смяна на съединител

Започната от Nikola_1st, 17 Май 2016 00:48:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nikola_1st

Здравейте, колеги! Случва ми се следното:
Карам фокус 1.8 тдци като натисна съединителя на ниски обороти се чува шум, наподобяващ стържене. Ходих при едни мастори казаха ми, че съединителя ми е за смяна. Искам да знам на някого случвало ли  му се е и ако майстора е прав от къде да си купя съединител! Че нищо не разбирам и ме е страх да не ме пратят за зелен хайвер! Благодаря Ви предварително за помощта!

infomar

Или нов, или на старо от някоя катастрофирала. Аз понеже също не разбирам, бих се доверил на този който ще се съгласи да направи смяната - той да намери, или с него да избираме, но после да даде някаква гаранция ...
Съединители не се ли ремонтират...или от два да се прави един... питам принципно, не съм запознат. На времето всичко се ремонтираше.

envo

В никакъв случай втора употреба! Както е казал колегата доверяваш се на майстора и избирате заедно. Ако имаш познат с отстъпки в магазин за авточасти вземи от там.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

VENTCI

Първо се увери, че не е в ред ^-^
проверка

redchampions

Моя на място като го натисна до половината се чува леко тракане, като натисна докрай или отпусна спира. Четох някъде, че е тръгнал. Но си му е време, де.

Alexi

тракането е по скоро от маховика .. той има склонност да изкарва по малко от феродото

sheribg

прав е колегата тропането е от маховика моеш да си караш колата спокойно докато не стане по шумен

redchampions

Един приятел карал навремето някаква Алфа със "тръгнал" маховик не помня колко хиляди км, но доста каза. Ако се развали преди съединителя, какво може да стане, може ли да ме остави насред път или да потроши нещо друго? Иначе мисля, че е ясно, че ако се сменя той ще се смени и съединителя с него.

hotblooded

Може да потроши много неща.  Виждал съм и разцепена скоростна кутия, повредени стартери (напълнени със стружки от заминалия маховик) - също не са рядко явление

MaxMan

Искам да попитам, съединителя на Фокус 1.8 тдци, денферен ли е или обикновен ?

Dmitarcho

Коя година е фокуса ?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

MaxMan

G_o_c_e_v

Цитат на: redchampions в 20 Май 2016 10:54:37
... Ако се развали преди съединителя, какво може да стане, може ли да ме остави насред път или да потроши нещо друго?...
Преди да те остави насред пътя ще ти даде много знаци, че вече е за смяна. Ще похлопва на място, в движение ще се появят вибрации и други неща дет не се сещам. Моя засега само притраква, когато е студен, като се стопли не трака. Но ще го чакам още. Дет са вика може да ме изкара още няколко години евентуално...
Цитат на: MaxMan в 16 Юни 2016 23:34:57
Фокуса е 2000 г.
С обикновен маховик е.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

marti1996

ако съединителя ти тръгне да си заминава, ще усетиш по-това колко е високо педала, ако почне да пребоксува, имам предвид даваш газ, а колата не върви но оборотите се вдигат това е боксуване на съединител