Ford Focus Mk1 TDDI

Започната от ivaylo_m, 24 Януари 2014 20:28:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivaylo_m

Вече 9 месеца от както карам моя Фокус Mk1 двигател 1.8TDDI комби Ghia изпълнение, и мога да кажа че впечатленията ми са толкова добри, че наскоро и баща ми се сдоби със същата машина. За изминалия период съм сменил ремъци, ролки, филтри и масло, и бих казал че цените на консумативите са много много добри за този автомобил. Разхода на гориво също перфектен, като дори бях успял да го сваля на 6.4л./100км само градско каране да постигна.
Колата е внос от Австрия.
Малко снимки:

Колата има печка... уникална екстра (изпробвана)  ^-^

И тук до другия Фокус

Bobi

Добре дошъл, колега! Колата изглежда много запазена. Пожелавам ти много безаварийни километри с нея. Завиждам ти благородно за печката...

Dmitarcho

Честито на патерици за придобивката ;) На тези години .. този разход /ако не е само по борд/ значи е доста гледана кола ;) Дано продължаваш да я гледаш ;) Много безаварийни километри заедно ;)
Печка ... подгрев на предния прозорец ... СупеР ...
Ръца Пръца

ihovahi

Честито. Много е хубава колата и с доста екстри и то интересни. Със здраве да си я караш.  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

ForeverFord

Честито,фокуса ти е много запазен и много хубав.Много безаварийни километри  ^-^
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

ivaylo_m

Благодаря колеги :)
За печката, до преди тая кола не съм знаел какъв кеф е... да си нагласиш таймера и сутрин да влезеш в колата направо се разтапяш :)
За разхода - показанията по борд съм ги сравнявал - пълно пълно и си отговарят, а 6.4л/100км си признавам с доста мъка го постигнах  :D  (без никакви резки ускорения), но без усилия лятото си е 6.8л/100км, а сега - 7.4л/100км градско, извънградско нещата са още по-приятни :)

Иван Вълков

Честито за придобивката,  колата е просто мечта - печка, климатроник чак да не повярваш че австриец я е поръчал. Заповядай на някоя от срещите в Димитровград да се запознаем и да разгледаме машината.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Vanko

Супер е колицата, само с ръждата как е? Иначе като ти писне да ти трака, винаги може да й сложиш един 2.0 зетек и да си караш с кеф!

ivaylo_m

Мерси. Мерси.
Австрийците и те си поръчват екстри... и предната ми кола беше от Австрия и Лагуна от първо поколение с толкова екстри на куп много много рядко се вижда :)
За ръждата... има по праговете няколко балончета по боята (все пак е от Австрия) и по-нататък ще видя какво да ги правя :)
Иначе двигателя за дизел е сравнително тих.

Pyrhel

Добре дошъл, Фокуса изглежда запазен. Няма нищо, което да се ди по-добре от оригиналния трип, колкото и да се е старал човек. А това за температурата ме зарадва, предполагам, че не е фабрично?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivaylo_m

:)
Не, не... печката не е фабрична, но е много приятна добавка :)
И ел. подгряването на предното стъкло също си е хубаво... няма стъргане на лед  8)
А трип-а е оригинален (за колегите които си мислят, че на TDDI трип няма).

ivaylo_m

Ето и нещо от днес:

ivaylo_m

Вече с летните гуми и черни джанти...

ivaylo_m

И още малко снимки:

Dmitarcho

Джантите ти ли ги боядисва черни ? Приличат на железни на снимките, дано на живо не е така ;) Можеше една идея да са по-светли ;)
Ръца Пръца

ivaylo_m

На живо са е една идея по-добре (особено когато е светло)  :D  (rofl)

ivaylo_m

...Заради зимния сезон... разкопките в Димитровград и ударите от камъчета (batter) ... а и Австрийския произход на колата, се появиха наченки на ръжда... и утре колата влиза за боядисване (врати, прагове, калници).

ihovahi

Ако може, сподели колко парички ще ти излезне процедурата.

ivaylo_m

За боядисване ще са двата прага; двете врати - цели; двете врати - половини (до лайсната); двата задни калника - общо 500.

ihovahi

Цената е добра. Супер.

VENTCI

Добра е цената - дано, който го прави се постарае и си свърши работата качествено.
Аутото ти е много гот - само гориво да наливаш  8)

Иван Вълков

Мда горе долу 100 кината на детайл.. броните няма ли да ги пръскаш или само с преливка ще минете там? Един съвет колега, когато боядисвах моята казах на "майстора" да си сваля салона за да не го оцапа : А недей аз ще го завия ала бала.... Та после нестига че колата миришеше две седмици на боя кит ами и имаше прахоляк като за световно. Последва пране и занимавка си е. Та съвета ми е ако можеш си защити салона по някакъв начин, дали ще го свалиш или завиеш си е твой избор.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

ivaylo_m

При кой боядисва ти?
Броните за сега няма да ги барам.

ivaylo_m

...и мерси за съвета... ясно ми е, че ще падне чистене после... ;)

ivaylo_m

Боядисването продължава...

А и за двата Фокуса (моя и на баща ми) следва поставянето на - калобран :) , че с тия макадамови пътища...
Ето и снимка на калобрана

blenda

Браво, браво, така трябва грижи да се полагат.

Иван Вълков

За калобраните, много хора ги недолюбват, но са необходима "екстра". Предпазват доста от луга, кал, пръски. Браво колега, вижда се че си мераклия и лека полека си стягаш колата. (thup)

ivaylo_m

Айде вече с изцяло боядисани страни - 4 врати; предни задни калници; сменени и боядисани прагове; под калниците, под праговете и под броните минато с антикор. Цената понарастна, но мисля, че стана добре.

Иван Вълков

ivaylo_m

Мерси.

Ето и някоя снимка от днес: