Летни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 25 Октомври 2011 21:38:11

« назад - напред »

0 Потребители и 96 гости преглеждат тази тема.

Mondeicho

Както се казва като имаш късмет и нужната сума взимай и се радвай на покупката...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Vesel

Миналата година си взех Дейтън 225/45/17 за 90 лв. с монтажа. Така че, не е кой знае каква оферта. Иначе с гумите минах 3-4 хил. и съм доволен. Когато мина 30-40 хил вече ще се разбере дали наистина си заслужава.

Alexi

уловката е ,че е нисък клас гумата но за тия пари е ок ,все ще изкара 2 сезона

gsto

Аз се чудя между тези 235 45 17:

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/gislaved/ultraspeed-23545-p-180040.html
http://diana-ltd.com/tire?1992
http://diana-ltd.com/tire?4303

Нищо не знам за тях...освен, че съм имал гуми на тези марки нови и не съм намирал някакъв проблем, но е било с други модели.

Някой, мнения, коя гума е по-добра от тях.

V.Buzev

Аз мисля отново да заложа на Руската сила.
Зимните са ми тази марка и съм изключително доволен с оглед непочистените и заледени улици в Плевен. Малко са по-шумни при скорост над 90 км/ч, но пък са сметка на това изключително мека гума с агресивна шарка :).
Погледах малко клипчета за тестове точно на този модел, а пък и цената за размер 225/45/17 е доста добра - 96 лв.

https://www.youtube.com/watch?v=PExQzDlbAtI

Dmitarcho

Мда...но не се предлагат "фордовия" бутиков размер, 205/50/17 :(
Ръца Пръца

V.Buzev

Цитат на: Dmitarcho в 09 Март 2016 11:40:01
Мда...но не се предлагат "фордовия" бутиков размер, 205/50/17 :(

Да и поради тази и други причини не пожелах да си купя оригиналните джанти 17" защото на тях гума 225 не можеш да събереш, а стандартния размер не стига че е екзотичен ами и ако искаш по-свестна гума цената и се приравнява с тази на златото!

Dmitarcho

Е то има други фордови 17ки на които можеш да сложиш широчки гуми. Но си прав иначе :)
Ръца Пръца

V.Buzev

Бе то знам че има ама свестните на външен вид са малко като бялата лястовица или пък цената на която са пуснати не ми харесва!

Mondeicho

Взимате като мен от Мк4 и всичко е наред тогава с размерите (rofl)

Alexi

по скоро се взимат 18ки .. на 7.5 са ,гуми бол и не са скъпи почват от около 150 лв новите

Mondeicho

Те и моите са на 7.5 и са по евтинки и мога да сложа по височки, че с тези дупки е ужасно...

V.Buzev

Да Алекси е прав 225/40/18 има доста предложения и то на цената на 225/45/17, но малко ме е страх от 18-ки с оглед по ниската гума. Като знам оня ден като минах през Никопол в какви дупки ми се наложи да газя :(. Иначе пък си бях спазарил миналата година 18-ки от S-Max които доста ми харесаха, ноо точно по ниската гума ме отказа.

gsto

Цитат на: V.Buzev в 11 Март 2016 09:44:07
Да Алекси е прав 225/40/18 има доста предложения и то на цената на 225/45/17, но малко ме е страх от 18-ки с оглед по ниската гума. Като знам оня ден като минах през Никопол в какви дупки ми се наложи да газя :(. Иначе пък си бях спазарил миналата година 18-ки от S-Max които доста ми харесаха, ноо точно по ниската гума ме отказа.

Аз също за сега се отказах от 18ки заради ниската гума.
Като знам с фокуса как всеки сезон купувах по най-малко 2 гуми заради бузи на предишните(нови на един сезон) и си представих какво ще стане с 18ките на тези цени :(

Alexi

аз за това карам с на 45 ,рънфлатки и то

V.Buzev

Цитат на: Alexi в 11 Март 2016 16:27:23
аз за това карам с на 45 ,рънфлатки и то

Е да така може, ама при мен 18-ки на 45 ще стане спънат кон. 155 магарета са си доста по динамични :)

Ilian Petrov

Аз на 99% реших и летните да са ми 205х50х17.
Мисля, че за Фокус са си идеални.

Pyrhel

Той титаниума точно с такива излиза, но при фокус 17-ките са 7 широки (за разлика от 6.5 при Мондео 3) ^-^
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ekstremniat

Здрасти колегите. Мнение за Firestone SZ90, че ми излизат нови на отлична цена? Някой карал ли е и как се държат. Размера е 205 55 16

Mondeicho

На рънфлата обаче цената е различна (rofl)
и тя не е ниска...

ekstremniat

Цитат на: Mondeicho в 11 Март 2016 21:34:51
На рънфлата обаче цената е различна (rofl)
и тя не е ниска...

Да ама на 14 годишна кола невиждам смисъл да се слага рънфлат.

Dmitarcho

Зависи как се кара колата ;) Ако е предимно извънградско, и можеш да си позволиш такива гуми - може да спаси живот, като знам какви са ни хубави пътищата. То и 14 годишна кола не е хубаво да се кара..ама.. ;)
Ръца Пръца

Alexi

абе рахат е .. не мислиш за пукане на гума ,борда е по твърд и балон да се появи е реално почти изключено , струват си парите

Dmitarcho

Да му мислят гумаджиите .. дето ги слагат и махат тея гуми :) КАто купувах колата, двете бяха рънфлатки ... и аз като не зная .. при първия срещнат гумаджия ... е нямаше такова псуване. В Габрово не знам дали има сервиз с такава машина - доколкото знам, се слагат и махат на специална
Ръца Пръца

dimkaraganchev

Днес ударих бинго. Поръчах си летни гуми за Алмерата Fulda EcoControl HP 205/55R16 91H, с DOT 4915, на цена от само 103,00 лв. парчето. Към тях дават и безплатно вентили, чували, че и манометър. Кеф... :))

ekstremniat

Добра оферта е. Firestone SZ90 идва до мен на 92

Mondeicho

Новата гума си е хубава придобивка, знаеш че ако няма нещо извънредно си караш няколко сезона :-*

gsto

Цитат на: Pyrhel в 11 Март 2016 18:06:53
Той титаниума точно с такива излиза, но при фокус 17-ките са 7 широки (за разлика от 6.5 при Мондео 3) ^-^
Не са ли даже 7.5J  неговите титаниум джанти...аз взех такива за мондеото ама не погледнах какво пише. Коя е най-широката гума, която може да се сложи?

Ilian Petrov

А можеш ли все пак да видиш преди да ги сложиш какво пише на джантите ?

gsto

Цитат на: Ilian Petrov в 12 Март 2016 08:30:58
А можеш ли все пак да видиш преди да ги сложиш какво пише на джантите ?

Ще видя довечера като се прибера.
Гледал съм в нета и съм останал с впечетление, че са 7.5J ама... знае ли човек.

EDIT:
http://www.germancarspares.com/2007-2012-ford-mondeo-mk4-17-inch-alloy-wheel-genuine-7s7j1007bb-374-p.asp
http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-OEM-FORD-FOCUS-17-INCH-C-MAX-S-MAX-15-SPOKE-ALLOY-WHEEL-7M5J-1007-BA-/201530958683?hash=item2eec2e635b:g:DFcAAOSw9N1VkRSr

Тука пише: 7.5 J