S-Max Titanium на Mitakinen

Започната от mitakinen, 19 Октомври 2011 23:46:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mitakinen

През април 2010г. се купих поредната мечтана кола. Ford S-Max Titanium 2.0 TDCI /143 к.с./ Първа регистрация: април 2007г. на 78 000км.

Това е вида на колата в момента, когато я взех. Titanium нивота на обслужване е пребогато, но съм и го допълнил, като почти е до пълно Titanium S ниво. Като акцентите са: Кожена тапицерия на волана и скоростния лост, Спортни предни седалки с регулиране в лумбалната област, Двузонална автоматична климатична система (DEATC) без CFC, Система Ford Fold Flat, Предни и задни двустепенни електрически стъкла, Стъклен покрив, Предни и задни фарове за мъгла, Фарове със функция "изпрати ме до къщи", Автоматични фарове и чистачки, 17" 15-лъчеви алуминиеви джанти със зимните гуми, Автоматични фарове и чистачки, Електрохромно огледало за задно виждане, Хромирани екстериорни елементи, прагове от неръждаема стомана с надпис "S-Max", Отопляемо и антисоларно предно стъкло, 18" 5-Y-лъчеви алуминиеви джанти  с летни 235/45/18, Кожен интериор , Видео система, Камера за заден обзор, AFS ксенонови адаптивни фарове, Ауспух с хромиран накрайник, Тунинг комплект за каросерията. Тъй като в момента съм в процес на поставяне на праговете от тунинг пакета скоро ще има и снимки на актуалното състояние
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Bobi

Ето тази тема чакам... (koo)...Уникална машина! С нетърпение чакам MS каталога в български вариант!

Pyrhel

Много ти завиждам за Fold Flat-а :) Машинката става суперска, чакаме снимки да поплакнем очи (drool)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Jumper

Да ти е жива и здрава машинката. Моя мечта си е тя :) Само ме нерви липсата на резервна гума...

amplified

Трябва да я видите на живо как стой на пътя  (thup)

mitakinen

Една от големите трансформации в интериора, които направих е да сменя тестилните седалки с кожени. Плата много лесно се зацапва като децата започнах да ходят по седалките. Седалките ги купих от Англия и са свалени от едногодишна кола. За разлика от салона,  който бях сложил на Мондеото - при когото тяхната шофьорска седалка беше с жестоко изкривена рама и се наложи да стана майстор по автомобилни седалки  - този нямаше никакви поражения - дори и драскотина. Двете предни седалки са 8 позиционни електрически и отопляеми. Трябваше само да разменя долната част на предните седалки заради датчика на пасажерската седалка. Малко не се връзват черните седалки със сивите врати - но сега не ми е приоритет да боядисвам пластмаси

Alexi

ако някога си купя ван ще е със стъклен покрив ,много ме кефи и е много приятно и светло в салона .. как изнамирате в ибей евтини хубави неща аз харесам ли си нещо и да почна да наддавам се стига до цена почти като на магазина  :))

mitakinen

Въпроса не е да наддаваш още като го видиш. Има програми които правят това вместо тебе - ти задаваш максимума, който си склонен да платиш и програмата стреля в последните секунди преди изтичане на аукциона. Аз ползвам www.auctionsniper.com. Другото е дебненено постоянно в английския и немския ибей. Едната ми дневна светлина я купих преди 3 месеца - другата преди 2-3 седмици. На предната броня срубристата вложка я взех още като не си бях купил колата.

mitakinen

Да продължа още малко за вътрешни добавки. Тъй като не ми хареса звука който вадят китайските навигации за вграждане реших да си остана със оригиналното 6-дисково CD. Купих си 7 инчова китайска навигация и и намерих място в горната жабка.

Тази навигация си има цифров тв тунер, но за съжаление е MPEG-2 и "лови" само звук в България. По снимките изглежда, че много стърчи, но не е така - нищо не скрива от обзора. Тя си има и вход AV, който е идеален за камера за заден ход. Реших да си сложа отделен монитор за камерата, защото навигацията не е постоянно включена и ми е по-лесно да погледна в отделен монитор до огледалото.
Отделно сложих и оригинален фордовски монитор. Оригиналното двд се оказва, че дава често дефекти - може би защото е сложено под седалката на пасажера и поема врага. Взех си едно евтино мултимедийно плеърче и се реши въпроса с плейвънето на филми и за социалния мир по време на пътуване.

Това е което съм поставил вътре в колата.

Bobi

Тази джабка на таблото е супер използваемо, както е в твоя случай!Навигацията просто е заспала там. Мен цветът на таблото и седалките не ме дразни и не бих си играл да ги боядсивам.

Alexi

много добре се е получило в жабката като оригинално

tha22don

Супер е кораба :) И мен много ме радват стъклените покриви! Да те радва дълги години!

mitakinen

Другото което сложих наскоро са предни прагове S-MAX лого от пакета Individual. Остава да добавя и алуминиевите педали, но засега намирам оригиналните на доста висока цена.

Минаваме на екстериора. Още преди да взема колата започнах да събирам частите по оптичния пакет на MS Design.

Сумарната цена на спойлери и джанти е някъде към 6000лв. ако се купуват от МП. Благодарение на Ebay събрах всичко от Германия и Великобритания за година и половина на значително по-ниска цена. И ето поетапно: заден спойлер -

псевдо-дифузьор

Тъй като колата е доста голяма, с малко игра сложих камера. Екрана го поставих до огледалото

сложих и никелиран накрайник на "комина", че изглеждаше нелепо

Смених задната чистачка

Сложих и надпис Titanium. Само в Великобритания и Ирландия ги слагат стандартно.

Най-дълго продължи търсенето на страничните прагове, но и те вече са сложени. Така, че отвън колата е напълно готова. Снимките - утре

Bobi

??? Снимай хубаво, защото ще ги слагам в темата за MS- Design  >:D

mitakinen

Ето малко снимки, но не са много хубави. Колата е много мръсна и слънцето беше много ниско

Като направя по свестни сники ще ги сменя тези. Или по-свестен апарат и фотограф

Alexi

остава да и присадиш оригиналните DRL от фейса но ще трябва май и такава броня .. другия вариант е "клъцни срежи"  :))

Bobi

Брутална предница  (clap) Сигурен съм ,че колата ще изглежда още по-добре, ако я измиеш :)

Pyrhel

Оф, аз как заглеждам на новото мондео ДРЛ-тата, ама няма да паснат на извивката на бронята на Мк3 :(

И преди съм го казвал - завърта поглед след себе си машината!

mitakinen

DRL ще ги сложа скоро, но първо трябва да купя капаците които стоят отгоре. Ако изрежа бронята и ги сложа се вижда платката а и няма да бъдат защитени от леки надрадсвания. В МП сигурно ги нямат и отиде месец докато ги поставя

mitakinen

Вече е измита и съм нацъкал нови снимки. Всички са тук: http://mitakinen.snimka.bg/automobiles/s-max.634559.25614278. Боби да ползва които си иска  :)

Bobi

Това вече е приказка!  (drool) Браво, Митко! Постигнал си забележителен резултат...

П.С. Сега какво следва  ? ^-^

mitakinen

Сега следва да се монтират DRL

Pyrhel

Голям мераклия съм да го видя как ще изглеждат присадените дрл-ки, от колко време мисля за мондеото такова нещо...

amplified

Ще нося лайсни за номерата към 10-ти Декември, ако искаш нещо може да се уговорим  :P
Стига си бил движеща се реклама на Мото Пфое  ;)

mitakinen

Поредния "юбилей"

Alexi

на фона на другите модификации как си пропуснал да му присадиш дисплея на таблото  ^-^

mitakinen

Повече ми харесва "класическия" вид. А и да харесвам Convers+ не мога да го поставя.  Това е възможно за колите произведени след 07.05.2007г.  - тогава са поставили различен ROM и са променили буксите. 

miroburgas

Колега,
Разбирам,че и ти през 2010 април си се сдобил с S-max,както и аз.
Много ми харесва твоето преустройство и затова се интересувам и аз
за кожен салон,прагове, заден спойлер,и долната вложка на задната броня.
Миро-      и-мейл  optimabox@abv.bg  , 0878/509735 - Бургас

mitakinen

За съжаление проекта с DRL се провали. На мястото където са на фейслифта се намират доста големи скоби за захващане на бронята. За да стане трябва да се режат и да се хваща бронята с видии, но ще стане грозно. Жалко. Дано стане за Мондеото 

amplified

Защо не ги залепиш с някакво лепило отвътре? Също може да хванеш планки към бронята с лепило и пак с лепило фаровете.
Всичко това, разбира се, е отвътре така че имаш свобода да правиш какви ли не съчинения и пак да не се вижда и да стане здраво.