Висок разход на гориво - Mondeo Mk3, 2.2 TDCi

Започната от Nikola, 24 Ноември 2013 21:03:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mitakinen

Мондеото няма такава опция да показва моментен разход.
Щом всичко друго ти е наред да не би някой да ти краде от  нафтата  :D

Nikola

Цитат на: mitakinen в 26 Ноември 2013 23:40:55
Мондеото няма такава опция да показва моментен разход.
Щом всичко друго ти е наред да не би някой да ти краде от  нафтата  :D

Смей се ти, смей се.
Ама с теб ще си чукна среща след като мина 100 км. градско, в София, ама си приготви 60 лв за 20 литра, но
бъди внимателен! Усмивката ти може да дойде на моето лице...
:o (party)
"Двеста вдигам - мощност има. Не е лети, не е зима. Зарад тази служба гадна камерата в Монца падна. Тежко карам в моя стил - и немай грижи Форда яко движи!"

Nikola

Засечен отново 20 литров разход само градско - София.

P.S. Темпомата ми спря да работи. (race)
"Двеста вдигам - мощност има. Не е лети, не е зима. Зарад тази служба гадна камерата в Монца падна. Тежко карам в моя стил - и немай грижи Форда яко движи!"

Dundee

Не, не, това нещо е абсолютно ненормално. Не се занимавай с гадаене във форума, ами отивай в читав сервиз да ти прегледат колата. Огледай препоръчваните тук сервизи и си избери някой. Ако искаш, мога да ти кажа къде аз, например, си правя колата в София и имам доверие на хората.

moni74

В кръга на шегата, мотора ти да не е някой V8 от камион, че дава такъв разход?
Иначе, сериозно погледнато, ако моята кола гори толкова аз бих отишъл на сервиз още на следващия ден. Също мога да ти дам координати в София на сервиз, чийто собственик ми е личен приятел. Силен е на диагностика, само апаратурата му като знам колко струва... Регистриран е в ситроенския форум и е помогнал на много колеги досега.

----------------------------

supertorr

Цитат на: moni74 в 10 Декември 2013 17:23:03
Също мога да ти дам координати в София на сервиз, чийто собственик ми е личен приятел. Силен е на диагностика, само апаратурата му като знам колко струва... Регистриран е в ситроенския форум и е помогнал на много колеги досега.

Ами давай де ;)
От кога чакаме читави сервизи  ^-^

Nikola

Ами да - ако искате ги напишете тук сервизите. Ако искате - на лични.
Като се дойда в София и отделя пари и отида ще пиша какво е станало на прегледа на колата.

moni74

Става въпрос за сервиз "Авторай" в Горубляне, до стадиона. Фирмата е фалирала, моят приятел е само наемател! Преди години деляха сервиза с друга фирма, която много се компроментира /само закърпваха бараки от джамбазите/ и след време се изнесе. Сега е само неговата фирма - той и още двама души.
Точният адрес е този:
кв."Горубляне", ул. "Стадиона" № 3, (пресечка на Самоковско шосе) - на ъгъла на пресечката има едни големи зелени трактори :)
Търсите Стефан, може да му предадете и много поздрави от Симеон от Созопол :) Телефона му е 0878 609269.
Отличен диагностик е, главата му е цял компютър :) Помага ни във форума на ситроен, а отскоро и на пежо.
Проблем може да се окаже, че има доста работа и понякога се чака няколко дни или седмица за час. Но за една диагностика не вярвам да откаже.

Все пак ако някой си мисли, че правя реклама, може да затриете поста, няма да се сърдя :) Просто искам да помогна.

----------------------------

Dmitarcho

Не вярвам да ти изтрият поста ;) Ако е доволен колегата от този сервиз, може да го добавите в "доверените" ;)
Ръца Пръца

Nikola

Сервизите засега ще са след НГ и то ако се наложи.
Мисля, че засега открих причината, но не съм много сигурен.
Т.е. имам в предвид съвкупността от:
1. Термостат - в топлите дни термостата нямаше проблем, но сега гледам ако съм загрял на 90 C и стоя 2 мин. на едно място t осезаемо спада - направих тест - 15 км. , студена, извънградско и чак тогава загря (верно беше нанадолнище, но какво от това след като направих тест с Passat 4-ка 2.0 TDI тя си загря още в града). Купих термостат.
2. На всеки 10 000 км. давам въздушният филтър K&N на автомивка да го измият с водоструйка. За първи път ми се случва, а и виждам толкова задръстен филтър - мухи, оси, паяци, скакалци, молци, крави, прасета... :/
3. Установих теч на антифриза - на приблизително 200 км. - 100 мл. - ще трябва да я водя да установяват теча.
4. Нещо темпоматът ми работи, когато той си поиска. Дали има връзка?

Тези четири компонента според мен качваха разхода.
Тук има много по-запознати и по-знаещи от мен и ако това им се струва, че не съм прав може да посъветват.

Поздрави

TourneoRS

Откога си с този въздушен филтър ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Nikola

supertorr

Кой термостат купи- надявам се правилния и разбира се оригинален?

Bobi

К&N филтър се чисти със свободно течаща вода, която не е под налягане и винаги от вътрешната към външната страна. ТЕМА

Според мен проблемът с темпомата и теча на антифриза няма как да имат нещо общо с разхода на колата. Огледай добре скобите на маркучите на антифриза, залагам, че проблемът е в някой от тях.

Nikola

Отговарям: за 63 лв. е и от Моторкрафт  :)

TourneoRS

Принципно тези филтри пропускат доста повече въздух от нормалния хартиен . Поне  едно 30 % , това се отразява и на работата на двигателя . Компа не подразбира ли че влиза повече въздух  ::)  , и от там да имаш 1-2 литра отгоре разход ?

След пране се омасляват със специално масло , има го в комплекта . Ако си го миеш филтъра с меглио или нещо от сорта , можеш да си вземеш само масло , литъра беше 20 лв по спомен .

Nikola

Цитат на: TourneoRS в 19 Декември 2013 22:15:21
Принципно тези филтри пропускат доста повече въздух от нормалния хартиен . Поне  едно 30 % , това се отразява и на работата на двигателя . Компа не подразбира ли че влиза повече въздух  ::)  , и от там да имаш 1-2 литра отгоре разход ?

След пране се омасляват със специално масло , има го в комплекта . Ако си го миеш филтъра с меглио или нещо от сорта , можеш да си вземеш само масло , литъра беше 20 лв по спомен .

Бях в Панагюрище, когато го мих на автомивката и да, сложиха обезмаслител момчетата. До мен имаше един от Хасково на почивка с БМВ 530 d от типа на 2005 год.
Същото каза и той, но ги оплюва тези филтри: "Това не е филтър! Това изобщо не спира въздуха, а струва 100 лв.! Хвърляй го този боклук. Аз на 7-мицата имах такъв, ама го изхвърлих." И ме пита дали знам, че се мажат със специален кит, който струвал 50 лв., на което отговорих, че не знам такива работи.
Искам да кажа, че не го знаех това със кита/маслото, с което се мажат и ще трябва да си взема.

Dmitarcho

Загубата на антифриз може да е бил от проблемния термостат. Моя толкова се беше спекъл, че се беше отчупило парче от него, и направо течеше антифриз от там. След смяната му проблемите с антифриза изчезнаха. Но това не е причина за високия разход. Не мисля, и че филтъра ще вдига толкова разход ... Като за начало можеш да си сложиш "обикновен", да видиш дали ще има разлика ;)
Ръца Пръца

Marlboro

Аз не усетих разлика в разхода от K&N филтъра изобщо. Не може да е от него.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

TourneoRS

КОето и да е , за мен 20/100 за кола е невероятен разход , 40 годишното ми ЮМЗ не може за час да ги изразходи  ^-^ . Има нещо сбъркано някъде , така зад клавиатурите можем само да гадаем .

Bobi

Докато не се направи засичане като хората : пълниш догоре; караш 100 км в града; отиваш на същата колонка и пълниш отново догоре, ще си чешем езиците. Засичания от рода на 20-50 лв могат да дадат сериозни отклонения.