Мнения и отзиви за спирачни дискове и накладки

Започната от Bobi, 01 Ноември 2011 17:01:05

« назад - напред »

0 Потребители и 11 гости преглеждат тази тема.

moni74

Цитат на: michael_cool в 31 Май 2013 22:02:29
Погледни си дисковете в какво състояние са и ако са добри си изкарай накладките докрай и тогава сменяй всичко на веднъж , ако искаш мога да ти кажа каква е минималната дебелина , която дават за твоите дискове .

Дисковете имат грапавини, и са под минимума. Когато карам бързо (160-200км/ч) и скоча на спирачките, почват да тресат. Заради това реших да ги сменя. Ако карам със 100км/ч не са проблем.

----------------------------

amplified

Цитат на: moni74 в 31 Май 2013 22:22:03
Дисковете имат грапавини, и са под минимума. Когато карам бързо (160-200км/ч) и скоча на спирачките, почват да тресат. Заради това реших да ги сменя. Ако карам със 100км/ч не са проблем.
То нищо не е проблем с бавно пенсионерско каране... важното е да знаеш, че като скочиш като хамалин на спирачката ще имаш и гуми и спирачки да спреш. Подсигуряването винаги се отплаща.
Щото има коли дето със 100 ще спрат по-зле от изрядна кола, тъй че фактора "Не карай с толкова" не важи

И моята талига нямаше проблем с прецакан вакуумен регулатор да се кара... движеше се... вдигаше 60 за около 20 секунди... вдигаше 200 за около 15 минути... и 100 за около 40 сек. :D Ама... нали - не мерси...

Виждам и изкьорените погледи на разни като се закотвя на някой светофар от 60 до 0 за няколко метра... та...

TourneoRS

Моето мнение за Цимерман е , че  е средна класа диск . Какво толкова се учудвате на цените му . От една страна купуваме от Ибей че е по -евтино , ако излезе нещо тука евтино .. значи е менте  ^-^  Не ми се рови сега но по спомен ,  в някакъв немски сайт видях че тази марка беше в средните позиции като качество . Диск всеки може да изкриви , аз на два пъти съм се парил  с Брембо от официален вносител , купувах най-вече заради отстъпката  26 %  която впоследствие ми излезе през някъде си .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Bobi

О, темата с Брембо ми е любимата. Виж ТУК колко струват истинките Брембо и после пак ще говорим, ако продължиш да твърдиш, че са били истински. :)
Иначе съм съгласен, че всички дискове може да се кривят. Достатъчно е примерно след дълго спускане, по което си таковал мамата на спирачките, да минеш през някоя локва и айде, честито.

hotblooded

Нормално ли е от 7 сутринта до 7 вечерта дисковете да успеят да се покрият с ръжда - бяха станали светло кафяви днес?

Bobi

Нормално е. И моите в дъждовно време успяват да ръждясат дори за по-малко време.

supertorr

Темата беше по-скоро за причини за кривене и кой, какво е изкривил. За дискове видиве, цени, от къде и кога си има друга тема. Тук трябва да има яко разчистване.

Проблема с цените в БГ е че се слага 200% надценка и когато ти направят отстъпка 30-40% всеки е много доволен. В e-bay конкуренцията е жестока и надценките/ цените са по-ниски. Да се лъжем, че няма ментета... (rofl).

Отново се извинявам за спама.
Мони това което съм писал по-горе в никакъв случай не е от лоша мисъл.

moni74

Като имаш предвид и мръсния дъжд с прах от Сахара - и моите днес станаха така.

----------------------------

TourneoRS

Аз Брембо няма да си сложа вече никога , по ред причини .
ЦитатBrembo отпразнува 50 години като лидер на пазара за спирачни компоненти. През тези години компанията се превръща в една от най-престижните световни марки, благодарение на технологичните иновации и неспирните проучвания на материалите и производствените процеси. Днес Brembo е постоянно развиващ се индустриален концерн с 36 фабрики в 15 различни държави и повече от 6 000 служители.

На марки вече не робувам , търся , проучвам отсявам кой само плюе и кой е обективен - и си купувам . С времето за мен съм си направил изводите коя марка в какво производство  е добра . Изключение правят случаите когато на зор се случи нещо  :-X  .

ПП Темата започна да се измества .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

amplified

Ивайло, дисковете се покриват с 'ръждиво' покритие за под 2 часа, стига да е шит времето...

hotblooded

Цитат на: amplified в 31 Май 2013 23:09:08
Ивайло, дисковете се покриват с 'ръждиво' покритие за под 2 часа, стига да е шит времето...
Ами до сега не ги бях заглеждал.... а новите Жанти се вижда почти всичката карантия на спирачките и ми направи впечетление :)

Alexi

нормално е .. те са чиста стомана а тя ръждясва много лесно ако е влажно .. с 1 спиране се изчистват тъкмо виждаш дали наклатката ти трие равномерно .. а ментета има в изобилие просто на никой не му прави впечатление според мен 80% от пазара в БГ са чисти ментета и най много се имитират по известните марки .. помните ли като хванаха камион с ментета свещи на Бош ? бяха стотици хиляди .. биха стигнали за всички автомобили в БГ :) но колко има нехванати .. между другото оригинални дискове за мондео мк3 са 70 паунда в ибей като това е много висока цена на фона на останалите дискове които изпадат .. и накладките не са скъпи ( но в МР цената е убийствена )

momo76

Дойде време да сменям дисковете на Фиестата.
Гледам и се чудя какви да взема. Гледам има EBC за 150лв комплект дискове с накладки, като гледам цените на другите разликата е около 20-30лв. Дилемата е дали да се мятам  на EBC или да си взема Цимерман или Текстар.

Майстор Миро да се подготвя, че ще трябва да ги сменя  (rofl)

mirohristov

А какво стана с оригинални дискове от мото-пфое. Там нямаше ли някакви на нормални цени за фиеста-та.
Това е най-хубавия ремонт. Две столчета , масичка за кафетата и сме готови  :))
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

ihovahi

Ах Миро, как не си по-близо да видиш колко работа ще ти отворя  :D :D :D
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Marlboro

Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

supertorr

Да споделя мнение от предни дискове и накладки Pagid за 5000км.
През този период колата е карана основно градско без сериозни спирания. Резултата е криви дискове  (rofl)/ вероятно/. При пътуване до Копривщица по завоите ми се наложи по-често спиране и имаше добри вибрации. Сега остава да видим какво ще кажат Eurocarparts за 20000км гаранция която дават.

За цената, която ги взех имах едно на ум, но все се надявах, че сериозния магазин- офиц. представител ще продава качествена стока  >:(

Alexi

е тя е качествена за цената си :) инак тоя магазин не е официален дилър на форд

supertorr

Цитат на: Alexi в 30 Юли 2013 16:25:49
инак тоя магазин не е официален дилър на форд

Офиц. представител на Pagid за UK

Какво ще рече за цената си? Струват 100 паунда коплект!!!

Alexi

хм скъпичко .. те оригиналните са по евтини и гарантирано карат доста - 100+к ..

supertorr

Не аз ги взех с 50% отстъпка, но .... ако бях дал пълната цена  :'(
Оригиналните май идват към 200 паунда?

Alexi

ако говорим само за дисковете са около 70 паунда

supertorr

mitakinen

Alexi

Bobi

Алекси е прав. Един диск е около 30 лири в момента.

supertorr

Може
Аз като търсих бяха на по 70 броя.
Дайте линк защото няколко човека търсят.

А и все пак вие сте на пред с материала в интернет пазаруването ;)

hotblooded

Цитат на: Bobi в 30 Юли 2013 22:20:36
Само не знам за кой двигател са: http://www.ebay.co.uk/itm/New-Genuine-Ford-Mondeo-MK3-Front-Brake-Discs-2000-2007-1681578-/150920735914?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item232393acaa
Само за ST 220 са по различни - 320 мм им е диаметъра - всички останали са с еднакви дискове. 3.0 V6 които не са ST са с нормални 300 мм дискове

Pyrhel

Тц, от 1.8 до ST220 са 300мм. Не случайно на СТ-тата любимия мод е дискове и апарати от Фокуса.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.