Focus 2 - Въпрос отностно окаването и сваляне на катализатор

Започната от Dobrin_Todorov, 26 Март 2015 10:22:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dobrin_Todorov

Здравейте.

Вчера закарах колата в сервиз Монтана АД /Захарна фабрика/ за оглед ходова част, че ми тропа сериозно.
Казаха, че за смяна са следните неща

L10539 - 2 бр щанги /някакви/

JBU635 - 4бр тампони

Цената която ми казаха беше - 75лв за 2-те щанги и 52лв за 4-те тампона.
Трябва да ми сменят и тампоните на носачите (които имам нови 2бр)
и за работата ми искат 130лв.

Общо 257лв.

Интересува ме дали цената на частите и работата е реална, защото на мен ми се струва доста... ?!

Другият ми въпрос е за катализатора.
Решил съм да го махам, но вчера в сервиза като я вдигнаха ми казаха, че не може да се види номера му и съответно преди да го отрежа не мога да разбера колко мога да му взема, защото бил под турбото.
Съответно за да го отрежат трябва да се разглоби турбото и пак свят пари за работа.
Ако някой има опит моля да помогне.

Благодаря.чч

TourneoRS

Каква марка са щангите и тампоните? За работа не мога да кажа, но може да провериш в още един два сервиза колко ще ти вземат.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

sinnerman

Мисля, че в Мото Пфое е безплатно преглед на ходовата част включително и проверка на амортисьорите. Не си длъжен да си сменяш частите при тях. За катализатора също ще ти кажат по номера на рамата. Така ще имаш по- ясна представа, какво е за смяна. Частите, най-добре сам си ги купи от където решиш и иди в някой сервиз да ти ги сменят.

Dmitarcho

В Габровското МП не е безплатен прегледа на предница /ходова част/, но беше нещо от рода на 20-тина лв.
Ръца Пръца

Dobrin_Todorov

Сетих се за един сервиз с който фирмата работеше преди - Техно Колор Груп /до кръговото на 4-ти километър/.
Вчера звъннах на приемчика и сключихме сделка за 70-80лв работата.

Другата седмица благодарение на TourneoRS ще имам и частите на прилична цена. (clap) (clap) (clap)

peterpetroff

Като гледам по номерата, които си дал за частите имаш за смяна две кормилни щанги , два тампона за носач-предни и два тампона за носач-задни. Хубави щанги (Lemforder-препоръчвам, TRW, Febi-Bilstein) можеш да намериш на цена около 50 лв. за брой, тампоните за носачите: предните са евтини- 5-6 лв. парчето, задните са малко по-нагоре, да речем 12-15 бройката. Говоря за реномирани марки...струва си да дадеш малко повече пари за да избегнеш повторната смяна и закупуване на тези части след няколко месеца. За труда по смяната? Какво да ти кажа, тук цените варират от 1 до x4. 50-60 лв. е сносна цена за труд по смяната на 4 тампона и 2 кормилни щанги- другото са известни сервизни номерца. Между другото, TRW  ги дават като оригинални резервни части от оторизирните представители на Opel и Chevrolet за България, така че поне в това отношение можеш да се довериш на тази марка. Lemforder няма нужда от препоръки- достатъчно доказали са се като качество, за която се и плаща високо. Успех по ремонтите на Фокусника!

Dobrin_Todorov

Вчера свалих катализатора. Беше доста задръстен /питите са 2/.
В момента има търсене на катализатори от Форд и Мазда, цената за моя ще е м/у 250 и 400 лв.
В понеделник ще кажа за колко съм го дал.

Има разлика и в вървежа на колата.

Gredarov

Dobrin_Todorov

Цитат на: Gredarov в 09 Април 2015 05:21:15
При теб не е ли дпф/фап филтър

Нямам си и идея, не знам.
Извадихме 2 пити от катализатора.
Взех му 250 пари.

darkness0701

колега можеш ли да дадеш повече информация относно катализатора, къде го проверяваш колко струва, къде ги изкупуват, кой катализатор от колата и т.н.