2004 Ford Mondeo 2.0 TDCi

Започната от Septerra, 18 Ноември 2014 13:10:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Septerra

Готови за зимата и за път. :)

Septerra

След 15 часа път - туп в Прага.

... иии - какво да видя. На същата улица, на която съм - плевенско Мондео МК3.  :D

m_focus

:D
Българската фордово-мондеевска мафия се е събрала в Прага на конкретната улица :)
карай форд и бъди горд :)

ihovahi

Геле, няма нищо случайно да знаеш  :D :D :D
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Septerra

Мисля да му оставя бележка с името на форума и Мондео групата във ФБ. Може да се присъедини. :)

Septerra

Юнак без рана не може - след 3100 км. безавариен път вече сме в България с леки щети от една немска много любезна дама. :)

ihovahi

Важното е, че сте добре бре :) А и като е била дама... ясно ми е щом казваш, че е била любезна... така ли му викате вече  :D :D :D

SICKandPROUD

Нищо и няма на колата, малко плюнка и бая търкане. Ще е като нова.
ПС: Началника каза да ти пратя поздрави, ще свирите на 20 с него...

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Septerra

Уха! Да вземете да минете и вие, ако искате и можете? :)

Иначе колата беше огледана от майстора, сигурно другата седмица влизаме за лека пластична хирургия. Преди това трябва да видим със застрахователя как ще вземем парите на немците за щетата...  :D

SICKandPROUD

Дано ти платят щетата по Немски стандарти. Иначе за 20 ми е рано да кажа още. Много са факторите при мен... Иначе имам мерак да се видим.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Septerra

Вече всички щети по автомобила са отстранени - предницата е като нова, остана една щипка на фара да се оправи. Сложихме и парктроник, глезотия си е.

Междувременно направихме и една профилактична диагностика на мотора, показа нито една грешка. :)

Mondeicho

Браво, изглежда като нова. Парктроника си трябва, аз повече се радвам на камерата, но с тези кораби няма как.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Septerra

Готови за събор! :)

Веднага след събора имаме посещение при майстор - масло, филтри, два предни носача, кормилна рейка, ремонт климатик и блокирала ръчна спирачка на задно дясно колело. Междувременно аз ще се погрижа за някои дефекти, които отдавна ме дразнят - светещата лампа на еърбега (имам една скъсана жичка), изгорели крушки по таблото, че даже и спирачните апарати мисля да си изчистя и боядисам най-накрая. Слагам и летните гуми и аре на море. :)

ihovahi

Ейй от къде ги вадите тия лъскави коли не знам. Ама знам от къде ще си токна нафта  :)) :)) :))

Dmitarcho

Ако успееш да ме превариш, за нафтата :) и аз измих моята...и след автомивката карах като пенсионер :)
Ръца Пръца

Mondeicho

Ее, тя вече евтина нафтата няма смисъл да се цапате (rofl) пък и колата тъкмо е напудрена...

Septerra

И аз карам като пенсия, да видим утре дали ще завали. :)

Septerra

За жалост нямам снимки за документация, но последните дни по колата стана следното:

- масло + филтри
- рециклирана кормилна рейка + сменени предни носачи (с тампони и шарнири) + нова хидравлична течност + реглаж на предница + сложени летни гуми
- оправен и зареден климатик
- раздвижени задни спирачни апарати (механизма за ръчната спирачка)
- активиран софтуер за темпомат - скоро ще се помъча да набавя и джаджите
- отстранен един проблем с еърбега (остана още един, неизвестен)

Резултатът - предницата е като нова - няма чукания в рейката, воланът стана една идея по-директен (явно е имало луфт в рейката), дупките ги минава като танк с новите носачи. Останаха два неприятни шума от мотора - единия е при 1500 об/мин и го издирих откъде идва (един маркуч от кулера се опира в предната част на магарето), а другия не мога да го хвана още - при празни обороти е глухо румолене. Май идва някъде от зоната на снимката:

Dmitarcho

Проблема с тази тръба от кулера и аз го имах...подложих една мокра кърпичка...и вече година карам така. Товя имах под ръка тогава :)
Ръца Пръца

Septerra

Като голям късметлия, вече си имам работещ темпомат. :)

Всички необходими жици си бяха прокарани заводски по колата (за пореден път). Взех от UK еърбега с бутоните, от тук бутоните за педала и активирахме софтуера (тенкс, Pyrhel). От раз взе, че стана всичко - даже и индикация на таблото си има. :)

ihovahi

Честито. Ще усетиш благинката при дългите пътувания по магистрала които си замислил  ^-^

Иван Вълков

Честито за темпомата!!

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Mondeicho

Честито, наистина на дълъг път е много полезно!

Dmitarcho

Ей....само аз не мога да го подкарал моя темпомат :) Със здраве да си го ползваш ;)
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: Dmitarcho в 27 Март 2016 11:25:03
Ей....само аз не мога да го подкарал моя темпомат :) Със здраве да си го ползваш ;)
Какъв беше проблема при тебе - нямаше кабел до ECM - a ли

Dmitarcho

Да не спамим темата :) Опънах два кабела от компа до бушониерата под волана...но или ми трябва още един кабел, или бутоните не работят или и аз не знам :)
Ръца Пръца

Septerra

Мерси на всички. :)

Още след един месец ще му направим 4-5000 км. тест. Засега работи безотказно.

Septerra

Отдавна нямаше движение по темата. В момента сме с колата на дъъъълго пътуване из Европа, засега сме минали около 2500 км. Машината, както винаги досега, си се движи без проблеми. До преди Германия даваше разход под 6/100, но след няколко стотин километра по аутобана с постоянна скорост 170-180 км/ч и временни пикове по-нагоре, разходът скочи на 6.5.

Като приключи всичко, ще пусна повече снимки.

Тук сме в Берлин, просрочили времето за паркиране с 25 мин. Но ни се размина. :)

Mondeicho

Определено колата е страхотна за дълъг път, не се чувства умора и ти доставя голямо удоволствие.

Septerra

Старо магаре, ама все още вдига 200+ км/ч. И то въпреки 115-те си конски сили. :)

А тук следваме пет години по-младата Kuga. :)