Mondeo Mk3 Смяна на кожения маншон на скоростния лост

Започната от Pyrhel, 16 Септември 2011 23:30:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Как да сменим кожения маншон около скоростния лост на Мондео МК3?

Цялата процедура е наистина елементарна и няма нуджда да се разглобява таблото. Ще покажа няколко снимки с обяснения.

С времето и необработването на кожените повърхности, кожата се износва и започва да дразни окото.

Продават се евтини готови маншони от естествена кожа, които можем лесно да монтираме сами.
Първо се развива топката на скоростния лост - обратно на часовниковата стрелка. След това се изважда пружината и ограничителя за заден ход. Третата стъпка е да се извади целия корпус заедно с маншона.

Вкарваме пръсти в заградената част през кожата под корпуса и издърпваме нагоре. КОРПУСЪТ Е ПЛАСТМАСОВ - трябва да се внимава!

Големият модул е захванат с метални щипки:

Корпусът е разделен на няколко части - голяма - цялата основа, малка - хромираният пръстен и основа на маншона. Вадят се заедно и после на свобода се разглобяват. Трябва да се внимава с пластмасовите щипки на малките модули.

От тук процедурата е ясна - махат се скобите, сваля се старата кожа, слага се новата, слагат се скобите обратно и всичко по обратния ред. Ето го и резултата:

Важно нещо, което пропуснах да кажа е, че при сглобяването металните щипки се слагат първо на стърчащата пластмаса и с нея се набутват в дупките. Иначе падат надолу по корите и пак трябва да се разглобява, за да се извадят.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

zar

Много полезна информация.А били споделил къде например се продават евтините алтернативи от естествена кожа?Благодаря предварително!
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

Pyrhel

Взех го от UK за 27 лева. Гледам, че са намалили цената дори: Mondeo 2005-2007 gaiter. Купих го и го смених преди 2 години, не е мръднал.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

и моя ще се сменя .. в задната част има едно желязо отдолу ,част от лостовата система .. с времето това желязо скъса кожата малко .. тоя проблем го има на всички фордове с ММТ6 ..

Dmitarcho

ДАли има разлика в тея маншони, в зависимост дали задната е с "лостче" - като на Алекси, или е с напън - като моята :) Да не стой прекалено опънат маншона :D Алекси ме прекара вече с топката, да с епрекарам сега и аз самичък с маншона :D
Ръца Пръца

Alexi

Митак ,тя и главата на моя се протърка ама работи :))

Dmitarcho

Цитат на: Alexi в 30 Януари 2013 09:38:52
Митак ,тя и главата на моя се протърка ама работи :))

Дай Боже всеки му :P :P :P
Ръца Пръца

zar

Цитат на: Pyrhel в 29 Януари 2013 23:56:08
Взех го от UK за 27 лева. Гледам, че са намалили цената дори: Mondeo 2005-2007 gaiter. Купих го и го смених преди 2 години, не е мръднал.

Благодаря ти! Ще ги прегледам в ибей.
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

Bobi

Оригиналният маншон на Фокуса взе да се напуква, въпреки че го бях сменил преди около 15 к км. Та, какво беше? А, да, оригинална раота. :D

Alexi

оригиналния е от калпава изкуствена кожа и на мондеото е такава .. вземи си от естествена кожа от ибей моя не е мръднал

moni74

Цитат на: Pyrhel в 29 Януари 2013 23:56:08

Анатолий, това е маншон за скоростния лост с късата топка, нали така? Че гледам шипинга до България е 4 лири, и на мен ми идва същата цена ако ползвам фирма до Бургас.

----------------------------

Alexi

точно като за тебе е .. и аз си взех от тия кожата е много хубава само маншона ми се видя малко дълъг и го изрязах леко отдолу

bochev89

А случайно да знаете къде в София се продават такива маншони?

Bobi

Според мен няма къде да я намериш в София, ако изключим Мото Пфое. Аз мисля да си взема: http://www.ebay.co.uk/itm/350619640084?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2648

TourneoRS

Добре де , един автотапицер ако ви го направи от хубава естествена кожа , колко кинти ще струва ?
Имам един познат с това се занимава и навремето го бях питал точно за това , но сега не се сещам какви пари ми каа  ;D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

didon80

Да не пропусна и тази тема за маншона. При мен също има места където стои претрито и дразни. Ще трябва да се сменя.