Свистене при 1.6 TDCi - Решено

Започната от Bobi, 10 Август 2013 22:31:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Днес осъмнах  със съскане/свистене  от/около/откъм турбината :-[. При 1800-2200 оборота се появява едно съскане, вероятно откъм турбината, но не мога да преценя. Въпросното свистене се чува при отворен прозорец и най-вече при нагорнище. Интересното е, че на място няма и помен от него. Колата не губи тяга, върви си както го е правила винаги, не пуши. Аз залагам на два варианта : първият - турбото си заминава/заминало, втория - някоя скоба, маркуч или съединение по турбо пътищата е дало фира.

Нека чуем и вашите мнения.

TourneoRS

По - вероятно е второто . Скоро  ако си ровичкал по колата можа да е бутнато нещо без да се иска .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

hotblooded

Най вероятно като надуе малко повече и от някъде изпуска.

ihovahi

Боби, при мен се чуваше от един маркуч над интеркулера. Имаше десет сантиметра скъсано... незнам дали при теб това е възможно, но провери.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Backstage

е ти пък го отписа турбото...то ако тръгнало или заминало по скоро ще вие....щом свисти търси сцепено маркуче някъде брат

amplified

А хората убиват да свисти...

Dmitarcho

Цитат на: ihovahi в 10 Август 2013 23:03:00
Боби, при мен се чуваше от един маркуч над интеркулера. Имаше десет сантиметра скъсано... незнам дали при теб това е възможно, но провери.

Това е проблем при Мондеотата, мк3-ките ;) ПШри Фокуса на Боби са други турбо пътищата, но пак не е изключено някой маркуч да се е сцепил, щим свисти около 2 000 об.
Боби, обстоен преглед на маркучите по турбо пътищата ... и чак тогава обвинявай тубринката ;) Дано да е нещо лесно/бързо/евтино за оправяне ;) Че на Мондеота един маркуч по турбо пътищата беше около 200-те пари ;(
Ръца Пръца

pAbLo

Цитат на: dmitarcho в 11 Август 2013 08:12:47....
+1
Губи налягане щом надуе.
Някъде има малък пробив и като надуе отваря и цирика :-X
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Bobi

Оказахте се прави. Проблемът беше в една от тръбите, които влизат в кулера - беше цъфнал около 5 см.

ihovahi

Супер. Излезна малкия дявол  ;D

Alexi

мда всичко до 200 лв е малкия дявол :))

Bobi

Pyrhel

Това е решението на проблема, не е виновникът ве :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ihovahi

Боби, дай да видим цепката бре  :D

pAbLo

Цепката е срамежлива и се показва само с напън на 1 бар  :))
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

bay_huy

Боби само не показвай твойта цепка че не може да те отървеме от оферти :D (rofl)

stoianmitkov

Колеги, зачетох се във форума, защото има някои неща, които ме притесняват и тази тема ми се стори подходяща за едно от тях. При мен има свистене при всяко загасяне на двигателя. Може ли да ми кажете дали това е нормално, и ако не е, какъв може да е проблема?
Ford Focus C-MAX 2005г. 1.6tdci 109к.с.