Мога ли с друг ключ от Фокус да отключа капака?

Започната от internazionale, 26 Декември 2015 17:43:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

internazionale

момчета много се извинявам , че пиша тука обаче неможах да намеря подходяща тема за това което искам да попитам:
токущо си забравих ключа върху двигателя на колата(под капака) резерва нямам , аз с този ключ паля,отключвам капак и резервоар. познавам 10 души които карат фокус , та ако взема от тях ключ дали ще мога да отключа моят капак?
моля ви се , помогнете ми!

Dmitarcho

Ако ти е много разбира ключалката...има минимален шанс да отвориш с друг ключ. Като цяло, не мисля, че ще стане с друг ключ :(
Ръца Пръца

internazionale

сега мисля и върху този вариант. изкарвам патронника , карам го на ключар,правят ми резервен ключ и с него отключвам и капака нали? имате ли представа колко може да ми вземат за резервния ключ? колата е фокус 2000г.

m_focus

Онзи ден имахме подобен филм и ние, пробвахме с други фордовски ключове, но не се получи. Преди време обаче сме отваряли така, така че нищо не губиш да събереш познатите фокусници и да пробваш. Иначе после като си го вземеш твоя отиди при ключар да ти отреже дубликат, няма да можеш да палиш, но поне централното, капак, багажник ще отваряш като се наложи при екстремални случаи като този.
карай форд и бъди горд :)

Dmitarcho

За нарязване на нов ключ, с твой празен пирон струва около 20-тина лв. Как  и кой патронник ще извадите ?
Ръца Пръца

internazionale

ами патронника където вкарвам ключа да запаля. няма ли да мога да го изкарам и да го занеса на ключар , за да ми направят нов ключ?

internazionale

Цитат на: m_focus в 26 Декември 2015 18:36:51
Онзи ден имахме подобен филм и ние, пробвахме с други фордовски ключове, но не се получи. Преди време обаче сме отваряли така, така че нищо не губиш да събереш познатите фокусници и да пробваш. Иначе после като си го вземеш твоя отиди при ключар да ти отреже дубликат, няма да можеш да палиш, но поне централното, капак, багажник ще отваряш като се наложи при екстремални случаи като този.
и след като от онзи ден неможахте да отключите с другите ключове на форд , какво направихте?

TourneoRS

Пробвай и с други ключове първо, избери най-износените. Ключар ще ти отвори колата , но мисля че струваше около 50 лв. Имам бегъл спомен, че наскоро колега от форума беше направил същия номер, но не си спомням кой беше.Къде по двигателя си оставил ключа ? На Ескорта навремето вадих ключ, струваше 20 лв. най-обикновен пирон.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Dmitarcho

Е ти нали не можеш да си отвориш колата, или само капака е отворен, а някоя врата е отворена ?
Ръца Пръца

internazionale

само капака е заключен , иначе и четирите врати са отключени и имам достъп вътре в колата :) и затова се замислих дали чрез този патронник могат да ми направят ключ с който да отключа капака?

mirohristov

Няма ли вариант да надигнеш малко капака при фара и оттам с тел да си закачиш ключовете или от към стъклото там няма ли гумено уплътнение?
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

internazionale

надига се капака но прекалено малко , пък от към стъклото има уплътнение , но незнам.... утре трябва да измисля нещо :)

m_focus

Цитат на: internazionale в 26 Декември 2015 18:51:07
и след като от онзи ден неможахте да отключите с другите ключове на форд , какво направихте?
извикахме ключар и той с една тел дръпна дръжката на пасажерската врата и централното се отключи и воала :)  иначе преди това пробвах с натискане на бутона за отваряне на багажника, който е до волана, но явно като е било включено централното и се задейства някакъв режим, който не позволява на този бутон да отключи багажника.
Някакъв вариант отдолу да бръкнете с ръка/тел или нещо друго, да изсипете ключовете на земята,  това като отчаян вариант...
карай форд и бъди горд :)

internazionale

и аз се замислих затова за отдолу или пък да я тикам или клатя , за да могат да паднат на земята , но дали пък няма да се заклещят на някое друго място по надолу!?! иначе ключовете се намират в средата и са към шофьорската страна

internazionale

ivchotr

Не съм го пробвал още, но съм чувал, че с всеки ключ на Форд можеш да заключиш всеки друг Форд. Но не можеш да отключиш. Малко няма логика, ама така съм чувал.

TourneoRS

Да така е. Там където най-много се използва ключа, съответно се износва и ключалката и може да се отключи шофьорската  врата дори и да се запали колата. Съответно и ключа трябва да е поизтъркан.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Dmitarcho

Да запалиш...трудно, имобилайзера как ще излъжеш ;) И аз съм чувал, че може да се ЗАКЛЮЧИ с друг фордовски ключ, но не и да се отключи. Логиката е, да не ти отворят колата с всеки фордовски ключ ;)
Ръца Пръца

Pyrhel

Пробвано е заключването, работи. С някаква твърда тел отдолу не можеш ли да бръкнеш да хванеш ключа?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

моите съболезнования .. аз се надявам човека измислил тоя начин на отключване на предния капак отдавна да е уволнен

Vanko

Аз пък си мислех че идеята е ключа да си стои в ключалката, не върху мотора примерно.

Pyrhel

И като работиш да го ритнеш и строшиш на 2 - да...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

И аз избягвам да го държа в ключалката... Но ги дам поне в джоб да го сложа. Ходи ли да питаш ключар дали от патрона може да ти направи ключ ?
Ръца Пръца

Vanko

Да, за ритането не го бях сметнал. Старите модели имаха резервен Т-образен ключ, според мен един такъв би вършил чудесна работа да се ползва за капака. Някакъв шанс да се свали решетката, аз даже бих я строшил ако след това има достъп да се бръкне. После от първата морга решетка за 10лв и така. Успех!

Иван Вълков

А ако се махне кората под мотора няма ли да може да се бръкне?

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

road runner

с други ключове забрави :( ако беше голф 2-ка примерно всички от ваг групата с този профил има шанс да го отвориш . Пробвай с нещо покрай патрона на решетката да разместиш всъщност отварянето на капака ( който е измислил тая простотия да си отваряш капака с ключ е бил изключително голям мазохист ) ако не стане пробвай идеята на колегата с махането на кората под мотора и с едно огледалце почвай да гледаш каде са ,като ги локализираш е лесно :) и за да не става така again ходи и си резни един , 18-20лв е за съжаление тоя ключ. За сведение имам 4 и се намират почти из цяла София и околята :)

internazionale

абе доди един майстор. първо с крика вдигна колата , после отстрани надигнахме с ръце капака и го подпряхме с 2-3 дръвчета. взе една тел и ги дръпна и ги изкара. работа за 5мин., но като не ми идва на акъла!?! взима ми 30лв и общо взето съм се отървал. утре трябва да изкарам една резерва :) благодаря за вниманието и съветите момчета, успех и си изкарайте и вие резерви ако нямате :)

ivchotr

Цитат на: Alexi в 28 Декември 2015 18:16:37
... аз се надявам човека измислил тоя начин на отключване на предния капак отдавна да е уволнен

Всъщност има известна логика предният капак да се отваря с ключа за запалването. По този начин се избягва рискът при другите автомобили, докато вдигате капака стоейки пред тях да потеглят своеволно при запален двигател. И на мен ми беше странно в началото, защото Форд ми е последната кола, ама като се замисли човек...

internazionale

братлета не ми върви с тези фордове бе... сега пък си сложих нафта и викам да си напомпя гумата , слизам без да угасвам колата , затварям вратата и чат всичко се затвори , аз останах навънка , тя запалена и така стои. ейййй , умрях от яд направо. нямах друг избор в този студ освен да счупя лявото задно стъкло за да я отворя.
айде , първия път съм виновен, но сега?
вкарах я в гаража , чак март месец ще я изкарам , бал съм я у мамата и без това номера нямам. край с нея....
сега видях стъкло каквото на мене ми трябва и цената му е 30лв , дали действително мога да го намеря за подобна цена навсякъде?

Dmitarcho

Не са скъпи стъклата. Голям не вървеж с това заключване :(
Ръца Пръца