Легналите полицаи

Започната от Pyrhel, 02 Септември 2014 21:55:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Имаме тема за паветата, трябва да оплюем и легналите полицаи!
В Младост и Студентски град в София почват да прекаляват, вече като ходя нанякъде трябва да правя схеми за:
1. Къде няма павета
2. Къде има най-малко дупки и няма кратери
3. Къде няма пропаднали пътища, заради съседни ремонти
4. Къде няма легнали полицаи през 40 метра (като в Младост... )
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ihovahi

На мен ми направи впечатление, че в Чирпан вече нямат легнали полицаи - всичките са ги махнали. А според мен това беше един от градовете с най-много легнали полицаи.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Pyrhel

Ааа, не мисля, че някой може да води Стара Загора, като цяло това е някаква мания за уж безопасност към пешеходците, а колко по-лесно е да се вкарат в ред те. Сега още по-непредсказуемо изкачат, днеска се изнервих яко (mad)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Danchev

Welcome to town :D
Ако не сте виждали кръгово с легнал милиционер елате ни на гости :)
How about a magic trick?

Marlboro

То с тия в софия, скоро ще направят кръгово, върху полицая... Мегдан има.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

SICKandPROUD

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

opex

почнал съм да им свиквам и стига да не са като планина нямам нищо против - убиват скоростта, намаляват разхода, намаляват риска...
след като тия дни преасфалтираха целия Каблешков и на долу целия бул Овча купел от колелото на 4ката до Житница и махнаха паветата съм още по-доволен
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

pantata

Цитат на: Danchev в 02 Септември 2014 22:34:20
Welcome to town :D
Ако не сте виждали кръгово с легнал милиционер елате ни на гости :)

В младост си имаме Т-образен светофар с ленали полицаи и ями, които само джипове не заобикалят.

martin1977

Цитат на: opex в 02 Септември 2014 22:50:30
почнал съм да им свиквам и стига да не са като планина нямам нищо против - убиват скоростта, намаляват разхода, намаляват риска...
след като тия дни преасфалтираха целия Каблешков и на долу целия бул Овча купел от колелото на 4ката до Житница и махнаха паветата съм още по-доволен
Колега, как ще намаляват разхода ..... Виж - скоростта я намаляват, риска също, но разхода го УВЕЛИЧАВАТ - преди полицая бием спирачки, след него ускоряваме - това намалява или увеличава разхода на гориво?

opex

спира ме да се "ръчкам" т.е. карам по-спокойно... това имах предвид

е, ... там където ги има :))
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

escobar

На мен много ми допада концепцията като направят легнал полицай, няколко дена да го оставят небоядисан и без знаци за предупреждения.

martin1977

Цитат на: escobar в 03 Септември 2014 10:09:24
На мен много ми допада концепцията като направят легнал полицай, няколко дена да го оставят небоядисан и без знаци за предупреждения.

Аааа тогава е големия купон ... в Люлин има няколко такива и всеки ден никнат като гъби и ги боядисват след месец-два, та и повече .... знаеш ли докато ги научим какво скачане пада .... даже вчера на един ХлОпел там му остана бронята .... и човека спря, прибра си останките в багажника, поздрави роднините на легналите полицаи и тези, които са ги поставили и си замина ... но сме безсилни пред простотията на българските управляващи ... то затова и народа вече взе да изтрещява ....

Marlboro

И цената на които си ги плащаме е интересна, който желание и има здраво сърце, може да се поинтересува.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Мишо

По-миналата година май беше с предишния ми Ескорт. От Горнобански път пускам по ул. ''Обиколна'' (сега е ''Президент Линкълн'',че си нямаме видни българи явно-мноооооо цензура) в кв. ''Ориндж Каунти'' (Овча Купел). Вечерта към 9.30 лек дъждец припръсква,парното лееекинко повява топличко,музичката тихо,леко отворен прозорец да си пафкам,сам в колата,кефец-просто си се шляя по инерция с 40-50 км/ч,никакви коли и такива от Бързия по улицата.....абе рай. Първата пешеходна пътека никакви обозначения,че има планина-нито знак нито нищо,да не говориме за светлинна сигнализация изобщо........и ПРААААААС Ескорта направо полетя,отпред удари много яко нещо а задницата падна последна........спирам и слизам да видя какво става,светя с телефона под колата да не съм счупил картера и почти нищо не виждам,отивам до планината (легналия милиционер) да светя и там за разлято масло,дъждеца продължава да припръсква а на мен ми идва тия дето са сложили това подобие на легнал милиционер и никаква сигнализация да ги изям с все кокалите.......и пак мнооооо цензура

Dmitarcho

Не може ли да се осъди общината,ако така леееекинко си разбиеш колата на не обозначен полегнал милиционер ?!
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: Dmitarcho в 04 Септември 2014 13:24:01
Не може ли да се осъди общината,ако така леееекинко си разбиеш колата на не обозначен полегнал милиционер ?!
"Несъобразена скорост" ти лепват хомосексуалистите от КАТ ако поискаш акт за ПТП.... и иди се разправяй. 

Dmitarcho

Е 50 км\ч несъобразена скорот ли е ?!? Като няма обозначение за препядствия по пътя...с какво да се съобразявам. С чисто новия асфалт,на който са решили да оставят гърбица ;)
Ръца Пръца

opex

"несъобразена с пътните у словия скорост"
както винаги малкия еткст е важен
qaяכSTuning
Suum cuique

escobar

Аз мисля, че е редно всеки да си търси правата.
http://www.monitor.bg/bin/marticle?id=417893

Попадал съм и на други подобни статии.

Dmitarcho

Е те пътните условия с нищо не подсказват гърбица на пътя ?!? Говоря за необозначени легнали милиционери, когато няма нито знак,нито маркировка на пътя. С кои условия да се съобразявам тогава ;) Те са идеални ;)
Ръца Пръца

opex

те и дупките не са обозначени :) а има такива дето не-само карат колата ти да отскочи
qaяכSTuning
Suum cuique

Dmitarcho

Има и доата осъдени общини,че и държавата, заради поражения по колата от дупки ;)
Ръца Пръца

escobar

Има разбира се, застрахователите си ги съдят мощно. Не се кефят да са на минус.

hotblooded

Застрахователите ги съдят, но е сериозен проблем да си вземеш акт от КАТ в който не си виновен ти :)

escobar

От КАТ се вади протокол. Бащата мина по този път - не беше трудно и не излезна той виновен.

opex

Хайде който познава стъпките на процедурата и/или е минал успешно през нея да я опише, убеден съм че след това рано или късно ще има ефект. В момента много хора не знаят или не вярват, че може да има положителен ефект, заради което махат с ръка или не им се занимава. Поради което не се правят също и застраховки.
qaяכSTuning
Suum cuique

Мишо

Честно казано бях адски полудял и мислех да си търся правата. На другия ден огледах колата хубаво на канал и нямаше нищо-доста корав се оказа Ескорта. Нямаше за какво да се хвана дет се вика.

Dmitarcho

С подробности не съм запознат ... но първото нещо което трябва да направиш, е да се обадиш в КАТ ... да дойдат да ти напишат портокол за ПТП и да опишат щетите. После с тоя портокол се завежда някакво дело, но натам вече не знам вече как се процедира.
Ръца Пръца

martin1977

Някои колеги споменават за някакви застраховки. Само да поясня - щетите от полегналите милиционери са главно отдолу под колата, а няма застраховка, която покрива щети по дъното на колата, каквито и да са те. Дори за праговете не съм сигурен. И бронята ако има повреден "нож" или е жулната отдолу - също не го покрива. Виж- ако е строшена бронята отпред или отстрани - да, покрива се, но при легнал полицай няма как да счупиш отпред бронята, освен ако не е един вид безмоторно летене с 120 км/час. А да осъдиш община в Абсурдистан /тоест България/ и тем подобни глупости, е все едно да пикаеш срещу вятъра и да останеш сух.

hotblooded

Знам човек на който по Каско му изплатиха за счупени кори отдолу (защото лично правих колата и плащаше застрахователя). Така че това не е вярно