Пръскалки за предното стъкло на Форд Фокус

Започната от blago87, 22 Ноември 2011 12:27:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

blago87

Здравейте, колеги.Доста се рових по търсачката, но или не работя както трябва с нея, или наистина няма такава тема. Та реших да пусна тази тема, защото напоследък в главата ми се върти една идея за смяна на пръскалките на предното стъкло, тъй като както всички знаете сегашните са с по 2 дюзи, т.е. пръскат по 2 струи с течност всяка. Това, което ми се иска е, да сложа пръскалки от модел, който има дюзи, които да правят течността на мъгла, тъй като ми се струва, че те са доста по-ефективни. Забравих да кажа само, че е желателно тези дюзи да се сложат, ако е възможно без преправяне на пръскалките или техните отвори. Та моля, ако някой от колегите е правил тази интервенция да я сподели. По другите форуми гледам, че има марки коли, чиито пръскалки стават от едните на другите и обратното. Дали някой знае коя кола може да стане донор на такива пръскалки за моя Фокус.
П.С. Един колега с Мондео беше споменал,че е сложил пръскалки от Шкода Фабиа, но доколкото аз знам те не са на капака, а са в неговата основа.

petarrs

И аз искам такива. Лошото е , че се сещам за това едва когато някои повдигне въпроса. Анатоли (Pyrhel) си е сложил такива имам спомен, но нещо не намирам темата. Пишеше и от каква кола са.

beware of the monster

Pyrhel

Да, аз съм с такива пръскалки (ето как изглеждат: цък). Моите са от някакво BMW. Наложи ми се преправяне на буксите само. Тъпото на пръскалките от БМВ-то е, че щуцерите за маркучите са в кофти посока и малко се нагряват и изкривяват, за да се свържат.

Шкодовите са под капака и нямат подгрев, трябва да се приспособява...

И сега малко инфо от извора на Форд :P Новият Фокус фабрично е с пръскалки, които не пикаят, а правят струйки, имат и подгрев. В Българско все още не се продават като резервна част, но ги намерихме на добра цена отвън. Ще пусна една тема след малко (като сметна точно колко струва с пристигането) и да направим една обща поръчка - примерно 20 броя... По груби сметки 10-12 лева ще излезне бройката :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tha22don

Така, и аз съм гледал за този мод из чуждестранните форуми - по-точно UK.
Там вземат от новия Фокус МК3, чиито пръскалки са за тип мъгла. В youtube даже мисля, че има клип с присадени такива на МК1 и заснето преди/след. Ако го намеря ще дам линк. Пръскалките се подменят без никакви модификации - махаш - слагаш. Отдавна се чудя дали да си поръчам ето тези, които са с подгрев дори:
http://www.ebay.co.uk/itm/160663262130?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649#ht_2892wt_1139
Само дето аз нямам подгрев, но едва ли ще пречи :)
Пращат до България - комплекта излиза около 24,50лв. с доставката.
Спира ме проблема, че са фиксирани, т.е. не могат да се насочват, както дюзите на сегашните. Както ги сложиш и където пръснат - това е. Ако знам, че ще са както сегашните и някой се престраши. Аз 25лв. ще отделя чак другия месец за тези пръскалки и ще се прежаля. :D

blago87

Ами аз също нямам подгрев на пръскалките, така че е без значение това и за мен. Само да пръскат на мъгла, а колкото до пръскането при висока скорост, в Пежо форума гледах, че също имаше някакви мнения, че при висока скорост струята не стига го горния край на стъклото. За сметка на това пък, те имаха алтернативни оригинални пръскалки пак на цена около 25 лв. Ако има шанс за обща поръчка аз също съм "ЗА". Ако се навие някой колега, който може да пазарува по И-бей може да се комбинираме.
П.С. Колега, Pyrhel, да разбирам ли, че ако нямаме подгрев на пръскалките може да сложим такива от Ягуар без преправяне, както и, че такива нови са по-евтини от тези по обирджийските автоморги, собствениците, на които изглежа че не познават особено парите и слагат цени "на вкус"(и ето един пресен пример за това-един приятел търси стоп-машинка за Ланчия Дедра,за която му поискаха 24лв. в автоморгата , след което той си намери чисто нова от един магазин за авточасти за 8лв.).

Vasilev

Имам някакъв спомен от тест драйва на новия Фокус, че не пръска мъгла. Мисля, че беше не 3 струи.

Pyrhel

momo76

Аз съм с такива от Шкода Фабия или Октавия 1.
Трябва малко преправяне за да паснат. Малко са по дебели и не влизат в отвора на капака, но с макетния нож се сваля малко от едната страна и влизат. Пръскалата са без подгряване но си имат място за нагряващия елемент. Аз си свалих подгряването на оригиналните и го сложих на Новите.
В интерес на истината може и под добре да пръскат. Моята едната стои малко настрани и пръска и в ляво от колата. Насочването на струята е като на горното клипче. Май и аз ще минавам на вариант от Фокус.

sparky

blago87

Alexi

ако ще поръчвате от фокус 3 мога и аз да се включа с 2 броя ..

Чебурашка

Аз искам да попитам за пръскалките от ягуар за които се говореше по-нагоре в темата стават ли за форд без преправяне,ако не стават и аз ще се включа за тези  от фокус 3.

Pyrhel

Чебурашка

Еми тогава ако поръчвате  +1 комплект пръскалки  (ford) фокус 3

blago87

Току що видях в YouTube един клип, на който на Мондео мк3 са поставени пръскалки от Фолксваген Голф 3 или от Поло..Как мислите вие?

dimkaraganchev

Това лято смених пръскалките на Примерата с такива от Volvo V-40. Поръчах ги от Мото-Пфое по интернет. Мисля, че струваха около 20лв. двете. Без подгрев са, пръскат хубаво във вид на мъгла. Парт-номера им е 30655605. Предполагам, че ще станат и за Фокус, но трябва да се провери.

Чебурашка

Аз сигурно ще ги пробвам (idea) въпреки че тези от мото пфое са повишили цената и са около 25 лева вече
ПП:Ако не се организира поръчка за дюзи от фокус 3   ::)

dimkaraganchev

Опа, лека корекция. С доставката са ми излезли точно 30лв.

supertorr

От днес съм с пръскалки от Фокус 3

Поръчани от e bay за по 2.85 £ и доставка за 2.50лв. и малко повече чакане да пристигнат. Също някаква странна история с ценообразуването на поне 2 от продавачите- променят цената от около 3£ на до 12£...
До сега
и сега.
Нещо много ниско ми идва - до 1/2 на стъклото. С повдигане с 1-2мм от правилната страна и стават нещата. Следва продължение...

tha22don

А остава ли течност/вода по капака от пръскалките до стъклото, че в английския форум имаше оплаквания по този повод...

don_Kyci

и аз съм за 1 комплект...тези пикливи пръскалки адски ме дразни във фокуса..

tha22don

Днес взех от МП две пръскалки "мъгла" без отопление за 8.08 бройката. Part No: 1708796 ( с отоплението е 1708797 )
При първоначалния монтаж не ми хареса до къде хвърля капките по стъклото.
Четох из чуждите форуми, че някои подпъхват "нещо" в предната част на дюзата, за да я повдигнат и да пръска по-нагоре.
Аз сложих гумена термо-лента отпред, но незнам колко ще е ефективна и си мисля, че ще се сплеска...
При покой на автомобила, дюзите пръскат до средата на стъклото - пак се чисти стъклото, но моето беше сравнително незамърсено и незнам как ще е при по-лоши условия.
При градско каране "мъглата" стига нормално до стъклото и се чисти добре. Може и да си внушавам ;)
За извънградско - през уикенда имам ходене и ще тествам - тъкмо го дават и дъждовно май.
Неприятните неща - остава повече течност след приключване на операцията по капака на колата.
Може би се решава като се сложи еднопосочен клапан някъде по пътя на водата/течността - т.е. маркучите - четене пак по чуждите форуми.
Ще поразровя да видя в БГ какви пари са, че в ибей имаше по 3.5 паунда за бройка.

Dmitarcho

Мен това с разликата в пръскането при покой и в движение много ме дразни. Хайде в града ... се ядва, не се кара толкова бързо пак си пръска по цялото стъкло. Ам ако излезна извън града ... ужаз - едвам стига средатата на стъклото ... и само мажат чистачките ;)
Ръца Пръца

mirohristov

Цитат на: dmitarcho в 19 Септември 2012 19:31:37
Мен това с разликата в пръскането при покой и в движение много ме дразни. Хайде в града ... се ядва, не се кара толкова бързо пак си пръска по цялото стъкло. Ам ако излезна извън града ... ужаз - едвам стига средатата на стъклото ... и само мажат чистачките ;)
Че ти с такива пръскалки които пръскат на мъгла ли си на мондеото?
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Dmitarcho

Мне :) Като неговите старите с по два пишльока :) Но и те пръскат различно според скоростта с която плува кораба :D
Ръца Пръца

tha22don

Само да отбележа, че в UK-форумите потребителите с Мондео-та МК3 не бяха доволни от пръскалките тип "мъгла" от Фокус МК3...   (gathering) дано да е индивидуално при всеки.

Alexi

тия оригиналните са на миниатюрни ябълки и се регулират ,можеш да си ги настроиш така че да пръскат където трябва винаги

Dmitarcho

Като ги настроя да пръскат нормално когато колата е в покои - при движение пръскат много ниско. Ако искам да пръскат както трябва в движение - на място /на светофар примерно/ ще мия стъклото на този зад мен ;) Оставил съм ги в някакво средно положение - играх си един цял следобяд - 2 казанчета вода заминаха ;)
Ръца Пръца

supertorr

Аз сложих такива преди около месец потвърждавам мнението на колегата. Замислил съм и аз да подлагам нещо за по- високо пръскане. Очаквам да видя и това за клапаните че че ми пречи толкова това, че остава и по капака

Pyrhel

Нещо не схващам това с клапана как ще намали мокренето на предния капак? Той се мокри когато се спре да се пръска - това, което вече не е под налягане пада свободно. Дали ще има клапан, който спира обратното връщане на водата - все тая. А такъв клапан има, намира се долу на казанчето, точно след помпата във вид на Г-образно маркуче :P