат на: marti1996 в 31 Март 2015 22:04:36
да на една и съща честота са, виждал съм такова отделно от ключа.

Открих още два модела на въпросното дистанционно. Някой може ли да ми каже кой е най - подходящия. В инфото за първият модел пише че ставал и за Фокус.

http://www.aliexpress.com/item/NewWorld-4-Buttons-Keyless-Remote-Key-FOB-Case-Shell-Cover-for-Ford-Lincoln/32283876565.html
http://www.aliexpress.com/item/Keyless-Entry-Remote-3-Button-Key-Fob-Free-Programming-For-Ford-for-Lincoln-Mercury-Free-shipping/32242938705.html
http://www.aliexpress.com/item/3-BUTTON-433MHZ-REMOTE-ENTRY-KEY-KEYLESS-FOB-CASE-FOR-FORD-TRANSIT-MK6-2000-2006/32296090550.html

velkov914

Цитат на: velkov914 в 31 Март 2015 21:42:04

Днес ми пристигна дистанционното, като това което е в цитата и резултата е че вече отключвам, заключвам и отварям багажника от дистанционното. Експеримента е успешен! И само за 6-7 долара!

petkomz

Привет и честито ти ново дистанционно! Би ли споделил, за колко време от поръчването му пристигна?

velkov914

Цитат на: petkomz в 30 Април 2015 22:48:34
Привет и честито ти ново дистанционно! Би ли споделил, за колко време от поръчването му пристигна?

Благодаря :) Пристигна за около месец.

marti1996

извинявай че спамя в темата, но как се поръчва от този сайт и с наложен платеж ли е ?

velkov914

Цитат на: marti1996 в 02 Май 2015 12:01:15
извинявай че спамя в темата, но как се поръчва от този сайт и с наложен платеж ли е ?

Правиш си регистрация, избираш продукта, добавяш го в кошницата и плащаш с Виза или някоя от другите опции. При получаване на пратката, трябва да потвърдиш дали е пристигнала и сайта ще ти зададе въпроси как оценяваш поръчката. В линка по - надолу ще можеш да прочетеш още по - подробно. Все пак статията е писана в научен институт БГ мама :D

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=751401.0

Dmitarcho

Правиш регистрация в сайта, пишеш адрес... Плаща се с дебитна/кредитна карта , и май беше задължително да е Visa. Стоката пристига по Български Пощи ;)
Испреварили са ме ;)
Ръца Пръца

К.Методиев

Имайте в предвид, че понякога пратките от aliexpress отиват на митница, не че е проблем но трябва да се ходи до митницата да се освободи, над 30лв се плаща само ддс и всичко минава бързо, но над 150 евро се дължи и мито и си е 1 час писане на документи и разправии, вече няколко пъти освобождавам пратки.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

velkov914

Цитат на: К.Методиев в 02 Май 2015 13:21:41
Имайте в предвид, че понякога пратките от aliexpress отиват на митница, не че е проблем но трябва да се ходи до митницата да се освободи, над 30лв се плаща само ддс и всичко минава бързо, но над 150 евро се дължи и мито и си е 1 час писане на документи и разправии, вече няколко пъти освобождавам пратки.

За 6-7 долара, едва ли ще се минава през митницата, а и доста от продавачите вече са в час и пращат пратките като подарък. ;)

Pyrhel

Попринцип от митницата също са в час и задържат произволни пратки и искат банкови извлечения за плащането. В зависимост на коя митница отиде (в София - дали ще е на Централна Гара или до терминал 1 на летището) правилата са различни (facepalm) Ако отиде на летището (там са тези, които са поръчани като бързи - по въздуха) там е клизма - трябва ви EORI номер :) Още малко офф: има 2 варианта за EORI - еднократен, който имате право само веднъж да си издадете и постоянен, който ставаше бавно и платено... Ако не се мине по тънката лайстна :D

#MAJKA BALGARIQ :-X :-X
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.