Focus 1,6 101 к.с. или Focus 1,8 TDdi

Започната от ddimitrov, 08 Април 2016 08:58:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ddimitrov

Здравейте,
Сравнително нов съм във форума затова ще ме извините ако темата не е на правилното място... :)
Та така, доста съм доволен от сегашната Fiesta 1,4 TDCi, но колата ще трябва да минава към друг отдел.. Та накратко въпроса ми е следния: Искам да си взема кола за лични нужди(основно градско/софия/ шофиране). Ценовия ми диапазон е за автомобил 1999-2002/3 година и се колебая между бензинов фокус 1,6 и по-стария дизелов двигател 1,8 TDdi. Кой ще е по добрият избор според вас?
Благодаря предварително за мненията. :)

П.С. а да и да препоръчате добър диагностик, където да мине на проверка евентуално преди закупуване?

hotblooded

1.6 - по малко и по евтини евентуални проблеми, отделно че за градско на газ ще ти е по евтино.... 

hienata76

На твоя въпрос ,ще ти отговоря така. :-\
Първо трябва да обясниш на себе си ,какво ти се кара бензин(газ) или дизел ???

gsto

Гласувам за 1.6 бензин с две ръце.

Иван Вълков

Аз гласувам за ТДдИ-то. Вярно може да възникне проблем с ГНП-то, но в сравнение с бензиновите неволи - прегряване, байпаси,  маслени сигменти...
Приятелю изборът си е твой, говорим за 13-17 годишни коли и там късмета е решаващ. Съвета ми е да направиш тест драйф и на двете, иначе по форумите ще получиш много и различни мнения. Ако се спреш на бензинов вариянт в другия форум всички са доволни от Митко - fordmaniak( това се отнася за София).

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

Цитат на: gsto в 08 Април 2016 11:24:16
Гласувам за 1.6 бензин с две ръце.
И аз. Не мисля, че трябва да обясняваш нещо на себе си в конкретната дилема :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

martin1977

И двете се карат много. TDDI върви една идея повече. Въпрос на късмет е. По-лесна и евтина поддръжка има 1.6. Малко по-икономичен е дизела, но ако сложиш газ на бензина, ще "се родиш" откъм разход. И двете имат известни някои"детски болести". В случая определящ е повече късмета, а не кое от двете е за предпочитане. Все пак съм за 1.6 бензин, с едно на ум. Успех!

ivchotr

Няма лоши коли, има лоши стопани. Аз лично избрах бензинката. За сега съм доволен. Особено при тази цена на газта.

Ilian Petrov

Със сигурност 1.6 на газ, финансово ще е по-изгодно. И кахърите, които ще се появяват, ще са по-бели от на дизела.

ddimitrov

Много благорадя на всички за отговорите. И аз четох за проблемите с ГНП на ТДди-то и че 1,6 се струвал спънат на някои хора и т.н., но винаги си е добре да се чуят още мнения и приемам още ако има някой. :) Ще се търси някой добър екземпляр явно, дано да има запазени още... Явно остава по въпроса със диагностика да намеря въпросния fordmaniak като успея да се организирам, че нещо ми е проблем напоследък. :)

Mondeicho

Ти караш дизелова фиеста, значи имаш известни наблюдения върху този вид двигател. Според мен tddi е здрав двигател с условието да попаднеш на запазен екземпляр. Иначе както казват колегите търси който е по читав.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Dmitarcho

Защо не погледнеш и 1.6 TdCI при фокус мк2, поне от към разход е по-надолу от ТддИ-то :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

ddimitrov

Да имам чудесно лично впечатление от фиестата и двигателя й. Страхотен градски автомобил с най-добрия двигател в този клас - 1,4 дизел на PSA. Но така или иначе за мое съжаление ще трябва да сляза от него и обмислям да го сменя с друг модел поради 3 причини:
1) Ценово добра подобна фиеста е над 4 бона а аз търся нещо до 3. По тази причина и по-новия фокус не е вариант, а и дочувам за 1,6 литровия дизелов двигател на PSA не чак толкова добри неща.
2) Фокуса има малко повече пространство вътре(имам добри лични впечатления и от него).
3) Абе нека има разнообразие, даже се чудя и за други марки вече... :)

Благодаря Ви отново за съветите.

VENTCI

ТДДИ - то е за предпочитане - повярвай ^-^

Ilian Petrov

Защо не погледнеш и 1.8 бензин? Разликата в данъка е около 70 лв. на година. Гледам, че има обяви за 3000-3300 лв.

martin1977

Цитат на: Ilian Petrov в 08 Април 2016 21:37:46
Защо не погледнеш и 1.8 бензин? Разликата в данъка е около 70 лв. на година. Гледам, че има обяви за 3000-3300 лв.
Човекът ако мине границата от 100 коня, по-добре да търси двулитров. Данъка му е стотинки в повече от 1.8, двигателя е по-добър, върви повече, харчи колкото 1.8.

Иван Вълков

Офиса на Форд Маниака
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=64271

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

andi

качвай се на дизелчето ,че ще ти омръзне да сменяш кабели и свещи и ще се чудиш от къде придърпва присяцва и прекъсва :D