Летни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 25 Октомври 2011 21:38:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

И в разхода ще има ;) По-широка гуна, по-голям контакт с асвалта, по-голямо съпротивление ... но пък ще излглежда много по-добре по-широката гума ;) и стабилноста в завой ще е  къде къде по-голяма ;)
Ръца Пръца

Ilian Petrov

Да, логично е за разхода... чак 225 едва ли ще сложа, но пък се замислям за 215 примерно

Dmitarcho

Погледни каква е джантата. На 7J няма проблеми да сложиш такива широки гуми. На 6.5J максимума е 215 но на 55 височина, на 50 не пасват :( за по-широка не стават изобщо.
Ръца Пръца

Ilian Petrov

По ВИН са 7J и почти съм сигурен, че са оригиналните. За гумите ясно.. а за джантите къде се гледа какви са точно ?  (blush)

Dmitarcho

От вътрешната страна ги пише - трябва да се свалят - тъпо :( На капачката на резервоара .... или някъде по колоните на вратите нямаш ли лепенка с размерите на гумите, които можеш да сложиш ?
Ръца Пръца

Alexi

на огромна кола като Мк4 225 не е много ,205 даже стоят като писалки тънки .. разликата в разхода не е много голям ,а можеш да си подбереш и гуми със занижено съпротивление при търкаляне

Ilian Petrov

Ето каква лепенка има при вратата:

Да разбирам ли, че за джанти 17-ки може само 205/50 ?

V.Buzev

Референтен размер на 205/50/17 е 225/45/17 но ще ти трябват джанти 7,5 J. Всъщност и на 7J широки джанти ще станат, но това е минимума за 225.

Dmitarcho

Значи не са ти 7J джантите :( Щом давят само 205/50 за 17 ките. Можеш да сложиш най-много 215 но задължително на 55 - добре стоят ма такава джанта - имаше колеги които карат с такива широки и високи гуми на 6.5J джанти
Ръца Пръца

Alexi

ама то това фокус било ,аз като гледам аватара ми приличаше на мондео и хич не зачитам отдолу ... няма смисъл от 225 тогава

Ilian Petrov

Дано да не ставам досаден, но малко се пообърках...  ^-^
Ако джантите са ми 6.5 J  205/55/17 и 215/55/17 мога да сложа или не ?

V.Buzev

Цитат на: Ilian Petrov в 28 Януари 2016 12:13:15
Дано да не ставам досаден, но малко се пообърках...  ^-^
Ако джантите са ми 6.5 J  205/55/17 и 215/55/17 мога да сложа или не ?

Можеш, 215 широка гума е максималното което можеш да сложиш на 6,5 J джанта.

hotblooded

215/55/17 слагаш без проблем на 6,5J джанта. Аз съм с 215/50/17 на 6,5 J за лятото

Dmitarcho

Много зависи от самата гума. Иво...как си я наврял тая гума в тая джанта. Аз се опитах да сложа 215/50/17 /да не се бъркам, да е била на 45/ и борда на гумата се скри в джантата. 205/50/17 си е оригиналния фордовски размер, но е бутиков, и гумите са малко скъпи.
На тези джанти можеш да сложиш : 205/50/17, 215/55/17, и щом колегата казва 215/50/17 ;)
Няма да се притесняваш, каквото не ти е ясно, питаш смело ;)
Ръца Пръца

Ilian Petrov

hotblooded

V.Buzev

Цитат на: hotblooded в 23 Февруари 2016 21:41:23
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/kumho/hs51-20550-p-153917.html
Колеги, мнения за тези гуми и за този магазин?

Магазина е ОК, доста го хвалят, както и мобилният им гуми сервиз, но той е само за София за страната е доставка с куриер.
Гумите според мен са ок, със същата марка, но друг модел на мегана карах 5 години без забележки докато не станаха на сликове  :D. Зимните на мегана същи са тази марка и не се предават вече 7 зими.

V.Buzev

Цените в този сайт са доста добри.

Ilian Petrov

Да, малко по-добри са цените от другите сайтове.
Мисля да поръчам летни гуми от тях.

hotblooded

Предполагам че сега цените с ниски защото чистят старите dot....  Ще видим, след 10тина дена ще поръчвам...

V.Buzev

И на мен цените ми харесаха даже си намерих и гумите които търся с доста по-ниска цена от на всякъде другаде, но както казваш ще изчакам към средата на март да видя как ще са тогава цените защото това със сигурност са гуми с дот 2014-2015, но пък ако са съхранявани добре не би трябвало да има проблем с тях :).

Mondeicho

Една година не е проблем наистина при добро съхранение, щом и цената те удовлетворява.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Ilian Petrov

Който е в София може да си ги вземе от магазина им и така да спести и някой лев от куриер...
А някой ползвал ли е гуми Nexen ?

Septerra

И мен ми е интересно за Nexen - чудя се какво да правя за летните галоши. Да взимам нови нисък клас или втора ръка висок клас.

hotblooded

Цитат на: Septerra в 25 Февруари 2016 22:31:40
И мен ми е интересно за Nexen - чудя се какво да правя за летните галоши. Да взимам нови нисък клас или втора ръка висок клас.
ACCELERA - са на същата цена, а са пробвани  от колеги от форума, с положителни отзиви

Pyrhel

Пробвани на 18ки, Асен на 16 много ги оплю.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Septerra

Аз съм с такива зимни 16-ки и нещо не съм особено възхитен - супер шумни, износиха се неравномерно при предница в реглаж и такива работи...

V.Buzev

Запитах ги тия от сайта за гумите които искам. Отговърт беше че нямат наличност и чакат доставка март месец, но на въпросът дали ще са същите цените не получих отговор.

Mondeicho

Тези китайци някои са доволни от тях, но то зависи и с какви гуми ги сравняваш. Аз досега карам с гуми от челните производители и нямам база за сравнение. Най добре е ако може при познат с такива гуми да се тестват защото са си пари и после е неприятно да знаеш, че няколко години ще трябва да ги търпиш ако не си доволен от качеството им.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.