Един RS2000 '91

Започната от FuRoRR, 12 Септември 2013 01:13:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

FuRoRR

Смятам ,че вече е крайно време да ви запозная с втората кола от семейството на Форд която попадна в ръцете ми през месец Септември.Идеята тук е да покажа процеса през който се готвя да премина с този сив дявол.
Състоянието в което го взех,смятахме за доста добро.(Благодаря на колегата ЯЛТА за помощта в столицата и че ми беше като детегледачка за около ден!):

Както често се оказва,не всичко обаче е наред.След като се оттърсих от адреналина първата си кола да купя самостоятелно и в последствие да карам тези малко изморени 150 коня обратно към Бургас започнаха доста проблеми-по електрониката главно,също така се оказа че е доста поизгнила,след обстоен преглед отдолу.(Тук е зона с липса на снимки,тъй като изобщо не ми беше до снимки.)
С огромна помощ от peigera който сам поднови окабеляването по колата.
След това дойде време за джантите които може би помните от Ориона на събора(подсъзнателно ги взех за РС-а преди да знам че ще си купя РС :D:

В един момент се случи нещо доста неочаквано(за мен).Проблема като цяло бе ,че всички повреди по колата ми се стоварваха една след друга.Таблото се запали.Колата при намокряне едвам палеше.Антифриза реши да иде на гости при маслото в картера.Като последното бе черешката на тортата и планирания ребилд на мотора се изтегли за по-рано.Тук отново трябва да благодаря на peigera ,че ми приюти бегачката на канала си и се захвана с нея като със своя.
Малко снимки на ситуацията:

Ето какво става когато караме колите на вода,киселина Х и добавка за запушване на радиатор!

Междувременно открихме голяма колония от всеядни гъби,които се бяха наместили по доста голяма част от двигателя,но според мен царството им беше в смукателния колектор,тъй като видях кралицата им да се движи в посока дюза№4.В последствие бяха сготвени,и по тази причина тука липсват доста снимки. :lol:

След огледаните щети се впуснах в главоломно търсене на глава.Уви такава в България имаше само една,и колкото и да ми беше неудобно я грабнах от гаража на peigera невероятно безочливо.Главата беше продухана,обслужена и сложена на колата. Предвид видимата боза заместваща маслото,двигателя бе свален,почистен,бяха сменени сегментите на буталата ,лагери и де,що имаше за сменяне.Съединителя се оказа чисто нов,но от друга кола.Май транзит.Та и той беше сменен,защото се пързаляше като баба на лед.

Продължаваме в духа на реставрацията.
Едно такова заради един гаден бордюр.

2 такива за малко вдървяване на конструкцията-Ford Motorsport разпънка оригинална за РС

Едно ей такова за да е снегорин. -35мм от пред и отзад Eibach

Едно ей такова,да си диша.

Едно ей такова-отговаря за отварянето на прозорци и капаци и борбата с ръждата...

Ще питате каква ръжда?Вижте надолу!

Ръждата е сериозна ама ние сме по сериозни с CO-то и ламарина на 1.2:

междувременно по време на една обедна почивка направих това:

А преди сън си шия профилактично шофьорското Рекаро...
Сега и една изненада-внезапно реших че ще карам с цветни джанти щото полирането е доста повтаряем и времеотнемащ процес...Така че това са 3 от 5-те цвята между които ще избера един...Реално ще го видите след седмица-две ако пак не забравя да обновя темата :D
Сивото Зайче - Powered by ВЪЪЪЙЙ!

mitakinen

Според мен по-добре дай парите за да стегнеш колата максимално до автентичния и вид, а не за да я превръщаш в пернишки голф със шарени джанти. Шапка свалям на всички, които спасяват такива класики

SICKandPROUD

Много труд е хвърлен по колата...  Резултата се вижда.
Супер е количката колега. Все с такъв мерак да си е гледаш.
(buddies)

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

ilko

С пейджъра се знаем от 3 години. За колеги с RS2000 винаги помага с каквото може. Хубаво е че си го спасил този екземпляр. Само да не ти омръзне, защото винаги ще има по нещо....  ;")

Bobi

Браво за усилията, които влагаш в този автомобил! Много е неприятно да започнеш с проблеми, но на всеки се случва. Важен е меракът и желанието, което виждам, че го имаш в излишък, с които вярвам, че колата ще стане кукла. Браво още веднъж!

FuRoRR

Цитат на: mitakinen в 12 Септември 2013 01:25:29
Според мен по-добре дай парите за да стегнеш колата максимално до автентичния и вид, а не за да я превръщаш в пернишки голф със шарени джанти. Шапка свалям на всички, които спасяват такива класики
Трябва да има нещо цветно по колата за да се отличава,това ще са джантите и тук там някоя дискретна лепенка и елемент...Сивото е някак скучно... Но обещавам че няма да достигне нивото -пернишки голф.А до колкото автентичния вид-всичко друго по колата е точно както е било а оригиналните джанти са винаги на една ръка разстояние и могат да се върнат на колата във всеки един момент...
peigera е може би най точния човек който познавам.До този момент по тази кола съм хвърлил около 5-6000лв. колкото и да изглежда ,че няма промяна....И няма как да ми омръзне...просто си е вечно моя...

Dmitarcho

Добре дошъл ;) Добре, че си попаднал на свестен човек да се занимава с ремонтите по колата ;) За джантите мисля, че на средната снимка стоят най-добре /дълтонист съм, и немога да опрелича цвета на снимката :D / Много безаварийни километри и хубави емоции ... и догодина на пистата :P
Ръца Пръца

FuRoRR

Цитат на: dmitarcho в 12 Септември 2013 02:13:48
Добре дошъл ;) Добре, че си попаднал на свестен човек да се занимава с ремонтите по колата ;) За джантите мисля, че на средната снимка стоят най-добре /дълтонист съм, и немога да опрелича цвета на снимката :D / Много безаварийни километри и хубави емоции ... и догодина на пистата :P
Само да уточня че единствено двигателя и ел. инсталацията са правени от него.Доверих му се защото просто има опит с тези мотори...а и е ел.техник...От там нататък всичко е правено с 2те ми ръце,а там където е тежко само за две ръце се намесват и приятели с помощ и акъли... :D

Dmitarcho

Ръца Пръца

bay_huy

Колата е страхотна! Евала за труда! Само така

hotblooded

Добре дошъл, градски и едно голямо БРАВО - Още една класика ще живее втори живот!

viksata

Браво ! ....още един борец с ръждата  :D

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

slavov92

Много готина кола добре направена , според мен зеленото  8) аз на моя ескорт съм със зелени

ffmk1l

Радвам се много, че ще възстановиш колата. Догодина живот и здраве да я видим и да се повозим в нея. ^-^
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

amplified

Pyrhel

Оха, доста труд, аз поне най-много се впечатлявам от резултатите след махането на ръждите.
И аз съм за зелените!
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

mitakinen

Според мен ако я докараш до този вид

изобщо няма да има значение какъв цвят са джантите

deshi

Трудно ще му е , ... предполагам знаеш че ескорт и ескорт косуърт са различни платформи , косуърта е базиран на сиерра и да речем ... калници капаци и прочеее Не стават на нормалния ескорт без доработки
Грозен си кат` OHC  .....

Илко

Здравей колега   направо  ти се  въсхищавам  на  ентосиазма.Макар че   обичам  този  модел  и  карам  същата  незнам  дали бих се  заел  с  това  което  правиш  ти макар че  при  мен  липсва  ръждата. Браво  шапка ти свалям   (notworthy)
Илко

opex

всеки път като видя така поддържана кола на тия години се радвам много особено изторически значима кола, браво!
и само аз ли клоня все към тава орангево цвят за гантите? :D
знам че тук има такъв тунинг пакет ескорт косуорт мисля че за такова купе и се продава
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Vanko

Браво, много се радвам че я възстановяваш, мераклия си.

П.С. Оранжевиииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии!!!!!!!!!!!

vladi tanev

Браво един истински автомобил ще се завърне

и аз някак си клоня към оранжевия цвят
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

Виктор Велев

Здравей колата ти е уникална много се радвам като видя хора които се грижат така за колите си все едно е едно от тях евала за ентусиазма !!!

На мен лично червените джанти ми харесват  ^-^

FuRoRR

Издавам тайната ,че и аз клоня към Червен цвят като плана е колата да е сива с минималистични нотки червено.Червени са мотивите на интериора,червено е осветлението на таблото,червен е и капака на свещите на мотора.И смятам да запазя оригиналния дух с нещо на червена основа с някаква нотка перла...Колкото до коси-пакета -не бих сложил стъкломат,въпреки че имам човек с калъпи и способен да ги направи да заменят оригиналните ламаринени панели.Ако ще добавя нещо ,то ще е на по късен етап и ще е ограничено до малкия Whale Tale без огромната пейка + предна оригинална коси броня и евентуално Morette фарове с лупи на късите и въздуховод на единия дълъг и Cosworth седалки ,но последните три неща са толкова скъпи,че не се знае с това темпо кога ще останат средства за тях.Проекта най вероятно ще бъде в застой тази зима защото след 13 дни се установявам в София да студентствам и това е и целта,колата да се подготви за да си я взема с мен.
Останаха доста неща,които поради усложнения със средствата и липсата на помагачи отпадат.Изграждането на нови греди за задния мост и поправка на прагове,смяната на кормилна рейка и преправяне на генерацията за да се монтира долната предна разпънка,боята също остава на заден план,но всичко това ще се оправя постепенно.
Сега единствено трябва да открия някой на когото да се доверя,който да може да чисти инжектори в София на приемлива цена...