Колко ви е данъкът на колата и плащате ли си го?

Започната от Bobi, 06 Януари 2012 15:50:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

imarh

38 лв. по спомени. Плащам си го доволно ;-)
Предишният собственик я е регистрирал като 99 к.с. вместо kW  C:-)

ValkataFF

За Фокусника 115 к.с. ,180 левчета в Банкя ,Софийско.

moni74

Бургас - 240лв за Мондеото, платих за 2-та месеца за тази година 40лв и 15лв за Яриса.
Созопол - 240лв за Ситроена. Данъците си ги плащам редовно.

----------------------------

escobar

Съживявам леко темата.
Понеже не съм си платил още данъка за 2012, а наближава времето за преглед, влязох в сайта на Столична община, в който вкарвайки ЕГН и партида излиза задължението - главница и лихва.
Има и опция да платиш онлайн през системата Борика. Интересно ми е някой възползвал ли се е? Питам, защото надушвам как тези от прегледа ще кажат, че тази разпечатка от системата Борика всеки може да я разпечата и ще ме пратят пак да се разкарвам до общината...

И втори въпрос - кажете къде правят сравнително тънко прегледа в София, че един юнак познат му бяха обадили 50 лева...

topgancho

В кв"Хр.Ботев" в SIXT през лятото беше 30 лв.Това е по пътя от Ботевградско към летището отляво.
Веселин Георгиев

escobar

Мяркал съм го - то си е в махалата.
Гледам в СБА е по 36, сигурно ще притествам там.

petarrs

За втора година минах с ваучер. 26 лв. Пункта е в Хаджи димитър.

beware of the monster

escobar

petarrs

beware of the monster

supertorr

escobar

http://www.sofia.bg/tu1.asp?napr=56

Тук чрез електронната справка, след като попълните ЕГН и данъчна партида, може да си направите справка.

ffmk1l

Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Alexi

бележка за данъка не се изисква при технически преглед .. това са 2 отделни неща ..

ffmk1l

Цитат на: Alexi в 14 Януари 2013 20:35:16
бележка за данъка не се изисква при технически преглед .. това са 2 отделни неща ..
A, иска се Алекси... ;D
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

escobar

Искат голям талон, лична карта, гражданска и данък - до края на март за миналата година, а след това за настоящата.

hotblooded

Цитат на: Alexi в 14 Януари 2013 20:35:16
Принципно трябва да искат, дефакто - ако те познават дори не го правят на въпрос!

Alexi

абе то мене и пари не ми искат  :)) ама аз съм частен случай

Backstage

някъде искат,някъде не искат...почнат ли да искат навсякъде...я вдигам на трупчета... >:(

fozzy

escobar

Между другото, възползвах се от възможността да платя през сайта на Столична община с кредитна карта.
Всичко стана с игрива лекота, с малката подробност, че просто изписа "Плащането бе извършено успешно. Нямате неплатени задължения". Няма рег. номер на колата, няма партида, няма сума, няма нищо. Аз реално няма какво да занеса на пункта.
Смяс.

tropper

Ужаст :D
Сега ще се окаже че все пак трябва да отидеш до общината, за да ти напечатат нещо че си платил  (hammer)
Имат ли някакъв телефон да ги чуеш да ги питаш какво се прави? Не че ще знаят, ама поне да повдигнеш въпроса...
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

moni74

Така, както сложиха камери в пунктовете и ги вързаха с ДАИ, така да ги свържат и с общините.

pantata

8)  ^-^ ^-^ ^-^ ^-^

Така изглежда данъка на рено лагуна за 2 години и половина плюс малко лихви, или иначе казано 467лв :))

ПП: Има малко над 100 (103 да бъда точен) еднолевки, някой ако иска да му уедря касичката да ме потърси на лични. В София съм до събота сутринта, след това в Димитровград, на 8-ми април ще ходя да го плащам. Предложението е сериозно!

hitrata_lisi4ka

Имам касичка ябълка само с жълти стотинки - 1, 2 и 5, имам и една касичка прасенце, в която има и по 10 и 20 стотинки. Ще се радвам да ми уедриш стотинките.
Искам нещо русо, може и метла!

moni74

Ако аз съм служител и ми тръснат една торба монети - направо ги мятам обратно :) Може ли сега да затормозяване някоя невинна женица с броенето :)

Dmitarcho

Аз си събирам само жълтури - 1,2 и 5 . Към 100-тина лв. съм събрал, като се има в предвид, че съм много несериозен :) Не мисля да ги уедрявам :D
Ръца Пръца

Dmitarcho

Цитат на: moni74 в 01 Април 2013 23:45:12
Ако аз съм служител и ми тръснат една торба монети - направо ги мятам обратно :) Може ли сега да затормозяване някоя невинна женица с броенето :)

Обърках бутоните ... тоя "благодаря" трябва да с епрмести на някъде :D По новините даваха, някакъв плазма си беше купил със стотинки - хиляда или 2 хиляди лева :D Първоначално не искали да му ги приемат, и той се върнал с Канал 1 :D
Ръца Пръца

Bobi

Прав е Мони. Касиерката няма вина за тъпотията на управляващите ни. Според мен де :).

Dmitarcho

Te, че нямат вина касиерките - нямат .... Ама са си пари това, какво като са жълти стотинки. Да им осигурят монетоброчни машинки ... да не се тормозят ;)
Ръца Пръца

pantata

Така е за жените, дори на гише работи сестрата на най-добрият ми приятел. Естествено ще се правя, че не я познавам, но пък шефът им стои на 5 метра зад тях. Ще отида с писмото от общината, с което ми заявявят, че ми запорират имущество и приходи по сметки, също така влогове, акции и т.н. Дали е нормално за няма 500 лв. Още малко в затвора ще ме приберат :(