Предложение за тема "Какво направих по колата си днес"

Започната от Besniq, 29 Август 2014 11:10:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Besniq

В темата всеки може да споделя какво е подменил, доработил, добавил, най общо какво е правил по колата си днес + снимка (ако има) !
Мисля, че темата ще е доста активна и интересна, надявам се на одобрение от Модераторите.
Благодаря !

Да започна пръв...

Днес си смених генератора защото загубихме зареждане...стария беше много зле, четките бяха финиширали, а и повърхността на която контактуват беше съсипана.

hotblooded

Teзи неща се описват в дневника, колега. Но както реши ръководството

Besniq

Цитат на: hotblooded в 29 Август 2014 11:18:31
Teзи неща се описват в дневника, колега. Но както реши ръководството
Ами аз искам да си пазя дневника "чист" в него пиша само положителното...но да, както преценят Модераторите !

Pyrhel

✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Besniq

SICKandPROUD

Готина тема. Аз вчера ги правих тези работи, но да се похваля.
Нови свещи с кабели за двигателя, нов термостат и двата филтъра на газта. Преди около 2месеца сменях съединител с лагер помпата, предни амортисьори и консумативите към тях. Снимки после, като слезна до колата, че сега ме мързи.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

martin1977

Аз пък днес още нищо не съм направил, но довечера и утре се очакват действия, ще пиша. Но ако темата е какво направих по колата си последните месеци, определено на мен лично няма да ми стигне една седмица и 200 страници да пиша :D

escobar

Изпънах я 500 км магистрално да поразвижа двигателчето, че последните 2 месеца само 300 км съм навъртял и то къси градски дистанции.

Besniq

Днес отново си боядисах апаратите, че нещо много грозен вид бяха придобили за 1 г... вече са доста по свежи и добре изглеждащи !

SICKandPROUD

Днес с Ванката (най-вече той) прекарахме кабели за трип компа. :D

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

nikolai_kn1979

Масло 5w40 + маслен и въздушен филтри ;D 1л течност за чистачки =100лв

ihovahi

Сменени предни дискове и накладки на Франки  ^-^
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Besniq

Днес и поставих нови хубави крушки "osram night breaker plus" на дългите светлини, че временно бях с едни сини крушки дет явно са само за визия .
Много съм доволен, направо прогледнах...редовната цена им беше 33лв. аз ги взех за 27лв. продавача ми прави някви отстъпки .

Besniq

Днес и праснах ксенон на късите, единствената причина поради която го направих е, че ми е по рентабилно... качествени крушки H7 ( примерно osram ), струват колкото китайски ксенон средно качество !
"Напомпан" Osram кара около 6 месеца
Китайския ксенон е малко на късмет, може и месец, може и години.

sierras

Вчера му смених маслото, а днеска смених термостата, долях антифриз и зимна течност за чистачки.

Иван Вълков

Вчера смених едната лагер-главина. Остана още една другата седмица....че такъв ужас скоро не съм преживявал. Игра ЦО -то на поразия.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

Иван Вълков

Да за съжаление....лошото е че доста бяха клеясали болтовете .....само един се разви по нормален начин. Главината едвам се въртеше а аз се чудя що вие  (rofl)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

sierras

Днеска направих да се включва автоматично осветлението при отключване по схемата от тази тема.

Vasilev

Besniq

Сложих и чисто нов акумулатор MIDAC Celeris 80Ah с 2г. гаранция, закупих го от съседна Р. Сърбия поради по добрите цени там, излезе ми около 68 евро.

Besniq

Днес сложих зимните обувки, платих данък и минах на преглед, и наново застраховка.

AlexanderBozhinov

Вече съм с газово,сега остава да видим колко по-малко ще ме.боли ма бензиностанцията.

chokolino771

Така и аз направих нещото което отдавна искам това е старата физиономия това е новата мутра вече :))

chokolino771

sierras

Четвъртък смених лагер на предна лява главина. Вчера взехме още едно мондео, а днеска преди работа смених предна дясна биалетка.

Удо

Смяна на двата ремъка. Ролка, водна помпа, масло, филтри- горивен, маслен, поленов. Терностат, антифриз, спирачна течност. Май само това беше в МП Младост.

Иван Вълков

sierras

Вчера измих колата и минах на преглед. Днеска смених механизма за затваряне на жабката, че счупих дръжката на предния.

Dmitarcho

Помагах/пречех на yoshi да затъмнява джамовете ;) Като за първи път добре се получи ;) Най-трудно беше да разберем как се маха прозореца ;)
Ръца Пръца