На кои сайтове се доверявате за купуване масла по интернет.

Започната от infomar, 29 Април 2016 15:17:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

infomar

Предстои ми подмяна масло на С-мах бензинка 74 kw. От реномиран фирмен сервиз ми предлагат Total Quartz 9000 5 W 40  - 5 л. на цена около 80 лв. Дават гаранция, че не е менте. В  много от сайтовете намирам масло със същото наименование на цена до 40 лв. разликата е фрапираща.
В сайта http://maslo1...com/ има много интересни предложения и цени. Така както чета написаното в него, вдъхва доверие.... ама знам ли....голямо намаление.. чак се замислям, защото безплатен обяд няма... До сега не съм купувал масло по интернет, а съм се доверявал сляпо на местата където го подменят.... и не съм се замислял за произхода му. Ама сега започнах да се замислям..... :-\

Та моля да споделите на кои сайтове вярвате, че това което предлагат не е менте или с други думи предлагат качествена стока. Все пак цената се различава два пъти...

Сега самите производители толкова са омесили производствата си - съставките в една страна, комбинирането им в друга, пакетиране в трета.... и етикета е "ЕС" без уточнение.

п.с.
За двигател 1.6 бензин 74 кв. на Форд С-Мах 2008г. съм се спрял на масла:

Total Quartz 9000 5w40
TOTAL QUARTZ Energy 9000 5W40

Не знам кое да предпочета ::)

Bivola

Купувал съм масло от там и засега 2-3х.км. проблеми няма.Преди 20 дена и акумулатор си купих от там. Пробвах ги защото са ми наблизо. Разлика в цените има основно по две причини. Първата е, че вече има много маймуни на клона и конкуренцията е голяма и второ сериозно предимство на онлайн магазините е, че имат по-малки разходи, по-малко служители, а и отделно от това голяма част от стоката на сайта не е налична, а се купува след поръчка и се доставя - пример са Макскар-голям сайт, големи реклами, а като идеш на място, почти нищо не можеш да си купиш - "Нямаме Господине, ние сме онлайн магазин".
Минаха времената на киселите сервизи с редичката отпред да ти сменят маслото и да им се молиш и да им се кланяш. В ерата на Интернет просто изборът е голям и не трябва да те учудват тези разлики в цените между сервиз и онлайн магазин.
Просто за информация също така съм пазарувал и от моторнимасла.нет и от там също нямаше проблеми с маслото и филтрите.
За пример само можеш да разгледаш клиентските цени на Кастрола в Мотобул - едва ли трезво мислещ човек ще купи масло на такава цена, при положение, че на тия пари са пълните синтететики, същото важи и за Мобил-а в Омникар.
Добър компромис според мене е Yacco-то, имат магазин в София, цени нормални и според мен са по-добър вариант от Тотал/Кастрол

Dmitarcho

Аз два пъти си вземам маслото от Макскар. Нямам оплаквания ;)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

jo_jo

Тук пишат, защо могат да са по-евтини - http://maxcar.bg/bg/blog/motorni-masla-mente-n11
Аз от масло1 (магазина в младост 3) съм купувал 2-3 пъти масла, филтри и антифриз без проблеми. Аз поне нямам оплакване от маслото, а пък и ако някой лъже ще е нагоре по веригата. Цените му са добри, филтрите са от евро07 (тези, които аз съм взимал), но ти дава част от отстъпката, която той ползва и реално са по-евтини. Човека е точен и съм връщал филтри, които не стават.
Иначе, сервиза, за който дават отстъпка не става. Намира се под моста на интерпред и прави само бели "майстора".

Alexi

и аз бих похвалил масло1 .. взимам 2 пъти вече за баща ми някакъв тотал дето няма 30 лв тубата - не е блокирал двигателя му още  :D

Mondeicho

Аз от бг сайт още не съм пазарувал масло.Сега взех от ибей да видим как ще се представи...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

BeTaTesTeR

Aз се доверявам на motorni-masla.net (autoins.bg), защото ги има в официалния сайт на Мотул като дилъри за България:

Motul resellers

gsto

80лв за 5 литра туба от интернет или около 100лв. за туба от мото-пфое...мисля, че е по-добре да си вземеш истинско масло и да не се чудиш дали ще купиш менте или не.
За друго в мото-пфое не ходи, но поне масло от там можеш да взимаш :)

V.Buzev

Аз си купих Castrol от ТУК. Препоръча ми го познат който редовно пазарувал масло от тях и не е имал драма до сега.

Alexi

да дадеш 100 лв за Формула е разхищение ,по 15-17 паунда е тубата от английски дилър на Форд

gsto

Цитат на: Alexi в 03 Май 2016 11:17:22
да дадеш 100 лв за Формула е разхищение ,по 15-17 паунда е тубата от английски дилър на Форд

17 паунда за 5 литра масло? Къде е това?
А иначе...онова за 100лв. не е формула а си е Кастрол Форд...

Alexi

ми ето ти и Кастрол .. а ако улучиш 40% намаление е по 18 паунда тубата ( поне аз по толкова го купих преди година )

Alexi

V.Buzev

Кастрола който купих от Ойл Груп е ей такъв:

Той и сега е пуснат на добра ЦЕНА
На мен ми излезе тогава 81 лв. 6 л.

Pyrhel

Скоро и масло ще спреш да взимаш от МП :)) При положение, че се взима на 50% от цената там. Ако имате отстъпка от Проспийд Мотулът идва горе-долу на 50% от формулата от МП хаха... Ако не - магазинът на VW форума, които взимат от Проспийд - това ако не вярвате на магазини като НГТ.

По повод Масло1 - много ме издразниха и няма да си купя никога нищо от тях, направиха страшна мизерия в черния петък. Пратих оферти за отстъпки на 10тина човека и стана едно и също при всеки един от тях - всеки от нас си направи акаунт и направи поръчка, имаше промо код, валиден за съответния ден на черен петък, ползвахме го. Всеки потвърди поръчката, за себе си 100% мога да гарантирам, защото много внимавам като цъкам онлайн плащания. Сайтът каза, че е приета и да очаквам доставка, но мина седмица - нищо. Логнах се да видя какво се случва - пише, че поръчката не е потвърдена и да натисна бутона "поръчай" или "потвърди", вече не помня, звъннах на всички, на които бях пратил офертата и се оказа същата ситуация при тях. Доста гейски номера, с което останах редовен клиент на NGT.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

Да не стане като реклама но и аз от доста време си вземам масло от NGT

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Eastbourne

Два пъти съм поръчвал форд формула от масло 1. Втория път поръчах и филтри и ми дойдоха филтри на МАН - made in China.
На следващата смяна реших да сложа Яко и разликата е осезаема. Двигателя стана значително по-тих, докато преди имаше звук на клапани. Брат ми на светофара ми вика - изгасна ти колата   :D
Скоро май-няма да поръчвам от там

redchampions

Цитат на: Иван Вълков в 03 Май 2016 16:31:00
Да не стане като реклама но и аз от доста време си вземам масло от NGT

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

Е каква реклама, нали затова е темата. И аз миналата година взех от maslata.bg, което е същото като ngt.bg, не знам защо имат два сайта, скоро мисля пак оттам.

zloster

Миналата година поръчвах масло 5 литра Форд Формула Еф 5W-30 от МаксКар.бг.
Тази есен взимах масло за скорости 3 литра Кастрол Синтранс Мултивийкъл 75W-90 от Ен Джи Ти/maslata.bg.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/