Летни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 25 Октомври 2011 21:38:11

« назад - напред »

0 Потребители и 70 гости преглеждат тази тема.

Dmitarcho

И в разхода ще има ;) По-широка гуна, по-голям контакт с асвалта, по-голямо съпротивление ... но пък ще излглежда много по-добре по-широката гума ;) и стабилноста в завой ще е  къде къде по-голяма ;)
Ръца Пръца

Ilian Petrov

Да, логично е за разхода... чак 225 едва ли ще сложа, но пък се замислям за 215 примерно

Dmitarcho

Погледни каква е джантата. На 7J няма проблеми да сложиш такива широки гуми. На 6.5J максимума е 215 но на 55 височина, на 50 не пасват :( за по-широка не стават изобщо.
Ръца Пръца

Ilian Petrov

По ВИН са 7J и почти съм сигурен, че са оригиналните. За гумите ясно.. а за джантите къде се гледа какви са точно ?  (blush)

Dmitarcho

От вътрешната страна ги пише - трябва да се свалят - тъпо :( На капачката на резервоара .... или някъде по колоните на вратите нямаш ли лепенка с размерите на гумите, които можеш да сложиш ?
Ръца Пръца

Alexi

на огромна кола като Мк4 225 не е много ,205 даже стоят като писалки тънки .. разликата в разхода не е много голям ,а можеш да си подбереш и гуми със занижено съпротивление при търкаляне

Ilian Petrov

Ето каква лепенка има при вратата:

Да разбирам ли, че за джанти 17-ки може само 205/50 ?

V.Buzev

Референтен размер на 205/50/17 е 225/45/17 но ще ти трябват джанти 7,5 J. Всъщност и на 7J широки джанти ще станат, но това е минимума за 225.

Dmitarcho

Значи не са ти 7J джантите :( Щом давят само 205/50 за 17 ките. Можеш да сложиш най-много 215 но задължително на 55 - добре стоят ма такава джанта - имаше колеги които карат с такива широки и високи гуми на 6.5J джанти
Ръца Пръца

Alexi

ама то това фокус било ,аз като гледам аватара ми приличаше на мондео и хич не зачитам отдолу ... няма смисъл от 225 тогава

Ilian Petrov

Дано да не ставам досаден, но малко се пообърках...  ^-^
Ако джантите са ми 6.5 J  205/55/17 и 215/55/17 мога да сложа или не ?

V.Buzev

Цитат на: Ilian Petrov в 28 Януари 2016 12:13:15
Дано да не ставам досаден, но малко се пообърках...  ^-^
Ако джантите са ми 6.5 J  205/55/17 и 215/55/17 мога да сложа или не ?

Можеш, 215 широка гума е максималното което можеш да сложиш на 6,5 J джанта.

hotblooded

215/55/17 слагаш без проблем на 6,5J джанта. Аз съм с 215/50/17 на 6,5 J за лятото

Dmitarcho

Много зависи от самата гума. Иво...как си я наврял тая гума в тая джанта. Аз се опитах да сложа 215/50/17 /да не се бъркам, да е била на 45/ и борда на гумата се скри в джантата. 205/50/17 си е оригиналния фордовски размер, но е бутиков, и гумите са малко скъпи.
На тези джанти можеш да сложиш : 205/50/17, 215/55/17, и щом колегата казва 215/50/17 ;)
Няма да се притесняваш, каквото не ти е ясно, питаш смело ;)
Ръца Пръца

Ilian Petrov

hotblooded

V.Buzev

Цитат на: hotblooded в 23 Февруари 2016 21:41:23
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/kumho/hs51-20550-p-153917.html
Колеги, мнения за тези гуми и за този магазин?

Магазина е ОК, доста го хвалят, както и мобилният им гуми сервиз, но той е само за София за страната е доставка с куриер.
Гумите според мен са ок, със същата марка, но друг модел на мегана карах 5 години без забележки докато не станаха на сликове  :D. Зимните на мегана същи са тази марка и не се предават вече 7 зими.

V.Buzev

Цените в този сайт са доста добри.

Ilian Petrov

Да, малко по-добри са цените от другите сайтове.
Мисля да поръчам летни гуми от тях.

hotblooded

Предполагам че сега цените с ниски защото чистят старите dot....  Ще видим, след 10тина дена ще поръчвам...

V.Buzev

И на мен цените ми харесаха даже си намерих и гумите които търся с доста по-ниска цена от на всякъде другаде, но както казваш ще изчакам към средата на март да видя как ще са тогава цените защото това със сигурност са гуми с дот 2014-2015, но пък ако са съхранявани добре не би трябвало да има проблем с тях :).

Mondeicho

Една година не е проблем наистина при добро съхранение, щом и цената те удовлетворява.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Ilian Petrov

Който е в София може да си ги вземе от магазина им и така да спести и някой лев от куриер...
А някой ползвал ли е гуми Nexen ?

Septerra

И мен ми е интересно за Nexen - чудя се какво да правя за летните галоши. Да взимам нови нисък клас или втора ръка висок клас.

hotblooded

Цитат на: Septerra в 25 Февруари 2016 22:31:40
И мен ми е интересно за Nexen - чудя се какво да правя за летните галоши. Да взимам нови нисък клас или втора ръка висок клас.
ACCELERA - са на същата цена, а са пробвани  от колеги от форума, с положителни отзиви

Pyrhel

Пробвани на 18ки, Асен на 16 много ги оплю.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Septerra

Аз съм с такива зимни 16-ки и нещо не съм особено възхитен - супер шумни, износиха се неравномерно при предница в реглаж и такива работи...

V.Buzev

Запитах ги тия от сайта за гумите които искам. Отговърт беше че нямат наличност и чакат доставка март месец, но на въпросът дали ще са същите цените не получих отговор.

Mondeicho

Тези китайци някои са доволни от тях, но то зависи и с какви гуми ги сравняваш. Аз досега карам с гуми от челните производители и нямам база за сравнение. Най добре е ако може при познат с такива гуми да се тестват защото са си пари и после е неприятно да знаеш, че няколко години ще трябва да ги търпиш ако не си доволен от качеството им.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.