Мондео MK3 от Панагюрище

Започната от Nikola, 22 Ноември 2013 00:14:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ihovahi

Трябва да освети датчика за да види дали ще се затъмни огледалото.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Dmitarcho

Нали ще си пусне плафона .. той осветява достатъчно, за да се затъмни огледалото - ако е тъмно на вън ;)
Ръца Пръца

ihovahi

Миташки, не съм съгласен с теб  :))

Освети датчика със светкавицата от телефона - ще видиш как плавно се затъмнява огледалото. Ако не иска, виж дали имаш всички кабели към огледалото.

Pyrhel

Тука се събра много полезна инфо и за климатроника, и за огледалата, няма ли да е добре да я изнесем в 2 нови теми?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Nikola

ihovahi, нямам модерни телефони като вас, бре. Вие всички с Айфони ли там как се казват тези неща.
Аз съм с една Нокиа от 1642 год., където няма нищо по нея и ще трябва опита, за да го направя да взимам на заем/под наем.  (omg)
1-во. Въпрос - ако не работи блендата обикновен образ ли показва или пак леко потъмнен? Щото имам чувството, че винаги е тъмна.
Имам в предвид ей така без грам тъмнина - като на Жигулито как е?
И 2-ро. Тия кабели как да съм сигурен колко са и че са всичките при положение, че от огледалото директно (дори няма място) и огледалото
е опряно до горната кора т.е. плата на тавана? Аз трябва да изкорубча всичко?!?

Когато е по-сухо или неделята на "Фестивална" ще взема отвертка за най-долната кора и ще ви покажа, че от там писука.
Аз пък не се съгласявам с вас, че говорителчето за парктроника е на плафона.

Pyrhel, ако искаш я раздели след като намерим време и се стигне до консенсус, та да си е изцяло полезна темата.
Да не я за*бем имам в предвид и да стои ей така само.
"Двеста вдигам - мощност има. Не е лети, не е зима. Зарад тази служба гадна камерата в Монца падна. Тежко карам в моя стил - и немай грижи Форда яко движи!"

ihovahi

Здравей Nikola,
За да видиш какви кабели ти трябват за огледалото, ползвай тази тема. Ако ги нямаш... просто вземи ток от плафона.
За да светнеш сензора може да използваш и обикновено фенерче.
Ако не работи огледалото - показва си обикновен образ, както обикновеното огледало за задно виждане.

Това е за сега  (fri)

Nikola

Цитат на: ihovahi в 29 Ноември 2013 00:07:28
Миташки, не съм съгласен с теб  :))

Освети датчика със светкавицата от телефона - ще видиш как плавно се затъмнява огледалото. Ако не иска, виж дали имаш всички кабели към огледалото.

Нали всички сме останали с впечатлението, че огледалото ми е потъмняло според мен и не се изсветлява.
Одеве срещу него насочих прожектор от хеликоптер на US Police, но тоз огледало му беше през блендата и не се затъмни.
(nut) :D
"Двеста вдигам - мощност има. Не е лети, не е зима. Зарад тази служба гадна камерата в Монца падна. Тежко карам в моя стил - и немай грижи Форда яко движи!"

ForeverFord

Нашето огледало свети в зелено,когато работи.Когато дадеш Офф и изгасва и не работи
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

ihovahi

Nikola, вземи направи една снимка на това твое огледало. Виж отзад влизат ли някакви кабели... за да ни се изяснят нещата все пак.

ForeverFord

Направо и направи няколко снимки отвърте не само на огледалото  :-* и отделно както каза колега няколко само на огледалото
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

moni74

Моето го сменях аз. И сложих такова от преди фейса, за да ми пасне на планката на стъклото. Вързах го към + на плафона. Когато угася колата, зеления диод си свети 30 минути и след това сам изгасва. Но мога и сам да го спирам от бутона OFF.

----------------------------

Nikola

Напълно се изобърках. Утре ще кача снимки като намеря апараД.

Nikola

Един от останалите т.нар. странични проблеми ми беше адското запотяване на всички стъкла в колата 10 мин. след като си влязъл.
Естествено само зимно време го прави както и преди сменен филтър на купето, така и след като го смених.

Вчера изненадващо установих, че мога да си реша проблема, но не и по пътя на логиката.
Като ми е вкл. климатроника на 23 C на Auto само натискам бутона за рециркулиране на въздуха в купето т.е. да е включен и
както за запотени всичките стъкла за по-малко от 30 секунди се оправят.

Дали е възможно да са объркани клапите и проблема да е бил да работи на обратно т.е. когато е на климатик т.е. да циркулира въздуха от вътре, а когато пусна циркулацията - да си поема отвън не знам, но това е единствената мисъл в момента в кратуната.
Още един полу-оправен проблем по колата.  (party)
Поздрави,

mirohristov

След като си сменил поленовия филтъра е трябвало да видиш как ти работи клапата.
След сваляне на филтъра се вижда клапата отваря ли и колко.
За объркване ме съмнява.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Nikola

Ба. Сменявал съм. Всичко в сервиза оправят. И мен ме съмнява. Просто няма логика, въпреки, че ще го проверя някой по-топъл ден.

Nikola

Mondeo 2001-2007, 2.2L Duratorq 16V TC (150PS) - Puma, Performance Blue (Metallic)

VIN номер:     WF05XXGBB55U51996
Регистрационен номер:     EY05XTZ
Дата на първа регистрация:      24.03.2005
Държава на регистрация:     GB
Първостепенни характеристики
Дата на изготвяне:     28.02.2005
Автомобилна серия:     Mondeo 2001-2007
Тип на каросерията:     5 Door Saloon
Версия:     Series 46
Двигател:     2.2L Duratorq 16V TC (150PS) - Puma
Трансмисия:     6 Speed Manual Transaxle - MMT6
Предаване:     RHD FWD
Главно предавателно отношение:     4.071/2.850
Емисии:     2000 EEC (EEC 7)
Климатик:     Automatic Air Conditioning
Територия:     (+)"GB"
Боя:     Performance Blue (Metallic)
Цвят на интериора:     Ebony Interior
Интериорен материал:     Partial Leather

Второстепенни функции
Front Door Stainless Steel Plates
Genk Plant Build
Marketing Flex Prep Pack 14
Less Special Order Paint
'ST TDCi'
With Electronic Stability Control
Power Front Windows One Touch Down
Power Rear Window One Shot Up/Down
With Privacy Glass
With Heated Windscreen
Front Floor Carpet Mats
Rear Floor Carpet Mats
With Insulator
Electric Operated Rear View Mirror
Dual Power Heated Fold Back Mirror
With Body Coloured Exterior Mirror
Driver Heated Seat-Variable Temp
With Heated Pass Seat-Variable Temp
Less Rear Heated Seat
With Seat Belt Warning Chime
Less Child Intergrated Seat
With Driver 2 Way Pwr.Seat Adjuster
Passenger Seat 2 Way Power Up/Down
Less Trailer Coupling
With Leather Gear Shift Knob
Door Entry R/Cont Unit - 2 Keys
With Rear Window Wiper/Washer
With Automatic Windscreen Wiper
With Heated Washer Jet
With Headlamp Washer/Wiper
Air Curtain Restrnt LH
Air Curtain Restrnt RH
Deployable Anti-W'Lash Restr
With Smart Drivers Airbag Restraint
With Smart Passngr Airbag Restraint
With Side Air Bag - Drivers Side
With Side Air Bag - Passenger Side
With Mini Steel Spare Wheel
18" X 7.5 16 Spoke Alloy Wheel
Limited Service Mini Spare Tyre
Locking Wheel Nuts
Special Suspension
Less Brake Emergency Assist
4 Wheel Anti-Lock Braking System
With Anti-Spin Traction System
Filter Cowl Intake - Odour
Less Heater
Leather Steering Wheel
With Speed Control
With Symbol Fuel Computer
With Reverse Proximity Sensor
Thatcham Catergory 1 Alarm System
Less Radio Pre-Equipment Pack
Less Auxiliary Compact Disc Player
BT/VC Phone Interface Only
High CDX6+AM/FM Radio WO/Diversity
Less Diversity Antenna
4 High Series Speaker Co-Axial
Less Family Entertainment System
With Col Stalk Rado Contr W/PTT-BTN
Less Cigar Lighter
High Intensity Discharge Headlamp
With Front Fog Lamps
With Automatic Headlamp Levelling
With Automatic Headlamp On/Off
With Instrument Panel Dimmer Switch

ihovahi

Айде едни снимки от интериора де. Стига си ги стискал ей  (batter)

:D :D :D

Nikola

Хахаха... как се разсмях като прочетох поста ти.
Няма да се оттърва викаш...
Добре, обещавам, че след няколко дни като оправя подгрева на седалката ще я снимам, защото сега е малко изкорубчена и кабели виснат и дават на късо и тока пресвятка .... :D :D
И то специално в твоя чест, колега  :))

ihovahi

Ще е супер. Снимай цялата операция по седалките, ще е помагало за всички нас.

В порив на благодарност за снимките, които ще качиш, ще те почерпя от чевермето, което въртят при Миро в събота сутрин  :D :D :D

pAbLo

Цитат на: Nikola в 14 Декември 2013 18:58:46
Mondeo 2001-2007, 2.2L Duratorq 16V TC (150PS) - Puma, Performance Blue (Metallic)

VIN номер:     WF05XXGBB55U51996
Регистрационен номер:     EY05XTZ
Дата на първа регистрация:      24.03.2005
Държава на регистрация:     GB
Първостепенни характеристики
Дата на изготвяне:     28.02.2005
Автомобилна серия:     Mondeo 2001-2007
Тип на каросерията:     5 Door Saloon
Версия:     Series 46
Двигател:     2.2L Duratorq 16V TC (150PS) - Puma
Трансмисия:     6 Speed Manual Transaxle - MMT6
Предаване:     RHD FWD
Главно предавателно отношение:     4.071/2.850
Емисии:     2000 EEC (EEC 7)
Климатик:     Automatic Air Conditioning
Територия:     (+)"GB"
Боя:     Performance Blue (Metallic)
Цвят на интериора:     Ebony Interior
Интериорен материал:     Partial Leather
Тази не седеше ли сума време из Карс-а?
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Nikola

Едва ли, защото след нямаше в www.cars.bg , а беше само в www.mobile.bg
И я взех 2 седмици след като беше публикувана - в това съм сигурен, защото всеки ден проверявах обявите.

Може да я гледаш сега, че я "продавам". Всъщност е там, но не я продавам, а се гъбаркам с хората, защото ми звънят не с оферта, а със думите "Как 15 000 ще й искаш, бе?"  (rofl)

Nikola

Днес си купих еърбег и нов термостат. Термостата ще се смени в Панагюрище.
И за първи път видях лампата и звука на колана!!! ..... и разбрах защо са изключени - колата като е била с десен волан и сега сензора си стои още на дясната седалка - та файда ако си си сложил колан - наду ми главата , но ми беше гот и не ме издразни.
Както изведнъж се включи така изведнъж се и изключи пак този сензор  :D

ihovahi

Никола, твоята кола е обладана да знаеш  :D :D :D

Чакам обещаните снимки... ама още ги стискаш.

Nikola

Хахаха :D :D :D
А бе мани, то не съм имал толкова проблеми с нея колкото загадки.

Nikola

Защо да променяме закона при положение, че ограничение 50 км/ч е нормално за околовръстен път? :o

supertorr

С колко си превишил?
Къде е това?

Nikola

Панагюрище, околовръстното.
Превиших с 50 купейки, 11 км. :)

mike28

Сериозно ли са те снимали за 61 км/ч? Ебати тиквениците. Смятай що народ е изгорял.

Nikola

Да, ако искате ще кача оригинала. Просто съм заличил данните, защото я публикувах във ФБ за дискусия относно неправилните ограниченията на пътя и не исках пълните ми данни да ги показвам.

А иначе между нас да си остане секунди преди това нещо от вътре ми казваше да я изребра до край (защото е доста доволна права и там се правят гонките вечер) но аз не съм такъв и вътрешната и духовна доброта победи :)

mike28

В началото на миналата година в Русе най-накрая вдигнаха на места ограниченията на околовръстното на 80 - така и ме снимаха на 10 м. от такъв знак.
Голям миндил трябва да си, че да настроиш радара на такова малко превишение.