Мнения и отзиви за спирачни дискове и накладки

Започната от Bobi, 01 Ноември 2011 17:01:05

« назад - напред »

0 Потребители и 8 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Май има разлика в годините или в още нещо - виж тук като задам ST220 ми изкарва 320 мм дискове, за 3.0 V6 Giha X ili Titanium-X дава 300 мм  ::)

Bobi

Ще сменям дискове и накладки скоро. Някои има ли актуална информация къде в БГ мога да се намерят Zimmermann на нормални цени ?

moni74

Цитат на: Bobi в 25 Януари 2014 17:17:03
Ще сменям дискове и накладки скоро. Някои има ли актуална информация къде в БГ мога да се намерят Zimmermann на нормални цени ?

Боби, длъжник съм ти че не проверих преди в Косер колко струват. Последно нормални дискове ли ще слагаш, или 300мм? Пусни ми данни за фокуса и понеделник-вторник ще проверя. Моя Цимерман вече изкара към 16к, не е мръднал.

----------------------------

mirohristov

Боби , ако ще пазаруваш от Косер-а се обади!
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Bobi

Цитат на: Bobi в 25 Март 2013 01:36:17
За втори път заложих на Феродо Премиер. Доволен съм от тях как се разбират с оригиналните дискове. Спират супер и не скърцат.

Напоследък усещам как накладките са започнали да си заминават. Може и да съм ги поизпекъл, но ми се струва странно да си заминат за има няма 10-15к км.

Както и да е, реших да ги сменям заедно с дисковете. Най-после горките дискове и апарати, които бях взел, за да заменя барабаните отзад, ще ги огрее.

moni74

Моите предни Pagid от Косер почти не са мръднали, да не говорим за дисковете Цимерман! Пробег до момента 16к.

Bobi

Изборът вече е ясен. Дискове Zimmermann и накладки Pagid. Остава да видя дали ще мога да си намеря съпорти от 2.0 дизел или да намеря някой, който знае дали тези от Мондео Мк3 ще паснат, за да мога да сложа 300 мм.

nikolaihh

аз сложих дискове брембо и накладки феродо мислех си че направих голяма грешка защото 2000 км никакви слирачки
смених течноста защото специалисти ме посаветваха оказа се че пак нищо смених спирачната помпа защото ми направи впечатление че на второто натискане имам спирачки и се оказа проблема точно там сега недава да се докосне педала преглеждайте на всякаде това са все пак стари коли неможе да искате чудеса от тях

Vesel

Колеги, изглежда на моите предни дискове им дойде времето и се надявам на съвет от ваша страна. Прочетох каквото е написано до тук, но всеки се е парил от някаква марка. В момента имам 3 оферти от различни фирми и се чудя на кое да се спра.
1. Дискове АТЕ, накладки Текстар
2 Дискове АТЕ накладки Феродо
3 Дискове Цимерман, накладки Паджит
Имах и за дискове брембо, но четох доста негативни отзиви за тях, и ми се стори рисково. И трите оферти са в един ценови диапазон, плюс-минус 20 лева. Та си мисля сега за 20 лева да не  направя някой гаф и да взема да попитам, ако някой има повече информация за тези марки. От България ги купувам, не през ebay, и нямам идея до колко са оригинални.
Кой вариант според вас би бил най-малко рисков?

amplified

Аз карам с предни накладки pagid и задни bosch, спира страшно добре. И двете марки не свирят при спиране.
С цена не мога да помогна, защото и двата комплекта ги купих с отстъпка на приятели, мисля 90лв предни и 46 задни.

pantata

Аз в момента съм с третият вариант и отначало свиреха доста. Вече спряха и спират добре.

Vesel

Това със свиренето не ме кефи. Нови, пък да свирят  :-\   Иначе за Паджит предимно добри коментари съм чел. За дисковете не знам какво да мисля. Едни казват - всичко се прави в китай, други обясняват че Цимерман само в Германия се правят. Гледах в немския ebay и там комплект оригинални предни дискове с накладки е 150 евро. Моите оферти са  м/у 320 и 340 лв. Значи би трябвало да са ОК, ако цената не е раздута. Ама казва ли ти някой. И гаранция - Франция. Ако стане нещо, ти ще си виновен, че не си карал както трябва сигурно :)

moni74

Aз съм с вaриaнт 3 отпред, отличнa оценкa. Могa дa съдействaм с ценa в Косер.

Vesel

Цитат на: moni74 в 06 Април 2014 19:33:04
Aз съм с вaриaнт 3 отпред, отличнa оценкa. Могa дa съдействaм с ценa в Косер.
Ами, добре :)
Офертата е точно от Косер, но ти си в Бургас, аз във Варна.
Как точно ще стане?

moni74

Когaто се приберa ще питaм имa ли вaриaнт дa ползвaш моятa отстъпкa във Вaрнa.

hotblooded

Впрочем, до колко е възможно дисковете (предни) за Мондео Мк3 и Мк4 да са еднакви?
Не, не са еднакви... току що проверих.  Най сериозната разлика е дълбочината на чинията на МК4 са с 5 мм по дълбоки. и 4 мм по дебели

pAbLo

Аз съм със Textar накладки и диск TRW.
Приятел се качи един път да я премести и замалко да си качи главата на предното стъкло :))
От Брембото също не чух добри отзиви и затова заложих на тези две марки
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Vesel

Цитат на: hotblooded в 07 Април 2014 08:50:35
Впрочем, до колко е възможно дисковете (предни) за Мондео Мк3 и Мк4 да са еднакви?
Не, не са еднакви... току що проверих.  Най сериозната разлика е дълбочината на чинията на МК4 са с 5 мм по дълбоки. и 4 мм по дебели
Ясно е , че не са еднакви, става дума марката колко е читава. Предполага се, че една и съща марка правят еднакво добри дискове за различни коли.

hotblooded

Aз съм с FERODO дискове и накладки отпред, отзад още съм с оригинални от МП - доволен съм.

Alexi

защо бягате от оригиналните дискове и накладки .. според мен са доста добри и гарантирано не са ментета - няма скърцане и т.н. .. цената в МР е висока но в ибей е нормална

ihovahi

Алекси, ако може пусни номерата на предни и задни дискове и накладки (оригинални) за мк3 130 "кончета".
Който фôрка "майстор" си нахôда!

pAbLo

Цитат на: Alexi в 07 Април 2014 11:42:04
защо бягате от оригиналните дискове и накладки .. според мен са доста добри и гарантирано не са ментета - няма скърцане и т.н. .. цената в МР е висока но в ибей е нормална
Какво значи ОРИГИНАЛНИ??
Ако Форд правеха и това,кой прави колите??
В случая не съм бил в сервиз на МП - това е имало,това съм взел.
Всеки си преценя сам.
Предните накладки ми бяха PAGID - дали са били заминали или просто не са спирали - в момента колата е съвсем друга.
Не винаги ОЕМ е най-добрият избор като цена/качество 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

hotblooded

Цитат на: ihovahi в 07 Април 2014 11:44:11
Алекси, ако може пусни номерата на предни и задни дискове и накладки (оригинални) за мк3 130 "кончета".
От линковете към mister-auto има и FINIS номера - просто виж под картинката!

Alexi

pAbLo "оригинални" значи за първоначално вграждане .. и точно за тия части няма никакво значение кой ги е произвел ,качеството им е гарантирано тъй като тая кола има 5г гаранция и всеки дефект е за сметка на производителя .. спор няма ,че има и други качествени части но има и много ментета ( да не кажа около 80% )

Vesel

Цитат на: Alexi в 07 Април 2014 11:42:04
Аз ако знаех как става от ebay нямаше да търся от България. Видях че в немски ebay оригинални дискове с накладки са 150 евро. Само не знам безплатната доставка важи ли за България. Освен че нямам опит с интернет пазаруването, нямам и особено доверие. Не знам дали няма да получа две доста скъпи тухли и после да си ги бия в главата  :D

JoroM

Предни дискове Bosch с цинково покритие срещу ръждясване - немски, и накладки Remsa - испански, доста добра комбинация като спиране, никакво скърцане. Тествани и на екстремно спиране от 200-210! Отзад за момента съм с челюсти LPR - италянски, гледах ги в един руски тест се представиха доста добре.
Тези дни предстои подмяна на барабаните със дискове, след това ше пиша впечатлени от преминаването от барабан към дискове отзад.

Мога да препоръчам накладките Акебоно (от Евро 07), с такива съм на Аудито. Mного добра накладка, оcобено като загрее много лепне за диска. доста меки , и цапат доста джантата, определено са по-добри от Remsa-та. За съжаление нямаха такива за фокуса, иначе щях да взема от тях. Цената им беше доста добра - 60 лева за предните.

Имаите предвид че дисковете Ferodo, Remsa(Woking) и Delphi за фокус мк1 са с еднаква кофти отливка на вътрешните ребра, а вентилираните дисkове се цепят точно по ребрата и почват да вибрират при по-интензивно спиране. Cамо на Remsa-та пише че са made in PRC, но предполагам че и другите са китаиски, но просто не са го написали на кутията!

Remsa, Woking, Road House са едно и също(Eurofren systems), евентуално  имат разлика в качеството.

За накладките Delphi съм чувал че ако искаш да си като трамваи и да сменяш дискове често, това е накладката, маи няма по-твърди от тях.

g_vulev

Колеги, гледам един комплект предни дискове и накладки в ибей Цък и се чудя възможно ли е на тази цена да става нещо от тях  ::)

И понеже пазарувам неща за автомобила за пръв път от ибей, доколко мога да съм сигурен че само по модела ще получа коректни резервни части?

hotblooded

За 150 кинта не брандирани дори с марка - по добре не се занимавай...

TourneoRS

Няма реална снимка , няма марка , нищо няма . Малко не ами направо на късмет е работата .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Dmitarcho

Колко са допуските на износване на предните и задни дискове при Мондео мк3 ? Извинявам се,но съм на телефоня и не ми е много комфортно да се ровя ;)
Ръца Пръца