Изображения във форума

Започната от Pyrhel, 25 Ноември 2014 01:10:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Хальооо (hello)

Преди време picasa-та на Google, сега и Facebook смениха URL-ите към част от снимките. Фейсбука се очаква постепенно да се ограничи директният достъп до снимките (линковете да завършват на .jpg, примерно) и да остане само варианта с 3-те параметъра - oh, oe и __gda__. С което прецакват хората като мен, които подло ползват Фейсбук албумите за хранилище на снимки и hotlink-ването им към форумите.

Явно трябва да се намери друг вариант. За момента все още разглеждам безплатните хостинги за снимки, които не ги изтриват след определен период от време. За момента цъкам snimka.bg, ще пиша с впечатления. Като цяло едина от МНОГО добрите алтернативи остава Picasa-та, но в момента, в който свърши пространството ви или цакате или правите нов акаунт. Цакането не беше особено много, приемливо е.

Главната причина, поради която пускам темата е с един призив. Когато попаднете на тема без снимки, моля, репортнете я, за да може да се оправят проблемните. (beer)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

в някои форуми ползват това http://postimage.org/ ,като е вградено във форума - даваш качи снимка отваря се тоя сайт който е с елементарен интерфейс ,не съм забелязал да ги трият след време

G_o_c_e_v

Снимка бг ползвам от как съм почнал да ползвам интернет, сиреч от 8 години и не е имало проблеми досега.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

opex

В снимка.бг нищо не ми е изтривано откакто имам акаунт, а влизам много рядко.
Но интерфейса им ми се струва доста скапан, за това от много време ползвам prikachi.com
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Така е, надявах се да имат мобилен апп като снимам директно от телефона да мятам, ама нейсе.
Алекси, ще го разгледам това, мерси.

mirohristov

В най-важната тема липсват снимките.  (facepalm)

Среща в София
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Pyrhel

При нормален (не бърз) отговор, както и в страницата за изпращане на ЛС трябва да се показва линк "Качи изображение". Може да се ползва, за да се качват снимки лесно на външен сървър, в случая postimage.org :) Post Image предлагат оразмеряване на картинките, които се качват, така че ако НЕ искате да намаляват качеството и резолюцията - можете да цъкнете върху "Не оразмерявай изображенията". Приемам предложения за по-умен превод на "Upload image", че на български ми куцат тия съчетания :-X

И те така. 8)

Dmitarcho

Супер е това :) Винаги ми е било не удобно когато искам да сложа снимка някъде, а не може през "бърз отговор" ;) Супер :P
Ръца Пръца

Alexi

ама трябва да добавиш малко повече опции на бързия отговор от години чакаме .. да има линкове смайли както и това за качване на изображение

TourneoRS

Аз пък за пръв път го използвах , и какво е това  bulletin board код като пълен клаик да попитам ? :)

отклоняваме се от темата малко .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Pyrhel

Нали това е идеята на бързия отговор - бърза форма за прост текст, без нищо, пък който иска нещо допълнително - цъка бутончето отговор и там са хилядите мигащи неща :D

BBCode е примерно:
[url=abc.com]ABC чиливизия[/url]

opex

То като е написано на български някой олигофрен пък ще се запъне на "какво по дяволите значи качи..."
Upload и това е, пък ако не разбират - пътен знак Ж9. Днес от срам поне английски трябва да се знае.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Alexi

може да бъде "ъплоъдни пикчър "

momo76

Цитат на: opex в 11 Декември 2014 23:39:31
Днес от срам поне английски трябва да се знае.
То може да си знаеш английски, но това не значи, че трябва да пишем на английски. Все пак сме Българи и си имаме прекрасен език.