Sony и AUX вход

Започната от Lakokara4a, 24 Август 2014 12:38:51

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Lakokara4a

При мен Сони-то няма аукс вход. Или поне няма кабел изведен от него. Въпросите са два.
1. Може ли да се постави съответния кабел за да се изведе аукс?
2. Кой може да го направи?
Ако човека не е от моя град мога да пътувам наблизо стига да става в рамките на няколко часа :)
Ford Focus Cmax 2000 куб. 136 к.с

Pyrhel

Цитат на: Lakokara4a в 24 Август 2014 12:40:35
Колега ти помагаш :) Кажи ми на това Сони дето си взех мога ли да изкарам аукс? Няма кабел изведен в момента. Писах и в темата ама там или не отговаря никой или се трие :) Затова на лично. Кой може да ми свърши тая работа с изкарването на аукс, ако разбира се е възможно?

Здрасти, трие се защото е в доста неправилната тема, нищо. За новите неща - нови теми. Трябва да изчакаш мъничко, за да получиш отговор, не става за 3 минути в повечето безплатни форуми, не е като в магазина.

Цитат на: Lakokara4a в 24 Август 2014 12:38:51
При мен Сони-то няма аукс вход. Или поне няма кабел изведен от него. Въпросите са два.
1. Може ли да се постави съответния кабел за да се изведе аукс?
2. Кой може да го направи?
Ако човека не е от моя град мога да пътувам наблизо стига да става в рамките на няколко часа :)

По повод 1 - може, както ти писах и преди :) Можеш да потърсиш за Ford quadlock - това е голямата букса. Казват й също и FAKRA.
Ако разгледаш pinout-а на буксата ще видиш няколко обозначения AUX. Има за външен CD Changer, както и за AUX-ът, който ще чете при натискане на бутона. Трябват ти тия от зелената част (Connector C) на буксата (AUX 2), съответно пинове:
Pin 5 Aux 2 L
Pin 11 Aux 2 R

Ето и буксата:
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Lakokara4a

Проблема при мен е, че трябва да си изясня аз как става,за да мога от своя страна да обясня на така наречените майстори в нашия град. Искам да си платя, за да го направят и пак не искат и не им се занимава. Ако мога да им намеря всичко, да им кажа е това го залепи тука и може да пусне поялника...
Та влязох на сайта на Авел, видях кабели, но нямам идея на мен какъв ми трябва (мъжки или женски). Аз затова и попитах за технически грамотен човек. Самия аз не съм такъв. Освен да разпечатам второто мнение и да го нося по майсторите да четат ако им стане ясно. Ако кажете точно какъв кабел ми трябва ще го покажа или направо ще го купя и при майстора.
В момента буксата на радио е заета. Предолагам, че новия кабел позволява едновременно да се включи този от колата в него и има изводи за аукс, където пък се връзва жак?

Dmitarcho

Извади си буксата на касетофона, и погледни дали имаш и са свободни пинове 5 и 11 ;) После си намираш някакво женско Aux_че и закачаш към тези пинове на буксата. Моя Aux е с 3 кабела, 3-тия вероятно е маса.
Ръца Пръца

Lakokara4a

Би трябволо  новите кабелчета да са отзад на буксата на Сони-то. Защото сега е включена към буксата, която идва от колата. Нали така? А женско ауксче на женския жак ли казваш?

Dmitarcho

Мда .. женско Ауксче => женски жак :D
Ръца Пръца

Lakokara4a

Добре де, това го разбрах. Ама в такъв случай ще ми трябва ли допълнителния кабел предложен от колегата във втория пост?

Pyrhel

Принтирай ето >> тази << страница и я занеси на майстора, ще се справи.

Dmitarcho

Дали ще случи на грамотен майстор :) Покажи му картинката с буксата, и кажи: "Сектор "C", пинове "5" и "11" :D
Ръца Пръца

Pyrhel

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, вицовете са верни! За една жица допълнително - моно ще прави :)) Пин 6 също.

Lakokara4a

Колеги, извинете моята неграмотност Имал съм си аукс. Имало си е изведена букса в жапката, но понеже Сони-то аз си го взех и не съм правил нищо смятах че вямам. Днес вързах телефона и работи :)

Alexi

аз ти писах че е там още миналата седмица ..

Lakokara4a

Цитат на: Alexi в 28 Август 2014 17:07:41
аз ти писах че е там още миналата седмица ..
Така е, но аз смених СД-то и гледам че няма букса. Викам си няма аукс. ьмоя грешка и затова пиша. То всичко си е било свързано и като закача радиото си тръгва.

stoianmitkov

Колеги, ако си вържа телефона s5 за аукса в джабката,ще може ли да ми възпроизвежда музика от телефона, или трябва от него да сменям песните,а не от самото радио?
Ford Focus C-MAX 2005г. 1.6tdci 109к.с.

Pyrhel

Радиото в случай на AUX служи като външни колони, можеш само да увеличаваш и намаляваш звука и то само до някаква степен от него. Всичко се прави от телефона.

stoianmitkov

Благодаря, колега!
Ford Focus C-MAX 2005г. 1.6tdci 109к.с.

jovani68

Да попитам за проблема с нивото на сигнала от AUX.
Значително по-ниско е.
Някой да го е решил проблема?

Dmitarcho

Няма решаване. В самият касетофон си има отделен усилвател за аукса....и с времето здава багажа :(

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

jovani68

Всъщност при мене проблема е от самото начало.
Още нова колата е с по-нисък сигнал от входа.
От прочетеното по форумите ми стана ясно, че това е така заводски заради някакви изисквания.
Проблема се решава с това
За мене не е проблем да си свири така, но се получава малко неприятно като се премине от AUX към радио или CD.

Mondeicho

Доста слабичък е звука като преминеш от радио на аукс...
Един познат си изкарва изхода за аукс от Сони касетофона на един Фокус и му свири както CD -то, каза, че директно е запоявал кабелите и всичко му е наред.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Snuupy

Здравейте, понеже нямам изкаран AUX в жабката, а пък искам да си ползвам опцията, взех кабел 3.5мм с 12 пинов конектор, но нямам никаква представа как да го свържа. Прилагам снимка на конектора , който влиза в плейъра, става въпрос за Sony 132 Dual Din.

zloster

Ако правилно съм разбрал описанието от началото на темата, при теб има окабеляване за "линеен вход 2"/Aux. Долу вдясно бялата букса (Connector C, C519)) има проводници точно на необходимите крачета (5, 6 и 11). Прегледай описанието в дадената връзка към ФордУики.
Виж дали можеш да проследиш къде отиват тези проводници.
Иначе ако искаш да сложиш новозакупения кабел, ще трябва да разкачиш бялата букса и да ползваш мястото освободено от нея.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/