Форд Фокус 2.0 Zetec

Започната от ffmk1l, 21 Септември 2011 12:01:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

whaaazp

Много е лъснат Фокуса  ^-^

p.s. С какъв размер гуми караш и на колко ги помпиш?  ::)

ffmk1l

Цитат на: whaaazp в 06 Май 2013 19:18:52
Много е лъснат Фокуса  ^-^

p.s. С какъв размер гуми караш и на колко ги помпиш?  ::)
Благодаря, понякога и на мен ми писва да му робувам толкова. :D Гумите са 215/40, карам ги на 2.5 атм. Някъде бях писал за джантите, параметрите им са 7х17, ЕТ48. Стандартен размер за СТ170. (fe)
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

ffmk1l

Тази вечер се прибрах от Русе с логичния завършек на нещото ми като проект, това което наистина липсваше в тая кола - перфориран кожен салон от Ghiq с ел.регулиране и подгрев, преден и заден подлакътници, за 12-те си годинки е невероятно запазен. Чак самия аз се чудя на късмета си... Цената на която го взех е без коментар просто.

Искам да благодаря на колегите viksata, tha22don, Цонко и най-вече на michael cool, - който отдели време и усилия, за да може всичко това да стане реалност. Мишо - ГОЛЯМ СИ!!! Ето затова е форума!

К.Методиев

Честит да ти е, сега чакаме само да го видим в колата. :)

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

vladi tanev

Честито Вени чакаме сега матриал да изплакнем окото.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

viksata

Слагай го и да го видим ^-^

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

tha22don

Браво, браво!
Може като го монтираш да сложиш и една снимка в какво състояние го беше взел ;)

ffmk1l

Айде, монтирани вече. Само съм ги поприбърсал с влажна кърпа, не съм ги мазал с нищо още. Неприятна изненада, но не е болка за умиране, задната седалка е 2:1, не е цяла като моята и два болта директно отпаднаха, но и така седи стабилно. Разликата може би идва от това, че колата донор е дизел и резервоарите са различни. Остава да монтирам корите, централната конзола и да се свърже подгрева, а и еърбеците, буксите са различни. Въобще, оборудването Ghia спрямо Trend  си е различно.

whaaazp

Честито! Супер запазен изглежда! :)

bay_huy

Със здраве да си ги опърдиш!! Чук съ!!

Danchev

Вече е лачена и отвътре 8)
Купето ти няма ли технологичните места за средните планки да си ги прехвърлиш от донора?
How about a magic trick?

ffmk1l

Цитат на: Danchev в 26 Май 2013 15:56:58
Вече е лачена и отвътре 8)
Купето ти няма ли технологичните места за средните планки да си ги прехвърлиш от донора?
Странно, но ги няма, повдигнах мокета, но на това място е резервоара, а пък там не ми се ще да пробивам.

Bobi

Честито още веднъж, Венко! Супер запазен е салонът. Със здраве да си го ползваш.

michael_cool

Много добре изглежда Фокусника със салона  ;D като сложиш и корите ще стане бомба  ^-^ не , че не седнах на седалките , но си запазвам едно возене на събора  ;D
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!

ffmk1l

Най-после дойде

Поохарчих се по нея тоя месец, само да не ме слуша и.... (batter)

ffmk1l

Монтирах предните кори и централната конзола. Чакам да видя какво ще се случи с другия панел. Може да се каже, че корите не са силната страна на форд, поне от онези години.  ^-^ За задните ще прехвърля само лайсната и кожената част, че не ми се правят и задните стъкла с ел.задвижване, така че ще играе поялника малко. ^-^ Малко снимки на салона, след обилно третиране с Костенурка-та и какво ли не още. (rofl)

tha22don

Много "арен" :) и лъснат! Радвам се, че ще продължи "живота" си в твоята кола  8)

Bobi

Ти направо козметична процедура си им направил. :) Супер е станало, браво още веднъж. Радвам се, че най-накрая намери желяния салон.

hotblooded

Oще една кола която "расте но не старее". Браво за времето което отделяш и труда които хвърляш да подържаш тази кола.

Marlboro

Салона е чудесен, но няма ли подлакътници за Focus Мк1?
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

ffmk1l

Цитат на: Marlboro Classic в 02 Юни 2013 13:16:11
Салона е чудесен, но няма ли подлакътници за Focus Мк1?
Има, даже два. :)) Няма никакви по-големи белези и надрасквания, но все пак си е сядано на него. Да кажем, че вече е случил на собственик, и нали съм си малко маниак по-нататък смятам да го реставрирам на 100% с качествени материали, на хора, които се занимават с това ли ще го дам или аз ще се мъча, ще видим.

michael_cool

Много добре изглежда ... ще се постарая да взема и централния панел тази седмица , че да изглежда завършен салона  ;D
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!

ffmk1l

Най-после колата заработи както трябва на празен ход. Нямам думи, проблема се оказа нещо толкова дребно, че... Утре ще го опиша в темата, огромни благодарности за човека, който наистина разбира какво прави, не искам да споменавам имена. (bow)

slavov92

Със салонаа е уникалнаа колата , и ОЗ просто е ЧУК !  8)

ffmk1l

Сложих централния панел, остана да сложа задните кори, т.е. от двете да направя една. :D Чакам да видя какво ще стане с едни джанти, че откакто продадох железарките нямам зимни такива. Днес беше ден и за баня. :D

ffmk1l

Така...6х16, ЕТ34, по мои сметки 1.3мм навън спрямо О.З. Но ще ги върна, а толкова ги исках тия джанти...Ако бяха ЕТ40, както беше обявил продавача щяха да бъдат моите зимни джанти. Но не било писано. Продължавам да търся.

deshi

E какво не им хареса ?... няма да  ти опират
Грозен си кат` OHC  .....

ffmk1l

Цитат на: deshi в 31 Юли 2013 22:34:28
E какво не им хареса ?... няма да  ти опират
Божа работа, като им сложа гуми и я натоваря повечко, ще стане ясно. Не ми се занимава. Веднъж се опарих с джанти с малко ЕТ, няма да сложа такава с ЕТ под 40. Просто се уморих Гео, пък и 6 инча, така разкрачена, нещо не ме кефи.

deshi

Давай по смело като се върна ще ролвам вежди , ако не ще режа и оувърфендери .... брат аз минах от 13`` на 5 инча  на 17`` на 7.5... режи смело
Грозен си кат` OHC  .....

ffmk1l

Цитат на: deshi в 31 Юли 2013 22:55:24
Давай по смело като се върна ще ролвам вежди , ако не ще режа и оувърфендери .... брат аз минах от 13`` на 5 инча  на 17`` на 7.5... режи смело
Стана малко чат тука, има файда да ролваме вежди, ама джантата няма J, бе Гео...Едно е да уширяваш калници, за да влезе нещо 9-10J...друго е тясна, но изнесена навън джанта. Не благодаря, 5 години я правя тази кола, не е и няма да стане гротеска.