За компютрите и лаптопите

Започната от Bobi, 04 Ноември 2013 22:07:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Допълнителния и аз съм го забравял, но вече пробвах да разхвърля цялата конфигурация и да я събера пак - кабел по кабел и все същото... захранването - уж няма липсващи напрежения или странни стойности по някоя от линиите...

mitakinen

hotblooded

Asus P5N-D, nVidia 750 chipset...  по-горе дадох линк :)

mitakinen

Дъното е добро. На единия ми комп е същото и е търпяло голям тормоз. Захранването сигурно е. Нищо че показва всичко че е ок

hotblooded

Има ли някакъв начин да тествам захранването, или да търся оборотно и да видя какво ще стане...

mitakinen

Имал съм доста случаи на тестера всичко да е в зелено и да не пали. Пробвай с друго.

opex

Вземи читава батерия за дъното и намери някаква стара видеокарта за PCI слот. Събери дъното като внимателно наместваш чарковете (с една плочка памет) и пробвай да го пуснеш. Ако успееш влез в BIOS и внимателно прегледай настройките и обърни внимание видеокартата (главната) дали не е сложена на PCI вместо PCI-Express. С новата ти видеокарта пробвал ли си?
Т.е. проблема ти според мен се върти около видеокартата.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

amplified

За неделя ако още е проблем пиши ще домъкна захранване  90% имам изрядно

Alexi

нали разкачаш и кабелчетата които отиват към бутоните и диодите на кутията ? остави само пауъра .. аз съм сменял дъно заради окъсил бутон ресет на кутията ..

hotblooded

Упс, това не съм го направил....

hotblooded

Компа тръгна след смяна на батерията на дъното

Едната плочка RAM e заминала.... 2 GB Corsair XMS-2  :'(  - това лошо
Процесора държи 75-80 градуса на "празен ход" и моментално отива на 100+ градуса при опит да пусна нещо, вентилатора му работи малко бавничко - 1800 оборота при 75 градуса и 2300 об. при 105 градуа. - това е още по-лошо...

Danchev

Вадиш вентилатора и радиатора и под чешмата с топла вода и сапун ...
Махаш лепенката отзад на вентилатора, под нея обикновенно има капаче ... след това махаш с пинсети пластмасовата зегерка, която държи ротора в статора ... ако е лагерен вадиш двата лагера, единия се вади отгоре другия отдолу и както казах смело под чешмата с четка за зъби и малко сапун.
Оставяш да изсъхне и събираш по обратния ред. Лагерите може само да си ги смажеш, можеш и преди това да ги промиеш със спирт ... зависи колко са закльопани ... после тънко лагерно масло с една игличка ... въртиш и сипваш докато се напълни лагерчето. Аз обичам да слагам и малко грес (ползвам една зеленикава полупрозрачна, не много гъста ... и аз не знам каква е :D) на оста на ротора и отдвете страни на лагера за да го запечатам да не си хвърля бързо маслото.
Спасил съм доста вентилатори така ... и лагерни и втулкови :)
How about a magic trick?

Alexi

възможно е рамта да не е заминала а нулирания биос да и слага тайминги които не са за нея .. сложи ръчно по големи латенции и пробвай пак .. а може и слота на дъното да е проблемен .. почисти и пинчетата със спирт ако си ги опипал с ръце понякога не контактуват добре

hotblooded

Вентилатора го оправих, RAM-a  - друга плочка от същия тип работи на тоя слот, а въпросната проблемна плочка - не тръгва на който и да е слот да я сложа, така че явно е хвърлила топа.  Обаче имам и друг проблем - компа и без да е натоварен - "замръзва" и не реагира само на "бастър копче" (рестарт)..  Сега съм го пуснал на safe mode и няма проблеми, явно и бозЪтЪ е решила да ми лази по нервите  - други идеи има ли някой?

ihovahi

Иво, пусни тест на всичко хардуерно - така ще прецениш от къде идва проблема със замръзването.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

hotblooded

И тоя проблем оправих - за съжаление като не са еднакви конфигурациите на RAM-a на двата канала - и компа се сбозва :(((  Бях 6 GB RAM, сега съм с 3 :(

amplified

Митак идея откъде да намеря зарядно L за macbookpro 2011

mitakinen

Прати ми снимка или нещо за което да се захвана, че гледам различни модели има

amplified

Bobi

Това сигурно струва колкото едно SSD.  (rofl)

mitakinen

hotblooded

Не става лидруго захранване, просто да му се присади накрайника на мак-бука?

whaaazp

Ако е като Iphone няма да му се хареса много

mitakinen

тези така ги правят, че няма да работи. Същата работа са и ДЕЛ. Ако на лаптоп ДЕЛ му сложиш неоригинално зарядно процесора започва да работи на по-ниска честота :)

whaaazp

Полезно инфо :) И аз да се оплача на Студиото ми му замина тотално батерията тези дни - държи десетина секунди без зарядно..