Зимни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 17 Септември 2011 02:04:13

« назад - напред »

0 Потребители и 51 гости преглеждат тази тема.

sinnerman

Цитат на: Bivola в 18 Октомври 2016 15:52:41
Взех 4 броя Sava Eskimo +  175/65R14. Засега не мога да кажа нищо повече...чакаме сняг, киша и т.н.
Това е много добра гума. Много тиха, в сняг и на мокро се представя на завидно ниво. Добър избор. Със здраве да ги търкаляш.

Alexi

да добавя ,че това горното важи първите 2 години после се вдървява и не става за нищо :)

nikoloviavor

Цитат на: sinnerman в 18 Октомври 2016 09:50:04
16-ките стават за твоя фокус. Гумите са с размер 205/55/16. Джантата е -  7J/ ET 50/5x108, централен отвор 63.3
Супер, благодаря за отговора, точно това ми трябваше
Започвам търсенете - ориентирал съм се към Vredestein, Pirelli P1 или добре познатите Goodyear Ultragrip. От последните карах три зими осма серия и съм доволен

sinnerman

Пробвай Continental TS 850. Ще останеш доволен. Само суперлативи за тази гума. Три зими съм с нея.Няма проблем в сняг, дъжд, студ и мокро. Не е загубила качествата си все още и ще карам и тази зима с нея. И не е  шумна.

Alexi

това обаче е и една от най скъпите зимни гуми :)

sinnerman

На пазара за гуми втора употреба ги взимат като полицай подкуп  (rofl) И то на добра цена.

nikoloviavor

Цитат на: Alexi в 19 Октомври 2016 00:28:31
това обаче е и една от най скъпите зимни гуми :)
Преди малко направих справка и се оказа, че не са толкова скъпи - 15-ки са по 100 лв., 16-ки по 150 лв., а TS 860 с 10 лв. по-скъпи. Сега по-скоро трябва да намеря по моргите или обяви джанти на сносна цена, ако ли не, то и зимните ще бъдат 17-ки.

sinnerman

15 - ки джанти не влизат в твоя фокус, защото е с по- големи спирачни апарати. Минимума ти е 16 инча. Търси си оригинални джанти от Фокус или Мондео. За предпочитане от Фокус, защото джантата е по широка от на Модеото. 7J срещу 6.5J  на Мондеото и гумата ляга по- добре.

Otak

Здравейте,

пролетта се сдобих с Форд Фокус Tdci 115 к.с. zetec и дойде време за зимните гуми. Прочетох купища информация и сайтове. Колкото хора, толкова и мнения. Последно се спрях на Nexen Winguard WH2 ето и информацията за тази гума сравнена с другите водещи марки от сайта на ADAC :  https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2016_winterreifen_185_65_r15.aspx?ComponentId=273603&SourcePageId=31821

Eдинственото ми притеснение е, че размера гуми за моя Форд е 195/60 при същия цолаж, а никъде в сайта не открих информация за този размер. Мога ли да се доверя, че статистическите показатели ще са същите, като тези от линка ?

jo_jo

Цитат на: Otak в 21 Октомври 2016 15:08:43
Здравейте,

пролетта се сдобих с Форд Фокус Tdci 115 к.с. zetec и дойде време за зимните гуми. Прочетох купища информация и сайтове. Колкото хора, толкова и мнения. Последно се спрях на Nexen Winguard WH2 ето и информацията за тази гума сравнена с другите водещи марки от сайта на ADAC :  https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2016_winterreifen_185_65_r15.aspx?ComponentId=273603&SourcePageId=31821

Eдинственото ми притеснение е, че размера гуми за моя Форд е 195/60 при същия цолаж, а никъде в сайта не открих информация за този размер. Мога ли да се доверя, че статистическите показатели ще са същите, като тези от линка ?

най-вероятно не са същите, но търсиш най-близкото. Иначе адак, от време на време, малко странни резултати дават, както и другите тестващи (предполагам лобита разни). Погледни и http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falken/Eurowinter-HS449.htm или http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Hankook/Winter-i-cept-RS2.htm има таб "All tests". Май от бюджетните това най си заслужава поне според ревютата. Отделно търсиш къде какви отстъпки има и кое е на далавера, защото може да си си харесал един модел пък после да го няма. Аз така миналата година така и не можах да се вредя за nokian wr d4 та се бръкнах повече за Goodyear UltraGrip Performance Gen-1

atanas76

Здравей! от 4 години карам с този размер и нямам проблем. Миналата зима бях с този модел зимни гуми и съм доволен

sierras

Моля за мнение за гуми марка Cordiant. Благодаря предварително.

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

hotblooded

Alexi

преди време от БМВ форума си организираха доставка на цял контейнер такива гуми от тайван ( или където ги правят ) ,казваха че качеството е доста добро и дойдоха на половин цена

доницети

Цитат на: hotblooded в 03 Ноември 2016 07:20:21
Някой отзиви за General Tire  Altimax Winter?
Ами аз три зими карах с такива, но само 2 и то отзад (а пък то и във Варна все едни "люти" зими) и нямам сериозни наблюдения  :-\ Поне нямам оплаквания от занасяне, но то пък и внимавам със скороста. Сега взех 2 и за отпред, но е рано за мнение. Според разни тестове и ревюта дето бях гледал преди години реших, че са добро съотношение цена/качество. Иначе, ако имаш повечко пари, Conti 850 са много добри по този показател (и не е задължително 860 да са по-добри). Много зависи и в какви условия ще караш гумите- тези финландски марки са много добри, но като за техните условия- ниски температури (-20) и вечен сняг. По тестовете не са добри на мокро и на износване (при нас е по-топло и често се кара на асфалт). За Мишлена отзивите са лоши- имат малки ламели и се късали парчета от тях. Освен това са зле на лед. Може и да не съм съвсем точен в горното, че минаха години, но ти казах какви бяха моите фаворити според прочетените ревюта, тестове и отзиви. Живот и здраве по-нататък ще дам повече инфо за Дженерала.

Lokoto

Цитат на: jo_jo в 21 Октомври 2016 16:00:25
най-вероятно не са същите, но търсиш най-близкото. Иначе адак, от време на време, малко странни резултати дават, както и другите тестващи (предполагам лобита разни). Погледни и http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falken/Eurowinter-HS449.htm или http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Hankook/Winter-i-cept-RS2.htm има таб "All tests". Май от бюджетните това най си заслужава поне според ревютата. Отделно търсиш къде какви отстъпки има и кое е на далавера, защото може да си си харесал един модел пък после да го няма. Аз така миналата година така и не можах да се вредя за nokian wr d4 та се бръкнах повече за Goodyear UltraGrip Performance Gen-1
В никакъв случай не вземайте Hankook i cept RS2. Страшно шумни гуми. Точно на 70 км/ч просто влизат в резонанс и се чува страшно неприятно жужене. А това в София е най-караната скорост по главните булеварди. Съжалявам че ги взех!  :-[ Никога вече!  :'(

hotblooded

RS2 модел за съвсем друга употреба от градското каране със 70 по асвалт...

Lokoto

Цитат на: hotblooded в 04 Ноември 2016 08:04:18
RS2 модел за съвсем друга употреба от градското каране със 70 по асвалт...

Още повече! То нормалното градско е около 50 км/ч, а извънградското, не по магистрала, е около 70-80 км/ч. Въпреки това не е приятно жуженето по асфалт! А не смятам, че RS трябва да го карам по макадам.Да, тогава няма чак толкова да се чува. :)

hotblooded

Има и нещо друго.  И аз псувах Ventus Prime 3 че с по шумни от обявеното, но като минах северно от Нови Сад - изведнъж утихнаха... 
RS2 са по спортни, и там шума е на заден план заради сцеплението. 

Eastbourne

Само аз ли не съм доволен от континентала ts850? Редовно буксувам при тръгване и като чели няма добро сцепление. Гумите са на 2 години и не са износени

Riddle

Днес най-после настъпи деня, в който да сменя летните Пирели с подходящи зимни гуми. Поразгледах тук там, но вземайки в предвид, че снегът вече беше завалял и трупаше сериозно, а аз не съм в София, а в провинциален Пазарджик се оказа, че опциите ми не са толкова много.

В края на краищата намерих фирма, която ми предложи добър избор - от DIPLOMAT  WINTER ST до MICHELIN ALPIN A4 GRNX, минавайки през още няколко варианта среден клас. Проблемът се усложняваше и от факта, че исках оригиналният размер 195/60 R15, който се оказа по-трудно откриваем и по-скъп от широко използваните алтернативи 195/65 R15 (които според някой калкулатори са малко големи за колата ми) и 185/65 R15, които просто не желаех да слагам отпред. В крайна сметка се доверих на KLEBER KRISALP HP3, модел 2016 година. Гумите се произвеждат от дъщерния бранд на марката Michelin и са пълен аналог на второто поколение зимни гуми на френския производител BFGoodrich G-Force Winter2. Много ми допаднаха и на външен вид с новия V образен протектор, а и споед някои описания "гумата заменя модела Krisalp HP2, в сравнение с които имаме коренна промяна на протектора, повишена е проходимостта в дълбок сняг на това трето поколение зимни гуми, а също така сцеплението на заледени и мокри пътища".

Досега бях само слушал за тази марка, но не ги бях ползвал. Днес след монтажа се наложи да мина стотина километра в силния снеговалеж с мокри пътища при температури близки до нулата и мога да кажа, че съм впечатлен - както на заснежен път, така и на мокър и кишав гумите стояха като залепени за пътя. Това разбира се е твърде малко за да правя изводи и затова ще се радвам ако споделите мнения за марката.
Винт, забит с чук държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка.

dimkaraganchev

Хе-хе, сетила се Мара да се побара.

Riddle

Цитат на: dimkaraganchev в 29 Ноември 2016 22:49:55
Хе-хе, сетила се Мара да се побара.

По-добре късно отколкото по-късно! ;)
Винт, забит с чук държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка.

sinnerman

Цитат на: Riddle в 29 Ноември 2016 21:19:22
В крайна сметка се доверих на KLEBER KRISALP HP3, модел 2016 година.
Карал съм преди 10 години с първата серия Krisalp, цяла зима Пазарджик- Пловдив и обратно. Тогава никой не почистваше пътя и се образуваха ледени коловози. Имаха добро сцепление на лед и на сняг. Добра гума. За новия модел, който си купил би трябвало да е с по- добри качества.

shoremk4

Размерът изобщо не е голям за Фокус и масово се използва, точно защото е масов и по-евтин.
Трябваше да накараш гумаджията да обуе една 65-ца на джанта и да видиш. За слеващия път ще знаеш ;)

gsto

Един плюс за Continental от мен.
Тази година взех Continental Wintercontact TS860 и съм доволен и на мокро и на сухо, а от вчера и на сняг и лед.

Ilian Petrov

hotblooded

Mondeicho

Аз от Continental ts830 съм доволен. Вече 3 ти сезон съм с тях и не са ме оставяли на пътя. Спират, добре, возят меко и безшумно. Имат още добър грайфер, очевидно не се износват много бързо, на около 20 000 км са. Определено са по тихи от летните Dayton D 320 Evo.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.