C-Max Бордо на G_o_c_e_v

Започната от G_o_c_e_v, 17 Октомври 2013 20:58:43

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

G_o_c_e_v

М забравих да напиша какво всъщност смених.
1бр лагер главина на SNR + датчика на АБС-а, 1 напречна щанга Fortune Line и комплект накладки Delphi. Апаратите се свиват с натискане и завъртане. Напречната щанга я рязох с шлайфа близо до тампоните, после рязох и болтовете от двете им страни, защото втулките на тампоните се бяха сцелили с болта.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

G_o_c_e_v

На 270 000 се скапа диодния блок. Очаквах да е реле регулатора ама...

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

G_o_c_e_v

Максуса влезе за обслужване. Въздушния на моторината ще го взема друг ден, поръчан е.

Също така си смених и модула за фаровете с по прост. А моя зае място в Тойотата на брачеда.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

G_o_c_e_v

Вкарах макса в сервиза и за 2 часа му смених тампоните на предния десен носач. Утре ще сменя и на левия. Причината - автомобила прехвърли 270 000 км и задния (големия) тампон се беше скъсал. Особенно тропане не съм чувал, даже не знаех, че е скъсан, докато не минах преглед и не ми го показаха.
Предния (малкия) вече е променен. На снимката се вижда оригиналния на ФоМоКо и новия та TRW...

Тук вече монтирани и двата. Важно е да се отбележи, че се вадят и набиват на преса.

С отстъпката ми идват на 107лв 4-те.

G_o_c_e_v

Днес смених и от ляво тампоните и все едно не е моята кола. Съвсем различно вози. По стегнато и приятно за мен, но на някой може да му се стори, че друса повече.

Изпратено от моят GT-I9301I с помощта на Tapatalk

G_o_c_e_v

Днес смених термостата. Оказа се оригиналния на колата, защото на него си пишеше, че е произведен във Франция.
Преди на място, като стои автомобила с пуснато парно, температурата падаше на 70 градуса. Сега на място температурата не пада под 80.
В движение преди не вдигаше повече от 82 градуса, а сега в движение държи 88.
Новия е с температура на отваряне 84 градуса.
[attach=1]

[attach=2]

[attach=3]

[attach=4]

Jhereg

Значи и аз трябва да сменям. Колко пари е термостата?

Gredarov

То значи и аз съм за термостат.Карам ли я е в средата,но на място пада до 60 градуса.

G_o_c_e_v

В по студено време, температурата при спускане пак пада, но подобрение определено има. Не знам как стои въпроса с този електрическия. При новия тип термостатно тяло вече няма електрически. Може би трябваше да го сменя целия и да отпадне електрическия, но никой не даде информация дали ще записва грешка ако се изключи.

redchampions

Абе какви термостати имаме на нашите каручки: колко са, електрически ли са, не са ли...? Откакто съм взел колата постоянно имам записана грешка при диагностика P2682, пише нещо, свързано с охлаждането. Когато паля светва лампата за грешка на таблото и гасне 1 секунда след като запаля. Възможно ли е ако термостатът е бил електрически и е сменен с друг да ми светва за секунда тази лампа, че няма сигнал от термостата?

G_o_c_e_v

Провери визуално термостатното тяло дали има синя букса. Тя е за електрическия термостат. Ако няма такава букса, значи някой е сменял тялото.
При теб температурата пада ли когато си на място?

redchampions

Не, пада само ако се спускам без газ, но ми се струва, че бавно загрява. Утре ще огледам за букса. А само един термостат ли е?

На твойта снимка няма букса, нали? Тази синята вдясно е далеч от термостата.

G_o_c_e_v

Има тема за термостатите на 2.0 кубика. Скоро я пуснах във Фокус/C-max раздела май беше. Там има снимки как изглеждат оригиналния термостат и заместителя.

G_o_c_e_v

Изключително съм доволен от колата. Не съм писал от бая време тук, защото не съм пипвал нищо по нея до днес. Вярно, че си е само обслужване ама пък и то си е бърникане по колата 8)[attach=1]

TourneoRS

Честиту, още дълго да те слушка. Сайдерчето пак за него ли е ?  :D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Pyrhel

Декарбонизация на мотора ще прави с него. :)) Преглъщам и аз, отивам към магазина посред нощ :))
Тъй, тъй, само хубави филтри!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

G_o_c_e_v

Днес по никое време се навих да си поОправя фаровете...
[attach=2]

Ползвах паста за зъби, пръстите на дясната ръка (с лявата не е същото (rofl)), подходящ парцал и кухненска хартия...

[attach=1]

mike28

При всички положения е станало по-добре. Ако искаш метни едно очо на видеото в темата за полиране на фаровете.
Би ли споделил някакви генерални впечатления за колата след няколко години ползване. Какво те кефи, какво те дразни (то след толкоз доработки
и модифицирания, надали е останало много за дразнене де).

G_o_c_e_v

Видеото съм го гледал, ама пусто не се решавам да купувам спрейове и други без някой да ги е ползвал и да ми каже "Да вземи си, няма да съжаляваш"
Впечатленията ми са, че това е един много готин Автомобил. Учудващо здрав, като окачване по нашите пътища. Биалетките ми са още тези, с които взех колата, а са на 40 000км, от как Аз я карам. Нямам досадни скърцания и тракания в купето. Няма нещо, което да ме дразни в този автомобил, все още ме Радва, както първия ден в който го взех. Всичко си работи точно и може да се разчита на автомобила. Ако нещо не му се случи генерално да гръмне или да ме изтряскат, смятам да си го карам още дълго време, а ние сме заедно почти 4 години (време, за което хората сменят 3 автомобила). Когато пътувам, не се изморявам от седалката, шофирането е тихо и приятно, двигателя не се чува, а когато пуснеш Сони-то си е направо дискотека.

На кратко - Пъргав, надежден, здрав, лесен за каране, красив от вън и вътре и в комбинация с многото екстри си е Ултра, Мега, Гига, Хипер, Супер, Дупер яката кола 8)
Само за статистиката, автомобила ми прехвърли 285 000км

G_o_c_e_v

В Петък смених предна лява главина, днес смених и дясната.
[attach=1]
[attach=2]
[attach=3]
[attach=4]
Предните дискове бяха се запушили с годините, може да са оригинални или поне са на много километри. Ръчках ги с една подходяща отверка, за да почистя каналите...
[attach=5]
Пепела е от изръчканото от диска...
[attach=6]

Pyrhel

Странно, че накладките стържат толкова надолу от външия ръб. При мен задните апарати (2-бутални - без супорт) бяха се напълнили с такива ръжди, хвърчали от диска и накладката беше доста накриво спрямо диска...

Mondeicho

Не са ли поизтънели тези дискове? Хубаво е, че не са се изкривили и не усещаш тресене при спиране. ???
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

G_o_c_e_v

Бях си наумил да ги меря със шублера ама забравих. Въобще не тресат или скърцат и затова не смятам да ги бутам. На зима когато слагам зимните ще ги замеря и ще потърся колко е минимума за тези дискове.

Pyrhel

Допуските им са много малки - по 1-2мм от първоначалната им дебелина... Аз никога не съм махал читави дискове като стигнат допуските - свалям им ръба и продължавам, има мнооого "месо" още по тях (baby)

G_o_c_e_v

Всъщност май ги замерих и бяха 23, и нещо милиметра. На фокуса новите са 22мм и минимума им беше 20мм. На макса ако нови са 24мм значи има още много хляб в тях нищо че изглеждат на *Ъз.

V.Buzev

Нямат голям ръб. Карай и не се притеснявай :)

G_o_c_e_v

Още като купих макса капачката беше фърчаща и закрепена с ластичка, с времето се разпадна и днес ми пристигна оригинална капачка за казанчето на чистачките...
[attach=1]
Малко си поиграх, че нищо здраво не е останало за закрепването й
[attach=2][attach=3][attach=4][attach=5]

Ozzie

Добре си го направил. Моята я бастисах, като налях зимната течност.
Наливам с тубата и си мисля:
- Мога ли аз тази капачка да я забравя отворена и да я бастисам, като затварям капака?
Е, оказа се, че мога.  :)) (tooth)
Само че ползвах каноконолит. На първо четене - работи. Ще си имам едно на ум, като я отварям в бъдеще.

P.S. С нит щеше да стане по- фиешЪн.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

G_o_c_e_v

Не се бях сетил, но така стана по лесно. Иначе нитенето може да му изтърва момента и... а това що се спука? (tooth)

Mondeicho

Твоята си я направил поне, моята е малко по-различна, но си седи без допълнително захващане вече коя годинка. Ще й дойде редът и на нея (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.