Разход на S MAX

Започната от toto, 13 Януари 2014 14:16:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

toto

Здравейте,

имам форд S MAX от скоро и разходът ми е доста сериозен
колата е автоматик 2008г. Градско ми дава 13.4, 13.9л.
Това не е нормално нали и на какво може да се дължи?

Nebhotep

Малко височък е. Аз съм с ръчни скорости и в София дава около 9.5-10 л./100 км.. Имаме колега  с автоматик и същия двигател и му дава 10.5-11.5 л./100 км.
Как засичаш разхода? Ако караш колата на много кратки разстояния е нормален този разход. Засечи извънградско и тогава ще умуваме още.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

toto

Градското ми е кофти наистина, но пък не е студено времето. Много ми се струва. Колата 2.0 140 к.с. дизел Мисля, че е скоростната кутия айсин или нещо такова. извън градско е добре, веднъж излизах каране магистрала и малко планина даде 6.8. иначе за сега засичам само компютъра какво показва, освен да лъже ама чак толкова не вярвам 

Nebhotep

Принципно градско съм забелязал моя, че лъже най- много. Стигал е до разлика от 0.5 литра. Моят маршрут е 6 км. в едната посока и чак към края на пътуването колата загрява до работна температура. Освен нещо да ти прави мизерии термостата и да караш все на студен двигател.

pAbLo

Натискаш ли го здраво ::)
Аз когато карам градско по борд го докарвам към 8-8.5 по БК.
На извън съм падал и на 4.6 по БК с влачене...
Разхода се влияе от много фактори,но 12 ми е много
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

toto

Моят маршрут в повечето случаи е към 3 км., но сравнявам с колегата, който кара опел зафира живеем на едно и също място и неговата дава около 10-11

toto

то не е 12 а почти 14 и карам като баба това ми е проблемът. ако стане -10 градуса се плаша от разхода

pAbLo

Това ли ти е целия пробег за деня?
Ако ДА - объркал си колата и двигателя 8)
Не очаквай друго за това разстояние ^-^

mitakinen

Тука сме само с ръчки, но мисля, че нямаш никакъв проблем. "Титаник" не е градска кола. В нашия  форум само колегата Fozzy е с автоматик - може да го питаш: http://fordbg.com/forum/profile/fozzy/

toto

е Добре де, но нали сравнявам с опела и разликата за едно и също нещо е доста голяма.Това ми е доста странно.

mitakinen

Опела какъв е? Но според мен нямаш никакъв проблем. Ако не си сменял горивен филтър, и то с оригинален може да промърда. Може от мъглите тия дни да се е навлажнил въздушния - това е чисто моя хипотеза

pAbLo

Опела 1.9 CDTi ли е?
Автомат ли е?
Взимам за База Зафира Б 1.9 120 коня,защото е най-масов.
ЦитатСнаряженная масса автомобиля (MT)    1613 кг
Форда е 1700 кила - ръчния.
Автомата е +20/30.
Резултата е ясен ^-^

П.С.
ЦитатСнаряженная масса автомобиля (AT)    1736 кг
+123 килограма - 3 деца или двама възрастни постоянно.
Я му метни на колегата ти малко товар да видим разликата (rofl) (rofl)

toto

Опела е 1.9 автомат 120 коня да. Иначе моята е със менено масло и филтри на 500 км. Значи да считам , че разходът ми е нормален така ли колеги да разбирам?

Nebhotep

Провери си термостата и ако е в ред, значи за съжаление е така. Такъв двигател не обича кратките преходи.

pAbLo

Предложих тест - сложи два пътника на Зафирата да си изравните килограмите и пак ще говорим 8)
Термостата и в час да е - 3 км са нищо,моята не загрява за толкова кратко пътуване

П.С.
Ес-Макс автомат
ЦитатДопустимая полная масса    2505 кг
Экологический стандарт    EURO IV
Максимальная скорость (AT)    191 км/час
Время разгона (0-100 км/ч), AT    10.9 с
Расход топлива в городе (AT)    8.1 л/100 км
Расход топлива на шоссе (AT)    5.4 л/100 км
Расход топлива Смешанный цикл (AT)    6.4 л/100 км
Снаряженная масса автомобиля (AT)    1736 кг
Объем топливного бака    70 л
Зафира 120 автомат
ЦитатДопустимая полная масса    2180 кг
Экологический стандарт    EURO IV
Максимальная скорость (AT)    182 км/час
Время разгона (0-100 км/ч), AT    12.5 с
Расход топлива в городе (AT)    9.8 л/100 км
Расход топлива на шоссе (AT)    5.7 л/100 км
Расход топлива Смешанный цикл (AT)    7.2 л/100 км

toto

Е така е да не може да загрее колата. Иначе доволни ли сте като кола? Мойта е доста луксозно изпълненине и ми е конфортна, но като здравина как са ?

mitakinen

Аз на моята само масла, филтри и гориво ми е струвала и ъпдейтите. http://fordbg.com/forum/index.php?topic=417.0   

toto

Моята горе долу е същото ниво. значи да карам и да не умувам много по колата  ;D

Alexi

това дето с 2ма човека отгоре ще вдигнеш осезаемо разхода го забравете .. автомата слага едни 2 литра според мен + студен мотор и пак ми се вижда множко 14 ..

toto

И на мен ми е множко ама явно така си харчат. Даже сега съм сипал от скъпата нафта на омв уж по-малко да харчи, пълни глупости. С обикновенната нафта ми даде 13.4, а със скъпата сега е 13.9. То е относително де така не могат точни сравнения да се правят ама все как...

Pyrhel

Ситроена е 2.2 HDi 136 коня с хидротрансформаторна автоматична скоростна кутия. Ако го карам както карам Mондеото (2.2 TDCi) дава горе-долу такива разходи - 13-13.7 по колонка, на фона на най-много 10.3 за Мондеото. В последно време съм супер муден с автомата и разходът падна до 7/100. Друга с автоматични не съм имал за сравнение.

А по повод скъпата нафта на ОМВ - и на мен ми гори повече с нея.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

pAbLo

На мен със ШЕЛ-ската ми прасна голям разход,но бая е натисках :))
Алекси,какво казваш 100-120 кила нямат значение за разода ли ::)
На 2.2 може ама 2.0 си ги усеща :-*

Alexi

може да вдигнат с 0.5 примерно ,не повече .. на човека му гори 14 ,това не е бензинов шестак все пак а малък дизелов мотор .. примерно моята ми гори 8 градско ( но не софийско ) като рядко я настъпвам то няма къде в града ..

toto

Разхода ще го преживея стига да са добри като коли тоя модел. Защото иначе на извън градско е добър разхода изглежда.

mitakinen

Ще останеш много доволен. Колата е обрала доста награди и е спечелила много сравнителни теста. До при фанатизираните германци беше ван-а, чийто шофьори са най-доволни от нея

pAbLo

Ако е гледана кола и ти си я гледаш ще останеш много доволен.
Колата е презокеански кораб,не се чуства пробега ;)
Но в случая Голяма тежка кола + автоматик + малък пробег на студено... разхода е... очакван...
Имам приятел с Лагуна 2,2дци... като ми каза 10-11 градско и .. паднах.

TourneoRS

Имам колега с Пежо 607 2.2 хди 136коня , разхода му градско в Русе за 1.5 км в едната посока е 13/100  . :)), Сега кара Туарег , според него гори малко повече  (rofl)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

moni74

Сaмо зa срaвнение Ярис 1.0 VVTi нa грaдско 1км +1км студенa = 9,4/100 рaзход по БК. A той е 1:1 с колонкaтa (не лъже).

----------------------------

toto

Значи в крайна сметка няма нещо нередно в разхода? Остава да е здрава и да не ми създава ядове :) Автоматика също доста приятно сменя скоростите имам някаква база за сравненине

mitakinen

Ще останеш много доволен от колата. Да вземеш да ни я представиш тук: http://fordbg.com/forum/index.php?board=30.0