Монди (Mondeo MkIII 2'0 TDDi '01)

Започната от flowsky, 17 Април 2016 14:24:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

flowsky

Здравейте, колеги!
След дълго четене и мислене каква да бъде първата ми кола и спомняйки си, че баща ми че учи да карам на ексорт комби 1,4 моноинжекция, реших да се оборудвам с този красавец (кръстен от жена ми Монди) - напълно обслужен преди продажбата, с уникална според мен возия и динамика на двигателя, както и със сравнително добър разход.

Какво му смених:
Лайсна на колонката на шофьорската врата (беше я хванала ръждата)
Стъкло на огледалото (аз си го пръснах с един ключ)

Какво липсва:
Капачета на пръскалките (ако някой има излишни - да свирка на ЛС)

Отдолу е прекрасна, освен една малка дупчица на заварката на средното гърне.
Обута е с 205/55 16-ки, които са си за смяна, но ще изкарат лятото.

И накрая една снимчица, като я измия ще щракна повече.

Ilian Petrov

Айде да ти е честита! Много радост и безаварийни километри... :)

Dmitarcho

Честита придобивка ;) Да пазиш калобраните....че тези са си оригиналните и са скъпички, а вършат много добра работа ;) Много безаварийни километри заедно

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

flowsky

Благодаря ви за пожеланията! Важното е че семейството на Форд се увеличи с още един представител. Хубаво е да спомена, че 90%от кола та си е Моторкрафт. Сменени са само задните амортисьори със Sachs, както и консумативите.

Докато се мотаех из Пловдив я оборудвах с нови чистачки и филтър на климатика (стария беше за смяна), както и с нови стелки. Нямам търпение да я подкарам както си му е реда, но това ще стане вкрая на април.

Ако имате мнения, препоръки и съвети, ще се радвам да чуя.

Pyrhel

Само хубаво масло и филтри и това е. Тдди-то е корава машина, да се слушате :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Честито и наистина само безаварийно! Чакаме още снимки и подробности за колата. Между другото Motorcraft амортисьорите са.... Sachs  (rofl)
Колкото до капачките на пръскалките, те са малко скъпички (оригиналните са над 35 лв./бр., имаш и боядисване допълнително), но се преживява.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

flowsky

Снимките ще се отложат, че се прибрах преди малко от път. Личи си, че задните са сменяни (малко е навирила гъзището. ) Иначе маслото го смених с total quartz 7000 diesel, филтрите са Филтрон. Ако ми припадне някоя броня с пръскалки я отвличам.

Mondeicho

Ако ще я взимаш само заради пръскалките си мисля, че няма смисъл и трудно ще излезе по евтина...

flowsky

O, не! Предната броня мисля да е фейслифтовата, дори без пръскалките, които така или иначе по някаква инженерна мисъл са байпаснати и стоят само на дупки. Днес ще проверя бушоните, да не би да е пръснал някой и да са решили да байпаснат цялата система.

Днес е на преглед, утре ще ходи на баня и задължително снимки!

vesso90

Честито колега,със здраве да си я караш!Моята е със същия двигател.Много да се слушате и много безаварийни!  (ford)

Радко

Честито и от мен! Много кеф и безаварийни километри!  (fri)

flowsky

Мерси за пожеланията. Днес я запалих за две минути и странно оборотомера почти закова 1000-ката на празен ход. От какво може да е това?

Mondeicho

Когато е изстинала и я запалиш оборотите са около 900 някъде, поне при мен е така и след малко си падат на 750.

flowsky

Верно, че не беше палена около седмица. Шашнах се.

Dmitarcho

Така е :) В началото държи по-високи обороти ;) Като позагрее...и си падат

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

flowsky

Нощ. Относително добър път. Турбина. Трета. Адреналин. Ерекция. Друга кола за 4 бона аз не попознавам.

V.Buzev

Цитат на: flowsky в 18 Април 2016 21:58:06
Нощ. Относително добър път. Турбина. Трета. Адреналин. Ерекция. Друга кола за 4 бона аз не попознавам.

Честито и безаварийни.

По повод поста ти, за малко пари отгоре при същите условия 2,2 155 магарета и ще се празниш от кеф докат се прибереш у вас (rofl) (rofl) (rofl)

Mondeicho

Мда, ако я и чипоса ще е един непрекъснат процес (rofl)

flowsky

И 18-ки, и st220 пакет. И мокри кърпички.
Днес отивам на преглед без платен данък... супер.

flowsky

Mondeicho

Харесва ми показателя на изминатите километри-предполагам, че са истинските (ford)

flowsky

За това я взех - всичко по колата си е истинско. Основна смяна на ремъци, ролки, и съединител на 310 000 км.

vesso90

Ми тя същата като моята бе,само дето аз съм със CD,не със касетка.Няколко капачки по предната част на автомобила трябва да си намериш,и ще добие по-добър вид.

flowsky

vesso90 Весо, крий твоята някъде, че ако се прибера по село (Считам Търговище за село) да видя майка ми и брат ми сметни, че съм ти ги изтръгнал! :D

flowsky

Отдавна не бях писал, но смятам да се отчета.
Сменихме задни биалетки, заради скърцащ шум в задната лява част, но не се оказа от тях (а и те си бяха заминали). Lamforder избрах.
Предполагам шума идва от горния тампон на амортисьорите, което е ... кофти.
На път скочих в една яма (Врачански пътища, баце!) и започна да причуква при навиване на волана. Още не съм открил причинителя на чукането.
И... една смешна ситуация - заключих си единствения ключ от колата в багажника. Не питайте как, моля ви...
Въпросът е, че нагледно разбрах колко лесно можеш да отключиш Мондео - с отвертка, дървена летва и стоманена тел.
Следва да си извадя дубликатни ключове.

Mondeicho

Ако отзад е скърцане почти винаги виновника са тампоните на стабилизиращата щанга.  Намажи  ги с морска грес ако е от тях и забравяш за проблема (аз вече почти година ще направя и нямам скърцане). Колкото до ключа е хубаво поне един допълнителен да има за такива ситуации.

flowsky

Колеги, помагайте!
Строших си единствения ключ за колата и сега нямам ни най-малка представа какво да правя. Ако някой пита - продавам Мондео МК3

Mondeicho

Човек, как успя да го счупиш? Отиди до ключар и си вземи само кутийката, може и сгъваем. Ако е здрава частта която се нарязва ще ти направи нов, слагаш си твоята електроника с ампулата (внимавай да не я счупиш) или ключаря ти прави всичко. Иначе МП и там ще ти кажат какво им трябва като инфо и колко ще струва.

flowsky

Mondeicho

Поправимо е ще се оправиш...